Tijd voor een citytrip!

Hoewel ik vandaag (woensdag) nog door de stromende regen buiten heb gelopen door de stad, hoop ik er volgende week heel anders bij te zitten. Wijntje, lekker eten en een aangename temperatuur. Ja, ik zie het al helemaal voor me. We hebben natuurlijk absoluut niets te klagen gehad met het heerlijke weer hier in Nederland de afgelopen tijd. Ik heb er volop van kunnen genieten omdat ik al bijna twee weken vrij ben. Wat vliegt de tijd! Maar goed, thuis blijven zitten doe ik liever niet de gehele zomer en dus heb ik een citytrip geboekt!

Dit jaar ben ik al naar München op citytrip geweest samen met vrienden die ik heb leren kennen in IJsland. Dat was dus meer dan een bijzonder avontuur. Het weer was zelfs zo goed dat ik mijn eerste zonnestalen van het jaar op deed in München, dat ik deze citytrip eind mei heb gemaakt laten we dan maar even buiten beschouwing ;-). Zon is zon, en goed weer is altijd extra fijn als je veel buiten bent. Deze keer is het niet zo’n groot avontuur als in München maar ga ik er zeker van genieten.

Samen met Martijn ga ik namelijk vier dagen naar Nice (Zuid-Frankrijk). Ik ben als kind enorm vaak in Frankrijk op vakantie geweest en vast ook wel eens in de regio van Nice maar toch wilde ik er nog eens heen. In Valencia ontdekte ik de combi van strand en stad. Deze sprak mij zo aan dat ik meteen op zoek ging naar andere steden aan het water. Die zijn er natuurlijk genoeg! Na nog wat twijfels over een leuke stad in Portugal of Kroatië werd het uiteindelijk toch Nice. Echte plannen hebben we nog niet gemaakt, maar ik had wel bedacht om tijdens deze trip ook Monaco een bezoekje te brengen. Als iemand van jullie ooit in Nice/Monaco is geweest en nog leuke dingen weet om te bezichtigen of lekkere restaurants om te eten, laat het me dan zeker even weten!

Voor nu fantaseer ik nog even door over die wijntjes in de avond, lekker struinen door de stad en goed weer. Daarbij droom ik graag nog even terug naar de citytrip naar Parijs in 2015, toen ik met twee vriendinnen daar was. Croissantjes als ontbijt, een Frans balkon en de mooie gebouwen die je overal ziet. Kortom, ik zit met mijn hoofd al in Frankrijk! Met mijn benen sta ik echter nog op de Nederlandse bodem want er zijn ook nog genoeg leuke dingen die ik in de tussentijd ga doen. Zo wil ik ook graag een lijstje maken met dingen die we willen gaan doen in Nice/Monaco, ben ik vandaag in Amsterdam en komt het weekend vast ook snel vol. Kortom, een geweldig vooruitzicht!

Liefs, Sophie

Welke stad in het buitenland heb jij laatst bezocht?

6 comments

  1. Geniet ervan!! Goh, even denken. Wij zijn laatst een weekendje naar de Efteling geweest, telt dat? :-D De trip ervoor was een lang weekendje Milaan. Liefde voor Italië!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge