Terug van weggeweest – XXL update!


Hola, dat was me even geleden dat ik achter de computer heb gezeten voor een blogje! Maar nu, maandag 10 juli is het eindelijk weer zo ver. Nippend aan mijn rosé (het is immers vakantie) praat ik jullie bij. Tijd voor een XXL update! Ik vertel jullie graag meer over wat ik in de tussentijd heb gedaan.

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen (mocht het je zijn ontgaan), ik ben geslaagd en ben inmiddels de trotse bezitter van een HBO diploma Commerciële Economie! Het was even spannend, of mijn scriptie voldoende zou zijn om te mogen verdedigen, omdat het schrijfproces van mijn scriptie niet helemaal optimaal is verlopen zoals jullie hier hebben kunnen lezen. Gelukkig is dat helemaal goed gekomen én heb ik er deze keer écht écht heel hard voor gewerkt om de verwachtingen van iedereen om mij heen waar te maken. Dagen en avonden heb ik geschreven om in de laatste twee weken mijn scriptie op papier te hebben staan en dat heeft goed uitgepakt! De deadline stond op 7 juni en dat is alweer een hele maand geleden!

Na deze deadline heb ik volop genoten van alle kansen en mogelijkheden die op mijn pad kwamen, ik was immers klaar met mijn scriptie en hoefde me nu alleen maar bezig te houden met mijn taken die ik naast mijn scriptie al deed. Het team bij mijn stage heeft me daar volop ruimte voor gegeven wat het afscheid des te moeilijker maakte voor mij. Ik heb geen één dag gehad waarop ik met tegenzin naar mijn afstudeerstage ben gegaan en dat is natuurlijk echt fantastisch! Ik schrijf geloof ik met enorm veel uitroeptekens, maar dat is puur enthousiasme haha ;-) Toen ik meer vrije tijd kreeg heb ik me ook volledig gestort op mijn andere passie: eten. Avond na avond heb ik in de keuken gestaan en dat doe ik nu nog steeds. Ik hou er van om lekkere dingen te bereiden en geniet er nog het meest van als blijkt dat het ook nog eens écht lekker wordt gevonden :)

Als allereerste van de opleiding (hoera voor het hebben van een achternaam met een beginletter die vooraan in het alfabet staat) heb ik te horen gekregen dat ik ben geslaagd. Dit moest uiteraard meteen gevierd worden. Met mijn vriend en ons mam aten we een taartje in Den Bosch en thuis mocht de vlag weer uit. De vorige keer dat we de vlag uithingen was voor het slagen voor mijn HAVO diploma samen met papa. Deze keer was het alleen mama en ik. Een voorbijganger bood nog aan om te helpen (twee vrouwen die angstig kijken of de ladder wel stevig genoeg staat wekt schijnbaar wat wantrouwen op haha), maar dit zouden mam, ik en mijn zusje samen doen. Mijn zusje hield de ladder vast, mam legde het moment vast en ik probeerde dapper de vlag te bevestigen en mijn rok in bedwang te houden met de wind ;-). Iedereen mag het zien, I did it!

Pas toen mijn moeder en zusje even weg waren naar de winkel en ik naar binnen liep om mijn zusje te roepen, overviel me het gevoel van een enorme leegte. Ineens besefte ik dat ik het gewoon had gefixt in vier jaar. Ik heb nog even tegen papa gepraat en er ging van alles door mijn hoofd. Wat is er ongelofelijk veel gebeurd in deze vier jaar. Ik begon deze opleiding met een vader, en nu mag ik mijn diploma komen halen zonder vader. Zonder papa die de vlag aan het huis bevestigd en die er is om mee te vieren dat ik het heb gehaald. Ik was even vergeten dat het een hele prestatie is dat ik het ondanks al deze zware tijden het toch binnen vier jaar heb mogen halen. Het doet dan ook wel pijn om soms te horen dat mensen zeggen dat ze het allang verwacht hadden dat ik het allemaal zou halen, zo makkelijk is het heus niet altijd geweest. Gelukkig heeft mam mij altijd gesteund en had ik geen betere thuisbasis kunnen wensen. Dit was wel een feestje waard. Op de dag dat ik mijn verdediging had was het enorm lekker weer en ’s avonds hield ik een tuinfeest voor de hele familie, heerlijk met z’n allen op het gras!

Toen mijn stage 30 juni dan écht voorbij was, was daar dan ineens de vakantie. Mijn laatste dag bij Jumbo heb ik meegeholpen op Share A Perfect Day en ook dat was leuk. Zo leuk zelfs dat ik op zondag nog eens terug ben gegaan met een vriendin.

Sindsdien is de zon maar blijven schijnen en heb ik optimaal genoten van het heerlijke weer met de boeken die ik nodig moest recenseren voor adorablebooks.nl. Kortom, het voelt door dit geweldige weer echt als een vakantie. Inmiddels heb ik ook mijn diploma opgehaald en is de vakantie officieel begonnen. Nu wil ik echter wel het schrijven weer oppakken, die andere passie waar ik gelukkig van wordt. Tijd om weer leven te blazen in mijn blog, vanaf nu!

Liefs, Sophie

Hoe is het met jou?

Volg je mij al op instagram?

13 comments

 1. Woehoe! Gefeliciteerd Sofie! Fijn dat je geslaagd bent en alle scriptiestress nu voorbij is. Geniet van je welverdiende vakantie!

 2. Wat goed van je Sophie! Heel blij voor je. Je hebt het schrijven in je zitten, dat zag ik al snel toen we elkaar leerde kennen. Ik zou er goed voor gaan zitten. En als je hulp en informatie nodig hebt, ik ben niet ver te vinden (geloof ik)

  Mvg,
  Marleen

 3. Van harte gefeliciteerd! Ik vind je zo’n fijne en warme uitstraling hebben op je blog, het is je echt gegund!
  Ik herken het “het doet dan ook wel pijn om soms te horen dat mensen zeggen dat ze het allang verwacht hadden dat ik het allemaal zou halen, zo makkelijk is het heus niet altijd geweest” wel een beetje, fijn dat mensen er vertrouwen in hebben dat je het goed doet, maar daar zit vaak ook heel veel bloed, zweet en tranen in en dat heeft kennelijk toch niet iedereen door. Maar des te veel respect dat je het gewoon maar even hebt gedaan!

 4. Gefeliciteerd topper! Ik ben zooo blij voor je. Het is je ook echt hartstikke gegund, want ja, bloed zweet en tranen, maar je hebt het toch wel mooi geflikt hee!! <3

 5. Meid, van harte gefeliciteerd! Wat een prestatie, je mag super trots op jezelf zijn. Waar heb je lekkere weer trouwens gelaten. Ik heb vandaag alleen maar regen gezien, haha. Geniet van je prestatie en op naar een gloednieuwe leuke baan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge