Things that made me happy in – Februari


Hoewel de helft van februari voor mij enorm doorbijten was, had de maand ook veel geluksmomentjes. Het is dan ook veel leuker om daar nog eens bij stil te staan en daarom deel ik die dan ook graag met jullie! Het zijn er, ondanks dat de maand zo kort was, (en dat ik het enorm druk had aan het einde van de maand) eigenlijk nog best wel veel! Let’s go!

Op 9 februari vloog ik naar het grote geluk toe, IJsland. Dat bracht natuurlijk al de nodige gelukskriebels met zich mee:

  • Heel veel beenruimte

Ten eerste, de enorme hoeveelheid beenruimte! We vlogen in een heel groot vliegtuig en hoewel dat de nodige vertraging met zich meebracht, hadden we echt enorm veel beenruimte in vergelijking met het vliegtuig waar ik normaal gesproken mee vlieg. Helemaal top dus!

  • Het uitzicht uit het vliegtuigraam

We zaten met z’n tweeën bij twee ramen, en dat zorgde ervoor dat we ieder door een eigen raampje konden kijken. Zodra we het witte landschap zagen maakte mijn hart een sprongetje. Ik zag de rivieren die in natuurlijke bochten door het landschap liepen. De sneeuw, de bergen, de enorme hoeveelheid ruimte. Echt waanzinnig. Daarbij zagen we ook Reykjavik vanuit het raampje en herkende ik zelfs nog de Hallgrimskirkja in de verte.

  • Auto upgrade

En als je denkt dat je het al zo getroffen hebt, kan het zelfs nog beter. Degene van de autoverhuur ging onze auto halen en kwam terug met een dikke Citroën Cactus. We keken elkaar nog vertwijfelend aan, we hadden toch een andere auto gehuurd? En alsof deze man onze gedachten kon lezen zei hij tijdens het uitstappen, ‘You’ve got an upgrade’. Nou, dat zagen we ;-) En dus waren we de gehele reis in IJsland trotse eigenaar van deze auto. Dat rijdt natuurlijk een stukkie stoerder in zo’n landschap, dan in een Ford Fiësta.

  • Wit, witter, witst

Oh wat was de omgeving mooi! Nog nooit zag ik zoveel tinten wit in één oogopslag. Het landschap was zelfs in deze winterige status nog steeds zo onwijs bijzonder.

  • Nieuwe theesmaak proberen

In IJsland bleven we ook een nachtje bij Martin slapen. Hij bood aan om een van zijn nieuwe theesmaken te proberen. Daar zeg ik als theeliefhebber natuurlijk geen nee tegen. Hoewel ik normaal niet zo van de verse thee ben, was deze groene thee met grapefruit toch echt enorm lekker!

  • Een verrassingspakketje!

Mama vroeg of ik een pakketje had besteld, omdat er een briefje in de brievenbus zat dat we PostNL hadden gemist. Maar ik kon me niet herinneren dat ik iets had besteld. Toen bleek dat het een pakketje van Elgin was, helemaal uit Hong Kong! Hij was op vakantie geweest in Hong Kong en had daar typische Japanse koekjes gekocht. Dat is echt zo onwijs lief! De koekjes waren alleen mierzoet, dus misschien geen nieuwe favoriet, maar de verrassing alleen al was zo leuk!

  • Bezoek in Nijmegen en nieuwe aankopen shoppen

In de carnavalsvakantie moest ik gewoon naar de universiteit. Mam en Fleur kwamen op vrijdagmiddag wel langs om nog even lekker te lunchen in de stad en daarna zijn we ook nog wat winkels langsgegaan. Uiteindelijk heeft mijn zusje nog ontzettend veel leuks gevonden en ook ik ging niet met lege handen naar huis. Oh en zelfs mama kocht iets leuks voor bij ons in huis, leuk!

  • Handzeep die lekker ruikt

In IJsland had ik een tijd lang enorm fijne handzeep, elke keer als ik mijn handen ging wassen was het weer een geluksmomentje omdat de handzeep zo lekker rook. Ik heb natuurlijk meteen een grote zoekactie opgezet toen ik in IJsland was, maar helaas heb ik hem niet kunnen vinden. Gelukkig vond ik in Nijmegen wel een andere handzeep die ook lekker rook :)

  • Weer nieuwe fijne muziek ontdekken

De laatste tijd ontdek ik weer steeds meer fijne muziek! Ook nu ik weer wat bezig ben met wat filmpjes in elkaar zetten van de zomervakantie en van IJsland moest ik ook weer op zoek naar achtergrondmuziekjes. Toen kwam ik ineens op dit superfijne YouTube kanaal van alexrainbirdMusic met hele fijne rustige muziekjes! Dikke aanrader dus!

En nu is het alweer maart, tijd om nieuwe geluksmomentjes te beleven!

Liefs, Sophie

Wat was jouw geluksmomentje van afgelopen week?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge