Things that made me happy in… April!

De nieuwe maand is alweer begonnen en dat betekent dat het alweer tijd is voor de ‘Things that made me happy in… April!’. Deze keer zit hij echt vol geluksmomentjes. Een reisje naar Berlijn, de uitslag van mijn tentamens, een yoga-event, winacties en nog veel meer! Kijk je mee?

Ik voel me bijna schuldig aan het geluk wat ik heb mogen ervaren deze maand. Jeetje, het hield maar niet op! Maar goed, op naar de foto’s!

Processed with VSCOcam with a6 preset

– De maand maart eindigde voor mij niet echt positief. Ik zat totaal niet lekker in mijn vel en voelde me niet goed. Dit veranderde langzaamaan begin april. Vooral door het goede nieuws dat ik al mijn tentamens in één keer had gehaald ondanks dat ik mezelf helemaal niet goed voelde in de weken voor de tentamens. Toen het ook nog eens allemaal echt goede cijfers bleken (voor mijn doen) was ik helemaal tevreden en gelukkig!

– Ik kreeg heel veel lieve reacties op mijn blog en soms ook op foto’s op instagram. Ik vind het zo leuk dat wereldje vol bloggers. Jullie zijn allemaal zo ontzettend aardig! Dus bij deze, ik vergeet je lieve woorden niet zomaar!

Processed with VSCOcam with hb1 preset

– Mama had Duitse koek gehaald voor mij en mijn zusje! Zo lekker vind ik dat! Echt iets wat we een aantal jaar geleden vaak bij oma aten. Het is een soort Apple crumble maar dan met kersen :)Kennen jullie Duitse koek ook?

– Op zaterdagavond hadden we een zussenavondje! We maakte kaarsjes aan bij papa en op tafel en keken de hele avond tv. Daarbij hadden we dipsaus, chips en genoten we beide van een lekker drankje. Voor mijn zusje natuurlijk wel 0,0% haha! Soms denk ik wel eens dat ik een slechte zus ben aangezien ik het altijd zo druk heb… Ik hoop het dan altijd een beetje goed te maken door de avonden die we samen alleen thuis zijn met elkaar te spenderen.

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– Toen was het alweer Pasen! Een foto met mijn zusje die ik bijzonder leuk vind :) Ik ben stiekem wel heel trots op dr!

– Ik deed weer eens lippenstift op met Pasen. Ik vind het ontzettend leuk om lippenstift op te hebben maar op foto’s staat het altijd zo gek vind ik! Lachen met je mond dicht is ook niet echt aan mij besteed al kon deze foto er nog best mee door. (Ohja, ik kon mijn nieuwe jurkje ook gelijk aan :D)

Processed with VSCOcam with hb1 preset

– Paasontbijt op tweede paasdag. We hadden heerlijke croissantjes, harde broodjes en lentebloemetjes op tafel. Genieten!

– Daarna besloot ik samen met mama even een uurtje te gaan wandelen in de buurt. We wonen eigenlijk nog best wel een mooie (natuurlijke) omgeving! Ik zou me niet voor kunnen stellen om in een drukke stad te wonen. Ik vind de rust echt heeerlijk en kan echt genieten van zo’n wandeling! (Oke, nu klink ik oud…)

Processed with VSCOcam with a5 preset

– Samen met mama ging ik deze maand naar de stad! Ik had namelijk nog een nieuwe lentegarderobe nodig! Zoals ik al aangaf in mijn lijstje over de lente gaven de leuke dingen mij echt lentekriebels! Ik at tussendoor met mama nog een broodje bij de Bakker Bart, hij was heerlijk!

– Wat jullie nog niet wisten is dat ik op de dag dat ik hoorde dat ik al mijn tentamens had gehaald gelijk een tripje naar Berlijn had geboekt. Het lijkt inmiddels al weer zo lang geleden. Ik moet mezelf echt even knijpen dat ik écht naar Berlijn ben gegaan. Je snapt dat dit mailtje mij bijzonder gelukkig maakte!

Processed with VSCOcam with a6 preset

– Het zonnetje brak door in April en ik genoot van wat fruit in het zonnetje!

– Mijn zusje maakte outfitfoto’s voor de allereerste #OOTD voor op mijn blog! Daar waren jullie reacties ook al zo leuk op!

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– Op vrijdag was mijn vriend dan ook eindelijk klaar met zijn tentamens. Het was ontzettend lekker weer en we besloten naar de bossen te gaan. Hij moest van mij een nieuwe Linked-in foto die ik wel van hem zou maken. Natuurlijk maakte we ook wat spontane foto’s samen. Gewoon omdat het kan! Ik vind ze trouwens echt leuk geworden en wordt er helemaal happy van als ik er naar kijk! :) Ohja, hij heeft die dag ook een foto gemaakt van mijn outfit. Het is een super gewone outfit, maar zal ik er nog een artikel van maken?

– Daarna gingen we nog langs de ijssalon voor een ijsje! Het was mijn eerste ijsje van het jaar en ik ging deze keer voor meloen en citroen! Keer wat anders dan wat ik normaal altijd pak hihi.

Processed with VSCOcam with a5 preset

– Op zondag wonnen we een wedstrijd geheel onverwachts aangezien het wel 12 tegen 11 leek met dank aan de scheidsrechter. Gelukkig hebben we ondanks alle onterechte overtredingen toch nog gewonnen. Even nagenieten met een rosé biertje dus! Niks heerlijker dan dat op een zonnige zondag!

– Maandag vlak voor ik naar Berlijn vertrok ging ik nog even lunchen met mijn vriend. Even nog qualitytime met elkaar voordat ik onbereikbaar naar Berlijn zou vertrekken. Zo heerlijk om soms eventjes wat met elkaar op pad te gaan. Daar kan ik echt van genieten!

April 20158

– HIEPHOI, ik was in Berlijn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oke, ik heb jullie deze maand volgens mij helemaal volgespamt met mijn Berlijn avontuur. Oeps! Ik zal het dan deze keer ook maar kort houden. wil je weten wat ik allemaal in Berlijn heb gedaan? Kijk dan even naar de plog die online staat!

– Ik trok mijn nieuwe jurkje aan en ging op pad om te solliciteren. Het was echt heel warm deze dag dus ik was blij dat ik geen lange mouwen aan had :) De kik van iets gaafs doen, daar houd ik echt van. Dit reisje met de sollicitaties hoort daar zeker bij.

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– In Berlijn ontving ik een geweldig mailtje van Dagmar (al zwaaiend met mijn laptop voor een streepje wifi). Ik was uitgenodigd voor het yoga event wat zij onder andere mee organiseerde. Het was echt zo ontzettend tof om andere bloggers in het echt te zien! Ik heb er van genoten en schreef een artikel hoe het nu met mij ging. Als je het niet hebt gelezen kan ik je verklappen dat de yogalessen daar heel veel goed hebben gedaan!

– Op de terugreis besloten Justine en ik nog even naar de Starbucks te gaan aangezien we onze trein op een paar seconde na hadden gemist. We hebben nog gezellig gekletst op de terugweg. Superleuk dat er nog iemand uit Brabant kwam en om Justine beter te leren kennen. Daarbij noemde me ze ook in een artikel over blogpots die je echt moet lezen met een waanzinnig compliment, waaa lucky me! :)

Processed with VSCOcam with a6 preset

– Zaterdagavond werd mijn clubje kampioen! (sorry voor de andere fans onder ons) Helaas moest ik werken en moest ik het doen met de uitslag die door de winkel geroepen werd als een van de jongens even op zijn telefoon keek. Gelukkig kon ik nog wel de samenvatting kijken en daar genoot ik dan ook met volle teugen van! Oh papa, kon je er maar bij zijn! We keken altijd samen voetbal en nu voelt het soms toch wel een beetje alleen…

– Zondag speelde we al enorm vroeg in de morgen een hockeywedstrijd met wederom winst! Het gaat de laatste tijd steeds beter! Aangezien ik moest rijden deze keer en we Naomi van As spontaan waren tegengekomen besloten we eens te kijken wie er na ons moest hockeyen. Bleken dat zeker een handje vol uit de Nederlandse selectie te zijn! Ik had deze dag toch niet veel te doen en ik besloot te blijven zodat de anderen met mij mee terug konden rijden. We zochten een plekje uit langs de kant in de zon en aten een broodje en een tosti. Jammie!

Processed with VSCOcam with a6 preset

– Wat tof om bij zo’n hockeywedstrijd gewoon langs de kant te staan. Ik vind het nog steeds zonde dat er nooit zoveel belangstelling is voor hockey als voor voetbal. Ik kon alle spelers vanaf mij gewoon bijna aanraken! Nou ben ik niet zo’n hysterische fan maar bijzonder vond ik het zeker! Vooral om Naomi van As eens van zo dicht bij te zien spelen. Wat een voorbeeld zeg! De wedstrijd eindigde in 2-2 waar Laren niet erg blij mee was. Begrijpelijk maar ik heb genoten van de pot hockey en de zon! Ohja ik sprak ook nog even met Kim Lammers voordat er een horde kinderen om een handtekening kwam vragen. Ik blijf voorlopig nog even dromen van de goals de zij maakte tijdens het WK. Eigenlijk zou ik daarna nog naar Eindhoven gaan voor het kampioensfeest maar dat haalde ik niet meer. Ik was zo moe en besloot thuis in de zon te blijven zitten. Even uitrusten voor de nieuwe schoolperiode. Zonder papa naar een kampioensfeest voelde ook een beetje raar…

Processed with VSCOcam with a5 preset

– Ik nam speciaal mango koekjes mee vanuit Berlijn en vergat ze mee te nemen naar Amsterdam. Lekker handig weer Sooph! Aangezien het maar zonde was om ze zolang in de kast te laten liggen heb ik ze toch maar zelf op gegeten. Heel lekker waren ze! Weer eens wat anders dan die normale met sinaasappel.

– Van de familie hebben we op 6 maart een perenboom gekregen. We hebben hem inmiddels een plekje gegeven in de tuin en hij begint langzaamaan te bloeien. Het is net papa! Die zou ook helemaal opbloeien van het heerlijke weer. Ik ben benieuwd of er ook echte peren aan gaan komen :) Ik houd jullie up to date!

Processed with VSCOcam with a6 preset

– Het was zulk lekker weer en ik stelde voor om weer eens te bakplaten. Gelukkig vond mam het een heel goed idee en zo genoten we voor het eerst dit jaar buiten in het zonnetje van heerlijk eten. Ik vind dat altijd zo typisch zomers!

– Toen mijn zusje en ik boodschappen gingen doen voor het avondeten konden ik en mijn zusje het niet laten om ook ijsco’s mee te nemen. Onze vriezer was namelijk helemaal leeg wat betreft ijsco’s, dat kan echt niet met zulk weer ;) We namen aardbeiensplitjes mee. Weer eens wat anders dan de normale split :)

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– De dag erna maakte ik van de overgebleven roerbakgroente en een ei nog een heerlijke lunch. Jammie!

– In Berlijn kreeg ik ook een mailtje van Marlies dat ik een blush en lippenstift gewonnen had. Volgens mij had ik een magneet van geluk in mijn zak deze maand! De blush is mijn nieuwe favoriet en mijn zusje wilde dolgraag een lichte lippenstift en deze nude lippenstift staat haar super! Fijn als je iemand blij kan maken :)

wpid-2015-05-01-08.50.39-2.jpg.jpeg

– Ook ging ik langs bij een teamgenootje. Ik had nog iets voor haar hier thuis liggen en wilde dat graag geven. Ook kletste we even over papa, zo fijn om er met iemand over te praten die je begrijpt. Het was ook heel bijzonder dat, toen ik er naar toe reed met de auto, het liedje ‘papa’ van Stef Bos op de radio kwam. Dit nummer hebben we namelijk gedraaid op de crematie van papa. Je begrijpt dat ik met kippenvel in de auto zat op dat moment. Toch heeft het bezoekje me enorm goed gedaan en heb ik eventjes fijn mijn ei bij iemand kwijt gekund die me deels kan begrijpen. Dankjewel <3

– Tijdens de eerste les Engels dit blok kregen we naamkaartjes! Hoe oldschool! De man die we voor Engels hebben gaf deze dag zijn eerste dag les op het HBO. Hij had alvorens alleen nog maar op middelbare scholen gestaan. Logisch dus ook het naamkaartje alleen heel vervelend dat we die elke les bij moeten hebben. Dit is namelijk echt zoiets wat je zo makkelijk kwijt raakt… Ik heb hem maar in mijn voorvak gestopt van mijn rugzak zodat ik hem niet kan vergeten. Het was in ieder geval lief bedoelt van de man om al onze namen te leren kennen. (Vindt je trouwens ook niet dat hij een heel mooi handschrift heeft voor een man!?)

Processed with VSCOcam

– Vrijdag deed mijn zusje het vormsel. Ik kan er echt van genieten om nieuwe kleren te dragen en me helemaal op te maken zo af en toe. Dat doe ik niet zo vaak dus dan is het nu extra leuk. Helaas vond ik de rest van de avond een ware kwelling en dat lag niet aan mijn favoriete hakken…

– Op zondag kwam de Berlijn vlog online! Ik vond het echt mega spannend want hé, een video is toch weer een tikkeltje persoonlijker dan een artikel! Gelukkig kreeg ik (weer) superlieve reacties. Dat deed me enorm goed. Ik heb ook met heel veel plezier de vlog in elkaar gezet, ik genoot er van om alle beelden weer te zien!

Processed with VSCOcam with hb2 preset

– Eerst zou ik geen koningsdag vieren. Ik moest toch werken ’s middags en het zou slecht weer worden. Toch veranderde deze plannen en genoot ik na het werk van het zonnetje met een heerlijke Jumbol ofzoiets.

– Daarna vierde ik nog koningsdag met deze twee lieverds in het dorp. Zo fijn als je jezelf kan zijn bij mensen om je heen en eventjes de afleiding krijgt die je nodig hebt. Ik genoot (zoals je kan zien aan mijn blije gezicht) en de fashionable kroontjes maken het helemaal af haha ;)

Processed with VSCOcam with a5 preset

– Ik zei toch dat het geluk maar niet ophield. Ik ontving een pakketje van Kelly met deze producten van Andrelon. Ik ben reuze benieuwd of het echt werkt voor mijn haar! Ik ga het binnenkort eens proberen. Wat een verwennerij allemaal toch :)

– Deze spreuk kwam ik tegen in een boekje uit de goodiebag van het yoga event. Ik vond het zo mooi gezegd en het is gewoon zo ontzettend waar! Met deze prachtige spreuk sluit ik de maand april af. Op naar mei!

Zoals je ziet heb ik een geweldige maand achter de rug met weinig downs en heeeel veel lange ups. Ja, zoals ik al vaker zeg. Soms lijkt het leven toch weer eventjes leuk. Natuurlijk kan het leven niet altijd zo’n feest blijven en besef ik me maar al te goed dat er ook weer snel een down aan gaat komen als het zolang zo goed gaat. Tot nu toe blijf ik even genieten van deze positieve golf waarop ik me bevind. Hopelijk ga ik mijn stage in Duitsland vinden in Mei! Spannend!

Liefs, Sophie

Wat maakte jou gelukkig in April? Ben jij ook altijd zo bang voor wat komen gaat als je zolang zoveel positiviteit hebt mogen ervaren?

21 comments

 1. Wat een vrolijke zomerse foto’s! Ik zou bijna denken dat het al hartje zomer is. Zo leuk dat je bij het Yoga event van Dagmar was en zo hebt genoten. En ik ben het helemaal eens met alle mooie quotes!

 2. Ah wauw lieverd, wat een heerlijke geluksmomentjes!
  Dat verdien je ook helemaal. Koester ze!
  Die lipstick staat je trouwens prachtig.
  Liefs Lonneke

 3. Wat een ontzettende leuke dingen allemaal! Ik heb het echt met een lach op mijn gezicht gelezen, bijna allemaal positieve dingen! De duitse koek lijkt me heel lekker en wat leuk dat je een zussenavond had!
  Liefs, Iris

 4. Wat een mooie maand vol geluksmomentjes! Lieve foto van jou en je vriend trouwens. Echt leuk dat je aan hockey doet. Ik heb dat ook van jongs af aan gedaan, maar wat jaartjes geleden moest ik helaas stoppen. Super leuk dat je die wedstrijd kon kijken met al die goede speelsters!

 5. Wat een leuke maand! Ziet er allemaal zo tof en plezant uit! En aan je foto’s en aan je schrijven, merk ik echt dat je genoten hebt! Zo leuk dat je samen met je vriend foto’s hebt gemaakt en van jullie twee samen! Zou ik ook nog eens moeten doen, maar dan moet ik hem eerst kunnen overtuigen, hihi! Ik wou je nog even laten weten dat ik je genomineerd heb voor de Liebster Award, je kan alles terugvinden op mijn blogbericht! Liefs! X
  Charlotte schreef onlangs …Separate But Equal

 6. Aaah ik word helemaal blij van dit heerlijke lijstje! Wat een mooie foto’s! En die lipstick staat je onwijs goed! Lijkt me leuk als je een artikel maakt over de outfitshoot die je samen met je vriend hebt gedaan! Ik geloof trouwens niet dat je een slechte zus bent hoor! Die fijne avonden met je zusje bevestigd maar weer dat je dat wel maar mooi doet en dus een hele goede zus bent! ;)
  Denise schreef onlangs …DE FANTASTISCHE DUPE VAN UITVERKOCHTE MAC FAUX!

 7. Zo hé, wat een hoop foto’s! Super leuk om allemaal te zien. Hoewel ik onwijs gaar was, was het wel leuk om je te ontmoeten en samen terug te reizen. Mocht je nog eens een event hebben, let me know. Wie weet kunnen we dan weer samen reizen :)

 8. Wat een leuk overzichtje! Duitse koek ken ik niet maar het ziet er wel heel lekker uit. Die lippenstift staat je trouwens echt goed. Erg fijn artikel met al die positieve berichten. x

 9. Aahhh ik ben zo blij dat je zo dankbaar bent voor het winnen van de producten van Andrélon! Heel veel plezier ermee!

  Wat een leuke week heb je achter de rug! Ik word er helemaal vrolijk van!

 10. Wat een fijn lijstje heb je gemaakt.. geweldig dat april zoveel hoogtepunten bevatte voor je! Ik snap wel dat je het lastig vond om naar het kampioensfeest te komen, hopelijk heb je er op afstand toch een beetje van genoten.

 11. Wat een fijne terugblik! Het lijkt bijna een zomermaand dan dat het april was. Ziet er uit alsof je echt genoten hebt, fijn zeg! Ik kan me voorstellen dat je bang bent dat er dan weer een dal komt als alles zo positief is en ik hoop heel erg dat die niet komt bij jou. Je mag ook gewoon genieten van het leven!
  Zonnewolk schreef onlangs …Zonnestraaltjes ~1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge