Things that made me happy in… Maart!

Toen ik begon met de things that made me happy van maart dacht ik bij mezelf, oh jeetje heb ik wel iets om te laten zien? Voor mijn gevoel was maart niet echt een top maand. Ik keek eens naar de foto’s op mijn telefoon en ik kwam de ene na de andere geluksfoto tegen! Was ik dus toch veel gelukkiger geweest dan ik dacht! Deze maand heeft met name de aandacht, de zon en natuurlijk weer lekker eten mij ontzettend goed gedaan! Kijk jij mee?

Maart 2015

Op 1 maart was het een feit, ik ging vanaf nu bloggen op www.demooistesteraandehemel.nl! Met behulp van mijn o zo handige buurjongen kon ik van .wordpress.com naar .nl. Oh wat ben ik ontzettend blij dat ik deze stap heb gemaakt aangezien ik er zo veel meer bezoekers voor terug heb gekregen! Ik wordt er nog steeds blij van als ik er aan denk! I did it!

Op de eerste zondag van het jaar was het ook meteen tijd  voor wat ongezonds. Ik kwam nét terug van mijn gezonde tripje naar Brighton *kuch* en ik werd door twee vriendinnen gevraagd of ik mee naar de mac ging dat weekend. Daar zeg ik geen nee tegen!

Maart 20151

☼ Op woensdag was ik vrij en deze dag heb ik goed besteed. Ik zou nog steeds een keer pannenkoeken gaan eten met opa en oma. Zo gezegd zo gedaan, daar zaten we dan op een lekker rustige woensdagmiddag in het pannenkoekenrestaurant bij ons in de buurt. Normaal pak ik altijd een hartige pannenkoek maar ik besloot nu eens voor een zoete te gaan. Heerlijk! Het is echt even fijn om alleen met opa en oma te zijn. Oma de kletskous en opa met zijn grapjes hebben me de hele middag vermaakt!

Ik moest echt een nieuwe parfum hebben aangezien ze allemaal op waren, op die ik met nieuwjaar kreeg na. Aangezien dat meer een parfum was om naar het werk te dragen (lekker simpel) wilde ik graag weer een lekker geurtje. Toen ik bij de drogisterij stond kon ik echt niet kiezen en nam ik deze allebei mee, ze ruiken echt heerlijk. Ik spring bijna elke ochtend weer uit bed om te bedenken welke parfum ik vandaag ga dragen.

Maart 20152

De dagen zaten eraan te komen en zo ook 6 maart, de dag waarop ik mijn vader verloor. Voor altijd. Sophie, waarom zit dit in je happy list van Maart? Ik zal het je uitleggen. Ik ben echt enorm slecht in uitleggen wat ik denk maar ik ga een poging wagen. Ik vond dit plaatje op pinterest en het verwoorde precies wat er in mijn hoofd om ging. Ik was niet echt gelukkig maar toch voelt het altijd een soort van, eureka momentje als ik zoiets vind. “JA, dit is precies wat ik bedoel!”

Op 6 maart was het dan ook zover om mijn blog te delen met de omgeving. Ik was er klaar voor, mijn blog was er klaar voor en ik heb het gedaan! De reacties die ik alleen al onder dit bericht kreeg waren zo overweldigend. Het is zo zo zo fijn dat mensen je misschien een tikkeltje meer gaan begrijpen in de omgeving. Dat mensen snappen hoe ik me heb gevoeld en wat er door mijn hoofd ging. Het is bijna niet te omschrijven hoe spannend ik het vond, maar het heeft alleen maar meer positiviteit gebracht!

maart 201512

Van familie, goede kennissen en mijn vriendje kregen we prachtige bloemen op 6 maart. Wat fijn dat iedereen zoveel om ons geeft en ons verwend met zoveel aandacht en prachtige kleuren in huis. Het is fijn dat je weet dat mensen ook aan papa denken en dat we voor even niet helemaal alleen zijn. We kregen ook weer hele lieve kaarten van andere mensen waar ik ook echt enorm blij van kan worden. Het is zo fijn als er iemand aan je denkt op zo’n dag! Ik heb dan ook een aantal appjes op die dag mogen ontvangen en dat deed me echt goed. In het speciaal de appjes die kwamen voordat er iets op social media stond. Dat deze mensen er zelf aan gedacht hebben om mij een appje te sturen doet me echt heel erg veel. Ohja, we kregen van de familie een boom! Vandaar de foto rechts bovenin. Nu staat er een grote perenboom bij ons te stralen in de tuin :)

Maart 20153

Deze foto maakt me alles behalve blij. Het is de foto die ik maakte op de laatste dag dat papa nog bij ons in huis was en de rozen op de kist lagen. Toch heeft deze foto voor mij nu iets moois, de rozen die staan voor liefde, en die liefde heb ik zo ontzettend mogen ontvangen via al jullie reacties op de artikelen. Ik wil jullie dan ook bedanken voor het massaal reageren, het stellen van vragen en de lieve woorden. Het is echt ongelofelijk dat zoveel mensen de hele week mijn blog hebben gevolgd!

Deze foto met papa is een van mijn favoriete van vroeger. Dit was mijn papa, mijn grootste buddy op vakantie. Op vakantie was het namelijk echt quality time aangezien papa veel werkte en ik weinig thuis was wanneer papa thuis was. De vakanties waren dus altijd dubbel genieten en deze foto maakt denk ik wel duidelijk dat mijn jeugd dan ook echt geweldig is geweest. *zucht*, kon ik nog maar terug in de tijd.

Maart 20154

Ondertussen ging het leven weer gewoon door, school, werk en alles. Soms is het best lastig dat ik echt drie levens lijd voor mijn gevoel. Thuis waar ik nog vaak de pessimist uit hang en me nog wel verdrietig voel (maar zoveel mogelijk probeer om te zetten in iets positiefs), school waarbij ik me gewoon gedraag zolang ik mijn studiepunten maar ga halen en dan is er nog mijn blog waar ik voor mijn gevoel alles kwijt kan met een soms te positief tintje om mezelf wat positiever te maken. Ik wil graag van pessimist naar optimist en daar zal ik hard voor moeten werken. Gelukkig kan ik naast mijn matige tijd op school nog wel genieten van dingen die met school te maken hebben zoals de hele busrit in het zonnetje zitten met een fijn muziekje. Dat is echt puur genieten.

Na het behalen van de 100 followers (mijn god, als al deze mensen hier thuis kwamen dan wist ik niet waar ik ze allemaal moest laten!) besloot ik een facebook aan te maken. Dus als je me nog niet volgt op facebook, gauw doen dan!

Maart 20155

De zon, de zon en de blauwe lucht. Need I say more?

Maart 20156

Ik beloonde mezelf met een heerlijke lunch op zaterdag. Scrumbled egg, tomaat en boontjes it is! Ohja, er lag nog een rosti in de diepvries dus die bakte ik er ook gelijk even bij :)

 Aaah heeerlijk dat zonnetje op het station ’s ochtends. Puur genot!

Maart 20157

Ik begon een keer op tijd met het maken van een overzicht van wat er allemaal geleerd moet worden voor de komende tentamen week. De vorige ging bar slecht en ik hoop deze keer wel echt weer te gaan knallen!

‘s Avonds was het tijd voor de verjaardag van mijn neef. Daar werd ik weer bedolven onder de complimenten over mijn schrijven. Ik vind het zelf nog steeds gek maar het doet me echt zo goed om dat te horen. Het stimuleert mij ook ontzettend om door te gaan met schrijven! Heb ik nu eindelijk iets gevonden waar ik goed in ben!?

Maart 20158

Ik maakte een heerlijke pasta klaar met roomsaus, champignons, kip en cherry tomaatjes,  jammie!

Lieve zon, je maakt me zo ontzettend gelukkig. Heel veel liefs, mij.

Maart 20159

Buiten zitten in een luie zomerstoel met een glas fris water. I’m in!

Met de auto naar de hockeytraining. Aangezien er niemand uit mijn dorp ging trainen mocht ik met de auto van mam. Echt even een heerlijk momentje om alleen te rijden met meezing muziek aan. Hoe kan dat nu beter met 100% NL, ik ben een fanatiekeling wat betreft Nederlandse liedjes haha ;)

Maart 201510

Mam nam brownies mee van de Albert Hein, je kan zeggen wat je wilt maar ze zijn echt overheerlijk! Ik raad je dan ook zeker aan om deze eens te halen en te proeven. Ik beloof je, je krijgt geen spijt!

 Het dienblad op de tafel in de kamer is echt supermooi. Vooral nu met die prachtige paarse hyacinten! Het past zo goed bij de kleurtjes! (wel een beetje jammer dat ze echt stinken).

Maart 201511

Op het treinstation werd er thee en koffie uitgedeeld. Nou lieve VVD, daar wil ik graag een miniboekje over jullie beleid voor aannemen. Zo kon ik heerlijk in het zonnetje genieten van een kopje groene thee!

 Er stonden aardappelpartjes op het menu en ik besloot zelf kruiden toe te voegen om ze wat meer smaak te geven. Het resultaat was echt heel erg lekker al zeg ik het zelf. Het is trouwens nog lekkerder om van te voren dan al van de pan te snoepen om te kijken of het wel lekker smaakt ;) Dat heb ik dan ook uitgebreid gedaan haha! Sorry mam!

Maart 201514

Ik deed na heel lang twijfelen (echt heel lang) toch een brief op de bus, wie niet waagt wie niet wint! Mocht het positief uitpakken dan horen jullie er natuurlijk nog van, zo niet dan ook ;)

We hadden eindelijk weer eens ‘krentenmik’ zoals we dat hier in Brabant zeggen. Lekker met boter en suiker!

Wat was maart dus ondanks alles een hele mooie maand. Een maand waarop ik vooral weer door mijn blog heel veel moois heb mee mogen maken wat uiteindelijk dus ook invloed heeft gehad op mijn leven. Echt, allemaal reuze bedankt! De reacties op mijn site en persoonlijk vind ik echt onwijs bijzonder! Dat ik deze maand de 100 followers ben gepasseerd is voor mij weer hoogtepunt. Op dit moment zijn dit er alweer 130, op naar het volgende hoogtepunt!  Helaas ben ik de laatste week/weken niet lekker en zit ik niet zo fijn in mijn vel. Gelukkig fleurde dit artikel me weer op dat maart ondanks alles toch nog best een redelijke maand was.

Liefs, Sophie

Volg jij me al op alle social media kanalen? Wat maakte jou gelukkig in Maart?

Bloglovin | Twitter | Facebook | Instagram

50 comments

 1. Mooi geschreven Sophie :) Ik kan me niet voorstellen hoe moeilijk deze maand voor je was maar vind het heel fijn om te lezen dat je ook hebt genoten van de andere dingen <3

  1. Wauw, ik denk dat dit de beste reactie was die ik kon krijgen. Het feit dat jij zegt dat je het niet begrijpt is voor mij echt iets fantastisch. Gewoon omdat je de moeite hebt gedaan om je ook maar een aantal seconde voor te stellen hoe het eventueel zou kunnen zijn. Dankjewel voor je lieve reactie Sabrina! ♥

 2. Een bepaalde vrijheid maakte mij gelukkig in maart, waar ik voorheen 10 jaar lang een sociale verplichting had, is deze weggevallen en dat was mijn ultieme bevrijding!

  Gefeliciteerd met de 100 volgers! Zover ben ik nu nog zeker niet, maar wie weet, al blog ik voor mijzelf in de eerste plaats. fijn dat je zoveel mooie dingen hebt mogen voelen en hebt kunnen halen uit alle reacties. <3
  Morgaine schreef onlangs …summertime, summertime, it’s sum, sum, summertime

  1. Fijn zeg dat je een bepaalde vrijheid hebt gevonden! Ik ben nogal resultaat gericht ingesteld dus alles wat meer is maakt me al blij, al blog ik ook natuurlijk om alles van me af te kunnen schrijven!

 3. Wat een fijn artikel! Ik werd ook heel erg vrolijk van de zon! En wat goed dat je alweer 100 followers hebt gehaald (wat nu alweer meer is trouwens)! Ik heb toevallig ook deze week een facebook aangemaakt. Ik heb ‘m geliked van je! Goed bezig <3

 4. Wat een heerlijk lijstje! Wat moet het fijn geweest zijn dat er zoveel mensen aan je hebben gedacht op 6 maart. Moet vast bijzonder zijn. En dat is ook een leuke mijlpaal, die Bloglovin volgers :) Dat is ook wat mij blij maakte deze maand hihi. Had er ook 100 behaald.

 5. Wil je alsjeblieft dat stukje tas, dat boven de rits van je voorvak van je tas zit, over de rist doen? Haha, oké, sorry. Als dat bij mijn vriendinnen zo zit hè, doe ik hem altijd goed. ;) Vandaar.
  Ik vind het altijd zo mooi om te lezen hoe jij van die vervelende gebeurtenissen toch iets ‘moois’ maakt. Eigenlijk wilde ik het geen ‘moois’ noemen, maar weet niet zo goed hoe ik het anders moet zeggen… Hopelijk brengt april ook weer een hoop vrolijke momenten! xoxo
  eachscarhasastory schreef onlangs …Quote | What makes you happy

 6. Een zware maand met toch veel happy momenten. Ik weet precies hoe jij je noet voelen in die betreffende zware maand. En dan is juist happy momenten belangrijk. Want degene die je maand zo zwaar maakt wil dat je happy bent ondanks alle verdriet. Dat is iets wat ik wel heb geleerd. Natuurlijk is het met vallen en opstaan maar toch gaat jou leven door en is niet gestopt op de dag waar die van de ander wel is gestopt. Ik wens je nog genoeg happy dagen in alle maanden toe. En onthoud je mag soms ook wel eens geen happy dag hebben wat een ander er ook van zegt.

 7. Heel inspirerend, vind ik dit! Het is zo indrukwekkend om te lezen hoe jij je realiseert dat er, ondanks het moeilijkste afscheid ooit, er toch nog mooie dingen in het leven zijn. Blijf genieten van de kleine dingen, meid, je verdiend het. <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge