Slingers, gebak en veel kadootjes!

P1130155-001

Alle slingers kunnen weer uit de kast, je lievelingsdrankjes; IJsthee en de Cola staan koud en ook het gebak mag uit de koelkast! Vandaag op 5 december is mijn zusje jarig!

De dag dat spontaan half Nederland besluit te gourmetten, suprise te doen of kadootjes uit mag pakken van die o zo lieve sinterklaas. Voor ons is deze dag  in iedergeval al al die jaren lekker druk! ’s Middags de verjaardag en ’s avonds sinterklaas! (Dubbel geluk dat ik ook altijd kadootjes uit heb mogen pakken op de verjaardag van mijn zusje! jeeej)

Alweer 12 jaar oud wordt mijn kleine zusje (inmiddels is ze bijna even groot als mij, maar dat laat ik maar even achterwege…). Schattig van buiten (sorry Fleur maar iedereen zegt het haha) en soms ook echt een schat van binnen.

Je doet me versteld staan van je torenhoge cijfers op school en je wijsheid af en toe. Ik kan enorm lachen om jou opmerkingen waarmee je onder andere onze vakantie video’s weer een tikkeltje leuker maakt. Maar wat is mijn kleine zusje toch groot geworden in een jaar tijd! Niet alleen gegroeit maar ook echt slimmer dan mam en ik soms denken.

In een jaar tijd zijn ik en mijn zusje veel ouder geworden dan we eigenlijk horen te zijn.  Maar vandaag Fleur, dan beloof ik je dat je de hele dag lekker lui mag zijn zoals ieder kind van jou leeftijd! Je mag de hele avond met je kado(‘s) spelen, onbeperkt pepernoten eten en andere lekkere dingen die vast wel op de tafel te vinden zijn. De kaarsjes zullen branden voor papa, en hij zal vast een gezellig plekje hebben gevonden bij al het bezoek!

Beetje gek zo’n dag als deze. Het herinnert me heel erg aan vorig jaar toen er een ziekenhuisbed in de kamer stond. Pap ging zelfs toen het bezoek er nog was in het bed liggen. Wat betekent dat hij echt echt heel veel pijn moet hebben gehad. ‘S avonds vierden we sinterklaas en buiten de kadootjes die we van pap en mam kregen had ik stiekem ook voor iedereen wat gekocht . Het was zo ontzettend fijn om mensen zo te verassen!  Toch had ik echt een supergek gevoel in mijn buik de hele avond. Ik was zo ontzettend bang dat pap dood zou gaan omdat de sfeer zo fijn ontspannen was. (je ziet toch altijd in films dat mensen dan altijd vredig sterven?) Misschien een gekke gedachte, maar hij heeft de hele avond door mijn hoofd gespookt. Gelukkig was er deze keer niets van waar!

Het zal dit jaar anders zijn nu pap er niet meer bij ligt op zijn bed op wieltjes. In principe niet echt sinterklaas maar gewoon mijn zusjes verjaardag en hopelijk ondanks alles toch nog wat gezelligheid!

Ohja en Fleur ik weet dat je dit leest! Geniet van vandaag, van de aandacht, de kadootjes en je surprise op school.

iPad1

HAPPY BIRTHDAY!

7 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge