Things that made me happy in mei!


Zo, we zitten gewoon alweer in juni! Ik kan echt amper geloven hoe snel de afgelopen tijd voorbij is gevlogen. Nog maar drie weken én dan staat de zomervakantie op het punt van beginnen, tenminste… als ik alle tentamens in één keer haal. En dat kan nog wel eens moeilijk worden. 

Want jongens, het weer van de afgelopen dagen/weken is echt buitengewoon fantastisch. Ik word er helemaal gelukkig van. Zonder jas naar buiten is het fijnste wat er is en het is heerlijk dat er weer zoveel te doen is overal. En al die vrolijkheid bracht me op het idee weer eens een lijstje te maken met dingen die mij gelukkig maakten in mei.

Een ‘foute’ studiekeuze
Dit klinkt natuurlijk enorm raar, maar in de maand mei kwam ik er toch echt wel achter dat de pre-master die ik nu doe, niet focust op wat ik later na mijn master wil gaan doen. Een wake-up call die me toch maar even een gesprek in liet plannen bij de studieadviseur. Daar zat ik dan, ík die eigenlijk altijd (bijna alles) goed lijk te kiezen in de ogen van anderen, niet dus. Dit keer heb ik niet de juiste keuze gemaakt betreft onderwerp, maar gelukkig kan ik dat in mijn master helemaal naar mijn eigen hand zetten. Opties zijn extra vakken én het zal een grote uitdaging worden maar ik word er vrolijk van als ik er aan denk, dat ik dan eindelijk kan doen wat ik écht leuk vind, én dat telt.

Studeren
Nou ga je waarschijnlijk denken, Sophie, net heb je nog verteld dat je je studie niet zo leuk vindt. Maar jongens, studeren is nog zoveel meer. Zo ben ik wél enorm blij met de keuze voor deze studie als het gaat om de allerleukste vriendinnen in Nijmegen. De stad past ook helemaal bij mij en toen ik eind mei met een biertje in mijn hand stond te genieten bij Kraantje Pappie met vriendinnen van de uni dacht ik wel echt even van, “Man wat een geluk dat ik deze keuze heb gemaakt.”. Het is gewoon o zo gezellig!

Hardlopen
Zo, ik weet niet wat er is gebeurt, maar inmiddels loop ik bijna twee keer in de week minimaal 7,5 kilometer hard. Zowel in het dorp waar ik vandaan kom als in Nijmegen. Twee totaal verschillende routes en nieuwe uitdagingen. Inmiddels heb ik ook voor het eerst de 10 kilometer aangetikt. Dus hopelijk mogen er ook hierbij nog vele hoogte punten komen.

Van je hobby je werk maken
Het kan dus gewoon, van je hobby je werk maken. Ik kan het soms nog steeds niet geloven, maar het is eigenlijk wel gewoon zo. Dat er nog vele leuke opdrachten mogen volgen!

Ritme
Het is ongelofelijk maar waar, ik heb eindelijk weer een normaal ritme. Waar ik eerst met moeite voor 9 uur uit bed te trekken was, spring ik tegenwoordig om half 8 nog net niet uit bed om de dag te beginnen. Dit rooster past veel beter bij mij en ik vind het helemaal niet erg dat ik vier keer in de week om 8.45 in de collegezaal wordt verwacht. Hierdoor heb k de hele middag de tijd om te studeren en kan ik ook bewust een avond helemaal niks doen. Perfect!

Chillen in het park
Voor de mensen uit een dorp klinkt dit waarschijnlijk heel raar, maar het is echt o zo gezellig, eten in het park! Kleedje mee, eten mee en genieten maar! Met het lekkere weer heb ik al zo ontzettend vaak in het park gezeten en ik hoop dat ik er nog vele avonden en middagen door mag brengen! Niks leuker dan mensen kijken, een boek lezen of gewoon lekker eten samen met anderen. Zo hebben we ook met klasgenoten gebarbecued en dat was zeker voor herhaling vatbaar!

En eigenlijk is er nog zoveel meer wat me gelukkig maakt, zoals een fris briesje door mijn kamer, huisgenootjes die op de bank komen zitten, samen eten, sport kijken op tv en het feit dat ik na deze redelijk lastige winter écht lekker in mijn vel zit!

En dan te bedenken dat er nog o zoveel leuke dingen in de agenda staan, I’m ready for it!

Liefs, Sophie

Hoe was jouw maand mei?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge