Tips voor een citytrip naar Valencia!

thumbnail_2016-05-27%2012_35_03%202
Valencia, ik was er nog nooit eerder geweest en wist ook niet zo goed wat ik moest verwachten van de stad. Normaal bereid ik me altijd helemaal tot in de puntjes voor op zo’n reisje zodat ik zeker alles heb gezien wat ik wil zien en gedaan wat ik wil doen. Deze keer besloot ik het anders aan te pakken en gewoon te gaan. Stiekem was dat niet eens zo erg! Ik heb namelijk ondanks dat, heel veel tips voor jullie!

Doei controlfreak! Zoals ik net al zei bereid ik mijn reizen vaak tot in de puntjes voor. Deze keer besloot ik het anders te doen omdat (ik eigenlijk nooit twee keer naar dezelfde plek reis en) mijn vriend ook heeel graag nog eens naar Valencia wilde gaan. Aangezien ik bang was dat ik op de stad uitgekeken zou raken besloot ik de dagen anders in te delen. Één dag met de benenwagen en één dag met de fiets.

Verblijf
Tijdens mijn eerste twee dagen verbleef ik in hotel ‘Medium Valencia’. Mijn hotel zat buiten de binnenstad, op loop afstand van ‘la ciudad de las artes y las ciencias’. Je weet wel, dat enorme witte gebouw met dat ‘blauwe’ water er omheen ;-) Ik kan het hotel echt aanraden, ik zou er zo weer teruggaan. Het ontbijt was goed en de kamer en badkamer verrassend groot en modern. Ook verhuurt het hotel fietsen, wat voor mij wel heel goed uitkwam. Daarnaast lag het aan een doorgaande weg wat voor mij als ‘solo-reiziger’ wel een prettige gedachte was.

Processed with VSCO with a5 preset

Mocht je wat meer ‘budget’ willen slapen dan is het hostel, waar ik de dagen daarna heb geslapen, wellicht een optie. Dit hostel heet ‘River hostel’. De gedeelde badkamer zag er schoon uit en het hotel ligt heel dicht bij het prachtige park én de oude binnenstad. De stapelbedden lagen niet geweldig fijn maar na zo’n volle en drukke dag viel ik toch snel in slaap.

Highlights
In Valencia werd ik verliefd op twee dingen. Het park absoluut op nummer één.

img_20160414_230123.jpg

Het park bestaat uit allemaal verschillende stijlen, dat zorgt ervoor dat je blijft kijken! Ook is het in het park lekker rustig omdat het een paar meter onder het straatniveau ligt. Het lijkt een beetje op een drooggelegde rivier zeg maar. Over het park lopen verschillende bruggen die de binnenstad met de stad daaromheen verbinden. Na elke brug veranderd de stijl van het park. Zo loop je eerst nog tussen de palmbomen en vlak daarna tussen de kunst met hele aparte beplanting. Overal in het park zijn er trouwens mensen aan het sporten. Op zoek naar motivatie? Binnen twee seconde beginnen de hardloop kriebels hier hoor!

Daarnaast werd ik ook verliefd op la ciuadad de las artes y las ciencias. Niet per se om de gebouwen, maar meer om de rust en de mozaïek die is gebruikt voor alles! Van de bankjes tot aan de gebouwen. Ik ben hier vaak geweest om gewoon eventjes rond te wandelen/fietsen. Bovendien is er veel schaduw wat wel fijn is op een hete dag.

2016-04-26-08.17.04-1.jpg.jpeg

Oh en éigenlijk werd ik ook nog verliefd op iets anders. Namelijk al die knappe Spanjaarden die langs de boulevard rennen (zonder shirt!). Je snapt dat ik het totaal niet erg vond om op een bankje op de boulevard te zitten ;-)

Het strand zelf was ook helemaal prima, alleen waaide het er erg hard toen ik er was, midden april. Je kon niet het strand op zonder gezandstraald te worden. Beetje jammer! Het weer was nog net iets te koud voor een fijne stranddag daarom was dit helaas geen liefde op het eerste gezicht haha ;-)

Food hotspots & stapgelegenheid
La Pappardella: dit restaurant ziet er echt gezellig uit. Als je de keuze hebt, ga dan zeker boven zitten! In dit restaurant kun je met hartenlust terecht voor heerlijke quesedilla’s, pizza’s en pastas. Ik at er een heerlijke lasagne! P.s. schuin tegenover zit een hele lekkere ijssalon. Nog een goede reden om hier naar toe te gaan, je bent dan toch ‘in de buurt’ ;-)

El bar: Dit restaurant zat dicht bij mijn hotel en ik at er twee keer! De eerste keer at ik er alleen een heerlijke burger en de tweede keer at ik er samen met studiegenootjes omdat ‘club mya’ ook om de hoek lag bij dit restaurant! Ze hebben er van alles dus vast voor ieder wat wils. De porties zijn niet mega groot maar voor mij prima! La bolsaria was trouwens wat mij betreft het leukste café waar we op stap zijn geweest!

Hou je van shoppen? Dan moet je bij Stradivarius zijn, zo’n leuke winkel!

thumbnail_2016-05-27%2012_35_07%202

Wat je echt moet doen als je in Valencia bent:
1. Huur een fiets
. Echt, fietsen in Valencia is een feestje. Ze hebben er fijne (maar wel heel smalle) fietspaden langs de weg en dat is natuurlijk wel zo veilig. Daarnaast heb ik gewoon het fietspad gevolgd zonder een echte route te bepalen. Ik zou aanraden om de tweede dag een fiets te huren fietsen door het park combineren met een bezoekje aan la ciudad de las artes y las ciencias en het strand. Deze plekken liggen namelijk net wat te ver weg om te belopen. Fietsend gaat het echter uitstekend! Je bent overal zo!
2. Ga lopen door de oude stad. Je komt in Valencia altijd wel iets moois tegen. Is het geen schattig klein straatje, dan is het wel een kerkje of een mooi parkje. In de oude stad vind je verder nog de kathedraal, welke handig is voor je oriëntatie vermogen ;-) en een soort van ‘foodhall’, genaamd ‘Mercat Central’. Hier kun je terecht voor vis, vlees, noten en iets wat daar op lijkt en fruit. Ook gewoon heel leuk om even doorheen te wandelen.
3. Ga genieten in het park. Spreekt voor zich hoop ik. Tijdens een citytrip doe je vaak veel dingen en er is niks heerlijker dan ontspannen in een mooie omgeving. Het park is daarvoor echt de ideale plek!

thumbnail_2016-05-27%2012_35_09%202

Hopelijk heb ik jullie geholpen met deze tips! Mocht je nog vragen hebben, wees niet bang om ze te stellen!

Liefs, Sophie
Ben jij ooit in Valencia geweest?

 

9 comments

  1. Woehoe, yay voor Spanjaarden zonder shirt! Haha, Valencia staat echt nog wel op mijn lijstje van steden waar ik een keer heen wil. En die Spanjaarden zijn dan mooi meegenomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge