De tofste foto’s van IJsland #5


De winter was in IJsland inmiddels al vol op aan de gang en aan sneeuw soms totaal geen gebrek. We hebben ingevroren gezeten, maar ook prachtige dagen gehad met een stralende ondergaande zon. Vandaag de laatste foto’s (mét noorderlichtkiekjes!) Kijk je mee?

Mocht je nog niet overtuigd zijn van IJsland met een gouden tintje in de herfst, of met een groen tintje in de zomer. Dan is hier nog de kans om verliefd te worden op IJsland in hartje winter. Daar kan het noorderlicht natuurlijk niet aan ontbreken!


Goedemorgen, een ochtendzonnetje tegen 12 uur ’s middags is niks geks in IJsland. We beklimmen dan ook pas laat de heuvel en zijn precies op tijd om de zon achter de bergen vandaan te zien komen.


Een avondzonnetje (lees: half vier ’s middags) ziet er dan weer zo uit. Het veld vol lavastenen, bedekt met mos wordt dan ineens een magisch veld!


En de lucht kleurt goud. Fijn dat je in IJsland altijd zo ontzettend ver weg kan kijken.


Moet ik nog een uitleg geven bij deze foto?


Wandelen rond de vulkaan worden wekelijkse kost en ik wandel maar al te graag in deze prachtige omgeving met zonsondergang. Woohoo!


Dit is het uitzicht wat ik heb terwijl ik in de lucht spring. Links Grábrók, de grote vulkaan. Rechts een wat kleinere variant. Het zou je achtertuin maar zijn.


Maar goed, een achtertuin in IJsland is groot. Dus ook dit meer hoort ook nog bij de achtertuin.


Zo’n perfecte sneeuwkrul, daar wil je toch gewoon in vallen! Of ligt dat nu aan mij?


Op de kleine heuvel bij de campus. Mijn favoriete plek om rustig te genieten van alles om me heen. IJsland, wat ben je mooi!


Ik ben niet de enige die geniet op die plek. Flo achter zijn enorme camera, Elgin en Tjark die bij hem staan en meegenieten. Ik vind het stiekem wel een heel mooi plaatje omdat de jongens vaak met zijn drieën op pad gingen of met ons samen. De schaduwen en de bergen op de achtergrond bij de ontzettend mooie gouden lucht zijn zo mooi als je het mij vraagt!


Bifröst, mijn tweede thuis!


Een van de bergen in de achtertuin. ;-)


Een ochtendkiekje vanaf de vulkaan. Zie je die maan boven in? ….


Ik heb schijnbaar best een camera met capaciteiten. Vooral als het op zoom aankomt :D Ik ben een gelukkig mens. Je kunt zelfs details zien van de maan! #cameragoedgekeurd


Wanneer je ineens wilde paarden tegenkomt tijdens een wandeling bij de vulkanen. Zo mooi!


En ze waren ook nog eens heel lief! (maar wel druk met eten ;-))


Elke zonnestraal was een genietmomentje op den duur! Wanneer andere druk waren met hun camera zocht ik het zonnetje op :)


Of genoten we allemaal samen van het uitzicht <3


Dit is (als ik het goed heb) Baula. We hadden eens plannen om er heen te hiken maar in de winter staan de rivieren daar veel te hoog voor en ligt er veel te veel sneeuw dus is het niet verantwoord om er heen te gaan helaas.


IJspegels aan de vulkaan, gek eigenlijk dat we gewoon in alle vulkanen klommen, wandelden, enzovoort.


De laatste trip op IJsland werd een feit. Deze foto is niet supermooi maar wel heel speciaal, met de leukste huisgenootjes die ik maar kan wensen!


De veel gefotografeerde berg, Kirkjufell. mét watervallen. De meest IJslandse foto die je kunt maken volgens mij én het is me gelukt zonder toeristen!


Een geel strand! Die vind je maar sporadisch in IJsland. Dit is in Snæfellsnes.


De golven bij Snæfellsnes national park waren ZO onwijs hoog, echt 2 tot 4 meter! Ik kan echt naar golven blijven kijken.


En op onze laatste trip moesten Marion en ik natuurlijk ook zo’n toren bouwen van stenen!


De weg naar het strand was alleen al een feestje, als je van wilde natuur houdt dan ben je bij IJsland aan het juiste adres!


De oude vuurtoren in Snæfellsnes national park.


Ook bij Snæfellsnes national park, wanneer je op het plateau staat van de foto hieronder is dit je uitzicht!


Hier dus! Heerlijk zo uitkijken op de oceaan en het ‘strand’.


Je zou er maar wonen! Snæfellsnes national park is zeker een deel van IJsland die je niet mag overslaan!


Kerken zijn er in IJsland in overvloed, ik heb er veel over geleerd op school maar dat zal ik jullie besparen. Ze zijn wel allemaal heel schattig en klein. Het klinkt misschien raar, maar vele begraafplaatsen hebben dus ook echt een fantastische locatie in IJsland.


Zodra je omhoog keek leek de wereld wel zwart wit!


Seltún, een geothermisch veld in het zuiden van IJsland in de omgeving Keflavik.


Volgens mij was het ooit geen fatsoenlijk idee geweest dom daar een loopbrug te bouwen. Kokend water spoot daar elke seconde omhoog en er kwam enorm veel rook van deze plek af. Heel fascinerend om te zien!


De vuurtoren van  Garðskagi in het zuiden van IJsland, omgeving Keflavik.

En dan nu: de pareltjes van het noorderlicht. Deze foto’s zijn gemaakt door klasgenootjes van mij want, eerlijk is eerlijk. Het is knaplastig om het op de foto te krijgen zonder statief. Maar omdat ik jullie de prachtige lucht die ik heb mogen bewonderen niet wil ontnemen, hier wat plaatjes van het noorderlicht zoals ik ze heb mogen bewonderen!

Dit waren ze dan, de tofste foto’s van mijn avontuur in IJsland! Hopelijk hebben jullie er net zo van genoten als ik!

Liefs, Sophie

Zou jij IJsland bezoeken?

Ook benieuwd naar de andere foto’s?
De tofste foto’s van IJsland #1
De tofste foto’s van IJsland #2
De tofste foto’s van IJsland #3
De tofste foto’s van IJsland #4

9 comments

  1. Dat noorderlicht, woooooooow. Mijn papa vertrekt volgende week een week naar Finland, en ik ben zo jaloers op hem (want wellicht kan hij het noorderlicht dan ook een keer zien, haha). Staat echt nog op mijn bucketlist! En daar heb ik dan meteen ook dat nationale park bijgezet, wow! Ik wist geeneens dat dat bestond :) Die vuurtoren is echt zooo cool. Net zoals je andere foto’s trouwens: spijtig dat deze reeks alweer voorbij is! Heb ze elke dag met plezier bekeken :) Liefs!

  2. Fantastisch weer! Ik heb vooral genoten van je Snaefellsnes foto’s! Wat ziet dat er mooi uit zo in de sneeuw! Toen ik er begin november was, lag er nog nergens sneeuw, dus fijn om dat nu ook te zien! Ik Snaefellsnes national park zou ik nog wel een keer gewoon een hele dag heen willen, lekker rondlopen en gewoon genieten. Ik was met zo een tour daar, dus dan heb je elke keer maar kort de tijd!

  3. Hee soof, zit een beetje op te starten op stage en zie ineens al deze foto’s van Ijsland voorbij komen (deel 1 tot en met 5!). Wát een prachtplaatjes heb jij geschoten zeg, echt wauw! En dan moet ik nu toch écht aan het werk, haha. Succes vandaag!! Liefs, Lin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge