Project positief tag – dromen, lachbuien en liggen in een zonnestoel

Het zonnetje straalt aan de heldere hemel dus het is tijd voor positiviteit! Wie krijgt er nu geen lach op zijn gezicht en goede moed van zo’n weer! Vandaag vul ik de ‘project positief tag van Dagmar in, kijk je mee naar mijn antwoorden?

Bijna iedereen kent Dagmar wel met haar blog vol positiviteit. Waarbij ik eerst werkelijk niets moest hebben van positiviteit en haar blog maar niks vond -omdat ik mensen haatte die alleen maar vrolijk en positief deden, het leven was helemaal niet zo positief!?- ben ik in november ineens omgeslagen. Er ging een knop om in mijn hoofd. Ineens bedacht ik me dat ik niet verder kwam door al het positieve te vermijden en het negatieve aan te trekken. Ik moest veranderen. Ik nam de stap om het positieve te accepteren en langzaam in mijn leven te betrekken. Ik verzette me niet meer tegen het positieve maar nam alles juist aandachtig op, uren las ik artikelen en het inspireerde me enorm! Het heeft me gebracht tot wie ik nu op dit moment ben. In deze maanden ben ik weer lichtelijk gegroeid als persoon en heb ik meer ups dan downs gekend (eindelijk). Ik ben best tevreden met hoe het nu gaat met mezelf, school en met mijn blog en hoop dit zo evenwichtig mogelijk vast te houden. Daarom vandaag nog een extra vleugje positiviteit en dus over op de tag!

Wat is je favoriete quote en waarom?
Wat een ontzettend lastige vraag voor zo’n ‘quote-lover’ als ik. Ik pin me gek op pinterst en op tumblr share ik ook alles wat los en vast zit wat betreft mooie quotes. Denk dat ik voor nu maar een quote kies die ik laatst in een lijstje heb gekregen van mama: The love of a family is life’s greatest gift. Zo is het maar net!

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!
Dromen genoeg! De droom die ik heb met mijn blog is dat ik graag zou willen dat iedereen die mijn blog leest bewust kan genieten van alles om zich heen. Daar worden mensen zoveel gelukkiger van! Ik hoop dan ook uiteindelijk met mijn blog te bereiken dat mensen meer geniet- en geluksmomentjes weten te vinden in het leven omdat ik weet dat het niet altijd even makkelijk is om ze te zien. Samen vinden we het geluk en het genot!

Dromen voor de rest van het leven heb ik natuurlijk ook. Grote dromen zoals dat ik op dit moment droom van een stage in het buitenland voor een half jaar, een reis naar Australië en Nieuw Zeeland, doorstuderen naar de universiteit na mijn HBO en natuurlijk om over een aantal jaar samen te wonen met mijn vriend! Natuurlijk heb ik ook kleine dromen waar ik nu al aan kan werken, bijvoorbeeld dat ik me weer beter mag gaan voelen, minder dipjes heb dit jaar en proberen het leven van ieder ander van mijn leeftijd kan leven ondanks het grote verlies van mijn vader. Je leest het, dromen zijn er genoeg! Klaar om ze waar te maken!

Wat betekent geluk voor jou?
Geluk betekent voor mij die brede lach op mijn gezicht, de tranen van het lachen hebben, even een bewust momentje rust, reizen en nieuwe dingen ontdekken, knuffelen met mijn vriend, leuke uitstapjes met mijn vriend/familie/vrienden, het maken van een echte mooie foto en natuurlijk het zonnetje dat schijnt! Ohja vergeet het moment niet dat je voor het eerst in een zonnestoel ploft op vakantie en beseft: deze week hoef ik helemaal niets te doen en kan ik écht ontspannen en genieten van al het moois wat de bestemming te bieden heeft! Heerlijk!

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?
Mijn zusje! Ik denk dat mijn zusje toch wel degene is met de leukste uitspraken in het gezin. Zij heeft me zo weer opgevrolijkt  als het moet! Haar opmerkingen zijn heerlijk. Ik ben blij dat ze de humor heeft van papa zodat niet alle grapjes zijn weggevallen! Daar alleen al vrolijkt ze me mee op!

Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?
Voor een vakantie/reis! Daar spring ik graag voor mijn bed uit! Ohja en natuurlijk als er iets ernstigs aan de hand is! Als het iets bijzonders is mag het natuurlijk ook maar voor de rest mag je me laten slapen want het lekkere eten ligt ’s morgens ook nog gewoon op zijn plek ;) Ik slaap al zo weinig dus de uren die ik slaap heb ik hard nodig!

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?
Toen ik samen met mijn zusje toen we een spelletje aan het spelen waren. Waarom? Dat zou ik echt niet meer weten aangezien wij om alles kunnen lachen en lachbuien spontaan opkomen. We moesten toen wel echt even een ‘break’ in lassen want we konden niet meer naar elkaar kijken zonder in de slappe lach te schieten. Dit duurde wel vijf minuten, kortom: buikspieren, check!

10390576_935809806436350_8264820806563577975_n

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?
Dat ik mijn propedeuse heb weten te halen in één jaar ondanks het overlijden van papa, dat ik altijd mijn verdriet probeer weg te kletsen bij andere mensen en dat het me nog steeds lukt na een jaar. Ook ben ik ontzettend trots dat ik mijn rijbewijs heb gehaald en dat ik eindelijk mijn omgeving over mijn blog heb verteld. De overstap naar een eigen domein heeft me ook zoveel lieve nieuwe lezers gegeven!  Ik ben op dit moment eigenlijk gewoon best trots op wat ik allemaal doe, hoe ik alles plan en dat ik het leven toch nog redelijk onder controle heb!

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
Leer te beseffen wat je hebt, voor de tijd je laat beseffen wat je had. Ik ben er achtergekomen en heb regelmatig spijt dat ik niet optimistischer ben ingesteld. Ook het feit dat ik me, toen pap hier nog was, nog niet zo veel besefte van het geluk wat ik al om me heen had. Echt, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Geniet en leef! Doe wat je leuk vind en wacht niet!

Liefs, Sophie

Waar ben jij trots op?

29 comments

 1. Wat ontzettend knap dat je je P in 1 jaar hebt gehaald ondanks deze heftige gebeurtenis. Mag je zeker wel trots op zijn! Ik ben trots op dat ik uiteindelijk toch de Havo af heb gemaakt (na 1 keer blijven zitten en 1 keer zakken) en dat ik nu op het Hbo zit waar het super gaat :) Ik heb gisteren ook deze tag ingevuld, toevallig!
  Esther schreef onlangs …A picture a day #3 – Salade, schoenen en Essie!

 2. Ontzettend goed van jou dat je toch hebt weten te keren al zo snel. En toch, neem ook tijd voor jouw rouwproces, zo af en toe moet dat kunnen en is ook nodig.

  En mis ik nou de laatste vraag? Waar ben je trots op heb je niet ingevuld? ;-)
  Morgaine schreef onlangs …Life is a Song | TAG

 3. Wat ben je toch een bijzondere vrouw Sophie! Ik denk dat jij nog veel mensen kunt inspireren met je positieve houding en de manier waarop jij in het leven staat!

 4. Wat een mooie antwoorden en prachtige quote! Super dat je je P in één jaar hebt gehaald. Dat is zeker iets om trots op te zijn, vooral na het verlies van je vader. Echt een topprestatie! Ik ben vooral trots op het feit dat mijn basisschoolmeester zei dat vmbo-tl te hoog gegrepen was voor mij en zou moeten afzakken naar vmbo-kl. Niet dus… Ik kon in het eerste jaar van vmbo met de kerstvakantie al naar havo / vwo. Uiteindelijk heb ik mijn HBO-P gehaald en heb tóch de stap gezet naar de universiteit. Een ongelofelijk spannende stap, maar ik ben tot op de dag van vandaag héél blij dat ik de stap heb gemaakt! :)
  Renske schreef onlangs …Birthday weekend

 5. Wauw wat ben ik onwijs trots op je en ik heb met tranen in mijn ogen je mooie antwoorden gelezen. Echt prachtig je invulling en zo inspirerend! Heel erg bedankt voor je stralende woorden en het delen van zoveel mooie inspiratie <3

 6. Mooi om te lezen, ik moet eerlijk zeggen dat ik ook helemaal niks van positiviteit moest hebben een beetje haar blog vermijdde, maar sinds een tijdje kijk ik elke dag op haar blog en merk ik ook dat ik steeds vrolijker word. Met name door haar positiviteit!
  Manon schreef onlangs …Big Bazar; Perfect Touch Foundation

 7. Ik vind anders dat je sowieso heel erg positief in het leven staat ondanks wat er allemaal is gebeurd zie ik nog steeds een krachtige dame die nog steeds een gelukkig leven lijdt. Al zal dat niet altijd even makkelijk zijn! Heel knap ook dat je je P hebt gehaald! Zie je allemaal mooie momenten waar je trots op kunt zijn. Leuk dat je hem hebt ingevuld!

 8. Jeetje jij mag echt trots zijn op jezelf meid. Na zo’n heftige periode ook nog eens je propedeuse halen in 1 jaar. Heel knap en heel veel respect voor jou. Wat een mooie en uitgebreide antwoorden heb je gegeven :) X

 9. Wat een mooie ingevulde tag. Heb er bewondering voor dat je je P in 1 hebt weten te halen, ondanks deze heftige gebeurtenis. Zo te lezen mag je erg trots zijn op jezelf! Vind het een prachtige tag en mooi ingevuld! ps. Wat sta je leuk op die onderste foto!

 10. De boodschap die je geeft vind ik echt prachtig meis! En je verhaal herken ik ook zo haha. Bij mij is ook ergens de knop een keer omgegaan en dacht ik: ja ik heb een keuze! Ik hoop dat meer mensen zich dat realiseren en ook de keuze maken om gelukkig te zijn. Iedereen verdient dat namelijk <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge