PLOG: Zandvoort dag 3&4

P1150319-001

Vandaag is het tijd voor deel twee van het weekendje weg naar Zandvoort. Waarschijnlijk weten jullie (door twitter en instagram) al lang dat ik vier dagen ben weggeweest dus ik begin snel met de plog! Kijk je mee?

Zandvoort 20158

Zondag, dag 3 alweer! Er stond een ontbijtje op het strand gepland. Nou echt, dit was het allerleukste van de vakantie en ik ga zeker even een artikel schrijven over deze hotspot in Zandvoort! Hier wil ik jullie niet van weerhouden! Het was een feestje om daar te mogen ontbijten in het zonnetje. Ja, dat was echt puur genieten!

Zandvoort 20159

Na het ontbijtje besloten we om fietsen te huren. Het zou deze dag eigenlijk heel erg slecht weer worden met onweer maar het zonnetje straalde om 12 uur nog steeds aan de blauwe lucht. We huurden een fiets met een mand zodat daar al het lekkere eten in kon en het frisse water! Het was een superleuke tocht door de duinen en door kleine dorpjes. Ik houd er altijd wel van om wat van de omgeving te zien en ik kan zo genieten van mooie natuur. Een selfie kon tijdens deze fietssessie natuurlijk niet ontbreken ;)

Zandvoort 201510

– We fietsten zo ongeveer 40 kilometer, waarvan het meeste in de stralende zon. Toen we eigenlijk nog half Zandvoort door moesten begon het wel erg hard te waaien. Voor de zekerheid namen we de kortste route naar ons plekje en we waren net op tijd in ons huisje voordat het los ging wat betreft regen en onweer. Het was inmiddels al tegen vier uur en we besloten binnen tv te kijken en wat te hangen. Ook wel eens fijn op vakantie!
– Toen het was opgeklaard fietsten we in het zonnetje weer richting de fietsverhuur. Daarna deden we boodschappen voor het avondeten. Dit keer een lekker soepje met een ciabatta brood aangezien we nog veel salades over hadden. Ohja, we zijn trouwens beide een soort van verslaafd geworden aan aioli. ZO LEKKER met brood.

Zandvoort 201511

– Na het eten wilde ik nog heel graag eventjes naar het strand. Want hé, dit was onze laatste avond alweer! Samen sjokten we over het strand en ik genoot van de zee en het avondzonnetje wat scheen. Dit zijn nu echte genietmomentjes! <3 Na deze wandeling besloten we opnieuw het kaartspel van kolonisten van catan uit te proberen. Ineens viel het kwartje en snapte we het spel, het was nog superleuk ook!
– Maandag stonden we rustig op, haalden we een ontbijtje en pakte we onze minikoffers in. Op naar Amsterdam!

Zandvoort 201512

In Amsterdam hebben we eerst een tijdje wat winkels gekeken en daarna zijn we naar het museumplein gegaan om te genieten van het stralende zonnetje. Er gebeurde ook iets heel geks daar toen we in het zonnetje lagen. Terwijl we beide van de zon genoten hoorde mijn vriend in eens een zachte ‘plof’ naast zich. Toen hij zijn ogen opende en keek lag er ineens een zakje wiet naast hem. We hadden geen idee van wie het was maar het is in ieder geval bewust gegooid. We beschouwen het maar als een “Welkom in Amsterdam” en we hebben het zakje netjes laten liggen. De eigenaar die het nodig vond het ding onze kant op te gooien kon het zo maar weer terughalen want hee, ik vind het echt troep met een aroma waar je u tegen zegt ;)

Zandvoort 201514

– We sloten ons weekendje weg met een heerlijke hamburger bij Loetje, tegenover het centraal station. We zaten het merendeel van de avond heerlijk in het zonnetje en genoten daarbij van een lekker fruitbiertje! Een goed einde van een fijn weekend!
– De koffers hadden we in een kluis gedaan op Amsterdam Centraal en deze haalden we weer op na het heerlijke diner. Tijd om naar huis te gaan!

We hebben genoten van een fijn weekendje weg in eigen land! Nederland kan dus ook echt leuk zijn! Het enige nadeel wat we hebben ervaren is dat je niet onopgemerkt over je buren op het strand kan praten want hé, ze verstaan je stiekem allemaal… Oeps.

Liefs, Sophie

Ga jij wel eens op vakantie in Nederland? Wat is jou favoriete plek/stad in Nederland?  

19 comments

 1. Haha die buren verstaan je inderdaad. Maar dat is misschien een klein nadeel van hele mooie dagen. Althans, zo heb ik ze ervaren via jouw plog! Leuk om je zo te kunnen volgen!

 2. Wat een gezellige plog! Jullie weekendje Zandvoort was erg geslaagd zo te lezen! Leuke foto’s. Oh, en in Nederland op vakantie gaan is super leuk! Gelderland en Drenthe zijn dan denk ik mijn favoriete plekken :-)
  Esther schreef onlangs …New in – Oozoo horloge

 3. Wauw wat een leuke plog! Wat een leuke foto’s ook, ziet er heel erg geslaagd uit!! Zandvoort is zo mooi. :-) Ik ga dit jaar voor het eerst echt lang op vakantie in Nederland, ik ga volgende week saampjes met mijn vriend kamperen in Zeeland, ben heel benieuwd en hopelijk is het ook nog goed weer. We kunnen zo naar het strand lopen. :-)

  Liefs! Evelien
  evelien schreef onlangs …Ik heb genoeg schoenen, said no women ever.

 4. Klinken als hele mooie dagen wel raar dat je vriend van een vreemd iemand iets toegegooid kreeg maar al met al hebben jullie het volgens mi heel leuk gehad samen

 5. Die tuinbroek is echt super leuk! En wat een leuk artikel. Ik krijg gewoon zin om een weekendje naar het strand te gaan.

  Ik ben al een aantal keer op vakantie geweest in Nederland en het kan echt super mooi zijn. Dat je op plekjes bent waarvan je denkt: ‘Wat is Nederland toch mooi.’ Geweldig.
  Lara schreef onlangs …Zo lang geleden, maar zo lekker

 6. Aaah wat moet dat een schitterend weekend zijn geweest zeg meis <3 En wat lekker dat jullie 40 kilometer hebben gefietst hihi :-) Ook leuk dat jullie nog dagje Amsterdam eraan hebben geplakt en lekker bij Loetje hebben gegeten (kun je alvast op je werk uitkijken haha): daar kun je echt heerlijk zitten. X

 7. Het ziet er naar uit dat jullie echt een heel leuk weekendje achter de rug hebben. Wat jammer dat het zo snel voorbij was! Hele leuke foto’s trouwens. :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge