Things that made me happy in… juni!

P1140854
Hoe erg ik ook op zag tegen de maand juni in verband met de verjaardag van papa en Vaderdag, ik heb weer een aantal geluksmomenten verzameld van juni alweer! Jeetje wat vliegt de tijd, de langste dag is alweer voorbij en echt ik kan de zomervakantie bijna ruiken! Woensdag nog mijn hertentamen knallen en dan is ie van mij! :D Benieuwd naar wat mij gelukkig maakte deze maand? Kijk dan gauw verder!

juni 2015

☼ Op 2 juni hadden Martijn en ik het twee jaar met elkaar! Tijd om eens uiteten te gaan met z’n twee. We aten tapas en het was echt heerlijk!
☼ Op 4 juni was het eindelijk weer eens mooi weer. Eindelijk kon ik mijn zomerse outfit weer eens aan! Ik vind het rokje zo leuk!

juni 20151

☼ Op 4 juni zou mijn papa 49 geworden zijn. Helaas is de tel bij de 47 gestopt… Hij blijft de allermooiste ster aan de hemel voor mij! Stiekem genoten we samen van het zonnetje die dag, ik weet het zeker!
☼ We kregen vele mooie bloemen op 4 juni wat ik echt enorm waardeer. Papa mocht zich voor bijna twee weken in een bloemenzee wanen in ons huis! Mam en ik vonden het prachtig, alsof het plekje van pap ineens weer wat meer leven in zich had. Zo fijn om te zien!

juni 2015-001

☼ Soms is het fijn om even te kletsen met papa, gewoon over het leven en wat hij van sommige situaties zou vinden. Na zo’n tijdje kletsen voel ik me altijd weer een stukje beter.
☼ Aangezien het 5 juni ook geweldig lekker weer was besloten we de bakplaten. (hier spreekt een liefhebber!) We besloten de tafel op het gras te zetten en genoten zo van heerlijk eten! Zo fijn met blote voeten in het gras :)

juni 2015-002

☼ Op school waren er weinig lessen veel tussenuren en de projectdeadlines waren allemaal al voorbij. Tijd om ook op school te genieten van het zonnetje! Water, een zonnebril en een klemmetje voor mijn haar waren niet overbodig in de brandende zon!
☼ Ik stel jullie graag voor aan mijn favoriete salade ever! Dit recept is van mijn tante en echt het is zo ontzettend verfrissend! Er zit zowel vlees, kaas als groente en fruit in. Oh echt ik zou zo weer een hele bak op kunnen eten! Jammie!

juni 20151-001

☼ Het was dan toch echt zo ver, in juni hockeyde ik ook mijn laatste wedstrijd. Ik heb besloten om te stoppen aangezien ik volgend jaar op kamers ga naar Amsterdam. Fijn om nog even alles te geven! Ik ben nu eenmaal een sportliefhebber, zowel kijken als zelf sporten!
☼ Wat is er nu leuker dan je laatste wedstrijd afsluiten met 8-2 winst! Ohja, ik mocht er zelf ook nog 3 binnentikken (Happy me!). Had ik al verteld dat die dag ook de zon nog heerlijk scheen? Ja, het was echt een topdag!

Processed with VSCOcam with lv03 preset

☼ Onverwacht besloten we een team barbecue te houden diezelfde avond! Een rosé biertje, lekker eten en een stralende zon maakte de avond compleet! Ik ga mijn teampje toch wel missen hoor!

juni 20151-002

☼ Een super spannende dag dinsdag 9 juni.  Deze dag was ik onderweg naar Amsterdam voor een sollicitatiegesprek bij de HEMA. Ik vertelde al eerder hoelang het heeft geduurd voordat ik een stage had gevonden maar echt, deze is op mijn lijf geschreven! Aangezien jullie heel nieuwsgierig waren wat ik daar nu precies ga doen zal ik het in het kort vertellen! Ik ben op sollicitatiegesprek geweest bij de afdeling ‘foto’, dit is ook de afdeling waar ik stage ga lopen. Ik mag vier dagen in de week samenwerken met het team en maak daarnaast nog een stageopdracht. Deze heeft met creativiteit, online én foto’s te maken(duh!) en ik vind hem geweldig! Je snapt, dat dit toch wel het hoogte punt was voor de maand Juni. Met name de email die ik kreeg dat ze niemand anders meer hoefde te spreken. Hoeveel veren kun je iemand geven!? Ik kon bijna vliegen ;)
☼ 10 juni was er een vriendinnetje jarig en ik vond deze te leuke fles (met rosé natuurlijk) om cadeau te doen! Hoe leuk is deze om alleen al neer te zetten!?

juni 20152-001

☼ Ook mijn nichtjes en neefje slaagde deze maand voor hun school. Op de kalender staat deze maand een foto van papa met de tekst ‘alles komt goed”. En ja, het komt inderdaad goed pap. Je hebt weer eens gelijk. (En deze keer geef ik het je graag!)
☼ De tentamens stonden voor de deur en het was tijd om te leren. In mijn pauzes genoot ik buiten van het zonnetje in de stralende zon van een meloen. Jammie!

juni 20153

☼ Mijn opa werd in het weekend voor de tentamens alweer 82 jaar, reden voor een familiefeestje dus de leerboeken aan de kant en op naar opa. Het is zo fijn dat we zo’n hechte en gezellige familie hebben. Zelfs de ooms en tante van mama zijn gezellig. Jup, echt waar!
☼ Toen mijn tentamens klaar waren ging ik met mijn zusje naar het dorp om inkopen te doen voor haar eerste jaar op de middelbare school. Zo leuk om weer kaftpapier, mooie schriften, etui en agenda uit te zoeken! Ik deed het met veel plezier :)

juni 20154

☼ Na mijn tentamens had ik eindelijk de tijd en de rust om weer eens te lezen. Ik ben echt een zomerlezer! Ik vloog door het eerste boek heen en ben nu alweer bezig in nummer twee. Gelukkig heb ik nog een hele stapel voor deze zomer! Dat gaat zeker weten goedkomen! Ben jij ook een zomerlezer?
☼ Nog een geweldig iets in deze maand (zei ik al dat deze maand toch niet zo erg was als ik had verwacht?). Ik ging samen met Martijn naar Guus Meeuwis en ik heb echt kunnen genieten van alles! Het was echt super om er eindelijk eens bij te zijn!

Processed with VSCOcam with hb2 preset

☼ En toen was het alweer vaderdag. Stomme rot dag en ik ben blij dat ik niet naar opa en oma hoefde. Wel werd ik weer even met twee beide op de grond gezet door dit mooie knutselwerk van mijn zusje. Ohja…. zij moest vast als enige van de klas ‘wat anders maken’. Ik besefte me ineens dat zij ook moeilijke dingen meemaakt op school. Ik vond het zo mooi hoe ze dit heeft gemaakt met een foto van haarzelf op een trap richting de sterren. Achterop stond nog een mooi tekstje. (Het is in plastic gedaan omdat ze het dan buiten neer kan leggen bij papa.)
☼ Naast een diner met de familie van Martijn had ik ook nog een verjaardag van een vriendin. Ik vind cadeautjes bedenken zo leuk! Ik gaf een pakket met allemaal handige mini’s voor onze trip naar Parijs deze zomer, twee fotolijstjes om natuurlijk foto’s van Parijs in te doen en twee chocoladerepen omdat we van lekker eten houden :) Het feestje was overigens ook fijn zo op vaderdag. Het gaf me de juiste afleiding zodat ik er echt even helemaal niet aan hoefde te denken. Zo fijn!

juni 2015-005
☼ We hadden alleen de trein nog maar vast staan en waren dus nog zoekende naar een plek om te verblijven. Via Airbnb hebben we een heel leuk appartementje gevonden én geregeld! Het staat dus vast dat ik deze zomer vijf dagen naar Parijs ga om te genieten van alles wat Parijs te bieden heeft :)
☼ De laatste dagen van Juni sluiten we af met een stralend zonnetje en heerlijk weer. Wat wil een mens nog meer?

Ik ben gelukkig, ja echt. Lieve papa, de zomer doet me veel goeds. Ik heb een geweldige stage en ik ga in de maand Juli nog leuke dingen doen, net als in Augustus. Ik zou je graag hier bij me hebben om samen te proosten op al het moois wat ik tot nu toe mee heb mogen maken en natuurlijk te genieten van een zon zoals wij als geen ander konden. Sinds tijden kan ik weer eens zeggen dat het goed met me gaat, nog niet helemaal betreft gezondheid maar wel mentaal! Dat is al een hele vooruitgang! Ik ben trots op mezelf.

Liefs, Sophie
Wat maakte jou gelukkig in Juni?

38 comments

 1. Ben zo blij om te lezen dat je je mentaal goed voelt op dit moment! En ja, je mag inderdaad héél trots zijn op jezelf! Mooie lichtpuntjes heb je verzameld. Dat knutselwerkje van je zusje vind ik heel mooi bedacht!

 2. Wat een mooie dingen heb je meegemaakt in juni! En nog gefeliciteerd met het vinden van je stage, klinkt echt super idd! Wat een mooie tekening van je zusje, voor haar worden die dagen op school nog maar extra benadrukt. Geniet van je zondag!

 3. Wat een fijn lijstje. Dit zijn hele mooie momenten allemaal.
  Ik vind het mooi om te lezen hoe je terugdenkt aan je vader en hoe je hem eert.
  Liefs

 4. Je hebt echt prachtige momenten mogen ervaren lieve Sophie en zo mooi om te zien en te horen hoe dankbaar jij hier voor bent <3 Ik ben ook echt heel blij om te horen dat je mentaal weer wat lekkerder in je vel zit: dit kan echt zoveel verschil namelijk maken. Wat een prachtig knutselwerk heeft je zusje gemaakt zeg: heel bijzonder met veel emotie erachter. Ik wens je voor nu in ieder geval een hele mooie zondag toe meis. X

 5. wat leuk dat je twee jaar samen was met je vriend en die foto van de avond is echt heel erg mooi, knap kind! Die zomerse outfit op de foto ernaast vind ik ook erg leuk!

 6. Wat een prachtig lijstje lieve Sophie.. de maand juni heeft je prachtige dingen gebracht! Heel fijn om dit happiness lijstje te lezen! Keep on going!

 7. ah wat een fijn lijstje dit! Ik word er zelf helemaal vrolijk van. Juni bevatte veel moeilijke, maar nog veeeeel meer mooie momenten voor jou. Goed dat je daarbij stil staat, dat is het beste wat je kunt doen denk ik. Blij dat jij ook weer wat gelukkiger bent meis <3

 8. Wat een heerlijk artikel! Wat leuk dat je al twee jaar een relatie hebt met je vriend! En lezen is altijd fijn om te doen als het lekker weer is! Boeken van John Green vind ik aanraders! :)

 9. Wat een hoop vrolijkheid in je lijstje zeg! Gefeliciteerd met alle mooie mijlpalen deze week, ik ben blij dat deze zomer je zoveel goeds brengt. Fijn ook om te lezen dat een maand met een zware datum erin (de verjaardag van je vader) toch ook zoveel vreugde heeft gebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge