Wat ik je graag vertellen zou

wpid-2015-10-08-09.57.58-1.jpg.jpeg
Er is zoveel wat ik niet meer met je kan delen, zoveel wat je mist. Zoveel situaties waarbij ik denk, kon ik je nu maar bellen. Pap, ik wil je nog zoveel meer vertellen. Maar helaas zal dat nooit meer gaan. Toch moet ik mijn verhaal kwijt, en daarvoor heb ik deze fijne plek. Een plekje van mij alleen, voor iedereen.

Pap!

Wat is er weer veel gebeurd de afgelopen tijd. Ik woon weer thuis bij mama en Fleur na een superleuke periode in Amsterdam. Het gaat echt stukken beter dan ik had verwacht, zo thuis. Het is niet zo dat ik meteen vaak weg wil van huis en ik begin langzaam mijn plek in ons gezin weer te vinden. Sorry dat ik mama nog niet echt mee heb geholpen. Dat zou ik namelijk het liefste wel doen. Graag zou ik weer vaker koken, mijn kamer netjes houden maar ik zit op dit moment eventjes in de weg met mezelf. Je sterfdag komt weer zo dichtbij en ik vind dat stiekem echt ontzettend moeilijk!

Het spijt me dat ik zo luchtig over je heb gepraat op school. Alsof het niets is, terwijl het nog meer dan alles is voor mij. Het spijt me dat ik soms doe alsof je nog gewoon leeft tegen mensen die ik net leer kennen. Al denk ik dat je daar wel vrede mee hebt, aangezien jijzelf ook niet zo van ‘jezelf gelijk blootgeven’ bent.

Trouwens pap, hoe cool is het dat ik vijf maanden in Amsterdam heb gewoond. Had je dat ooit gedacht!? Ik had zelfs afgelopen weekend een feestje in Amsterdam! Ik weet zeker dat je dat stiekem wel cool zou vinden dat ik zelfs daar contacten heb. Mijn stage bij HEMA was echt zo leerzaam, ik geloof mijn beste beslissing so far. Dat ik het zelfs heb afgesloten met een 8,5 voor mijn beroepshouding en een 9 voor mijn onderzoek zou je zelf fantastisch vinden maar zeker niet het belangrijkste. Want, zoals ik zeker weet dat jij zou zeggen; het gaat erom of je ervan geleerd en genoten hebt, dat cijfer maakt niet uit maar is natuurlijk wel super!

Oh én pap, er gaat nog iets gaafs gebeuren. Ik ga namelijk naar alle waarschijnlijkheid een half jaar naar het buitenland volgend school jaar. Spannend hé! Ik weet zeker dat je er misschien niet zo blij mee bent dat ik dat zo in mijn eentje ga doen, maar pap, dit is iets wat ik echt heel graag wil.

Ook staat er nog iets heeeeeel leuks op het programma (Veeeeel leuke dingen hé!). Ik ben geselecteerd om met school een marketinggame te spelen in Valencia. Ah pap, zie je het al voor je! In april een week naar Valencia, waar het dan heerlijk weer is! Waarschijnlijk zou je me nu temmen in mijn enthousiasme maar toch wil ik je even laten weten dat ik het stiekem echt onwijs leuk vind. Daarnaast gaan er ook hele lieve mensen mee -voor zover ik ze ken- dus het gaat vast heel gezellig (en natuurlijk leerzaam) worden.

Zoals je leest ben ik mijn vleugels uit aan het slaan pap, ik hoop dat je trots op me bent en dat je toch een beetje achter mijn plannen staat. Ik mis je enorm en ik huil soms uren voordat ik in slaap val. Er zit zoveel in mijn hoofd en ik weet niet of ik het allemaal wel goed doe. Zoveel beslissingen moeten worden gemaakt deze periode en ik mis je adviezen, ik mis je relativeringsvermogen en je trotse blik. Verdorie pap, ik vind het zo zo zo oneerlijk. Ik wil je gewoon weer terug, een normaal leven met een zusje, mama én papa…

Binnenkort is het weer 6 maart, de dag waarop we eindelijk niet meer alleen aan je denken en uitspreken dat we je missen <3

Liefs en een dikke knuffel, Sophie

10 comments

  1. Lieve Sophie, war schrijf je weer mooi en wat lees ik graag je blogs. Goed om te lezen dat je zoveel leuke dingen oppakt. Ik wens je veel sterkte de komende tijd! Je vader is ongetwijfeld rete trots op je!

  2. Wat mooi geschreven voor je papa.
    Ik weet zeker dat hij je gedachten hier boven heeft gehoord.
    Je papa zal wel echt trots op je zijn, ook al is hij een sterretje in de hemel.
    Hij kijkt elke dag op je neer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge