PLOG | Een week met een traan, een lach en heel veel liefde (én veeeel water)!

2016-06-08-12.16.20-1.jpg.jpeg
Ik neem jullie weer eens mee met mijn week. Deze keer een week vol hoogte punten, diepte punten en liefde. Oh én had ik al gezegd, veeeeeeel water? Bij deze! 

Processed with VSCO with a5 preset
Deze week stond in het teken van ‘redden wat er te redden valt’, als we praten over het project op school. Zo heb ik heel wat uren gespendeerd aan het uithangen van de juffrouw door stukken te controleren en alle spellingsfouten er uit te halen. Bah, bah, mag mijn naam onder aan de streep als eigenaar van dit project?

Processed with VSCO with a5 preset
Woensdag vond de afscheidsdienst van de vader van een teamgenootje plaats. Met een groot deel van het hockeyteam hebben we eerst geluncht bij iemand thuis en zijn we daarna naar de afscheidsdienst gegaan. Helaas fietsten we echt midden door een stortbui voordat we bij de kerk waren, maar ondanks dat was het een hele mooi afscheidsdienst en een hele fijne middag. Wat een geweldig lief en sociaal hockeyteam is dit toch!

Processed with VSCO with a5 preset
’s Avonds maakte ik een pasta pesto en aten we heerlijk buiten. Ik vind het stiekem wel onwijs moeilijk om meteen weer door te gaan met mijn normale leven na zoiets. Toch kon ik genieten van deze pasta én het zonnetje.

img_20160602_090659.jpg
Kort daarna barstte de hemel los en toen stond ineens onze straat blank. Dat is echt nog nooit gebeurd in alle jaren dat we hier wonen! Dat moet natuurlijk worden vastgelegd!

2016-06-07-11.12.27-1.jpg.jpeg
De dag erna stonden nog enkele straten blank en waren vele grasvelden veranderd in plaatselijke vijvers. Toch trok ik voor de zekerheid maar een windjack aan zodat ik mogelijke buien zou kunnen trotseren. Op de terugweg van school haalde ik mijn nieuwe hardloopschoenen op. Yay! Tijd om weer hard te gaan lopen.

Processed with VSCO with a5 preset
Colleges op vrijdag. We zouden met twee klassen les hebben en er waren welgeteld zes personen. Ik vind dat stiekem altijd een beetje zielig voor de docent die een hele les heeft voorbereid. Gelukkig zijn de colleges van dit blok best interessant dus was dit blokuur helemaal niet erg. We waren zelfs een half uur eerder klaar.

Processed with VSCO with f2 preset
Hoewel ik donderdagavond nog in paniek was dat ik niets had voor mama en voor mijn jarige peetoom, wist ik op vrijdag ineens wat ik ging halen. Na school ging ik dan ook meteen naar het dorp om van alles te halen. Daarna ging ik terug naar huis en fietste ik met mam nog eens naar het dorp. We haalden een mooie bos bloemen voor iemand die ons na twee jaar nog steeds zo vaak komt opzoeken en we gingen kijken voor een bril voor mij. Jup, de zoektocht is nog steeds bezig.

Processed with VSCO with a5 preset
Toen we thuis kwamen ging ik gelijk aan de slag. Ik was helemaal gelukkig aangezien ik het idee had dat mijn cadeautje voor mijn peetoom, papa’s tweelingbroer, iets is wat papa heel leuk had gevonden! Ik had nog een potje nodig voor mijn idee en aangezien het appelmoespotje aan de eisen voldeed spoot ik de deksel nog even in een mooi blauw kleurtje. Niks meer van te zien dat er appelmoes in had gezeten ;-)

Processed with VSCO with hb1 preset
’s Avonds maakte mam en ik nog een lange wandeling langs een nieuwe woonwijk in de buurt. Lekker gapen naar alle nieuwe huizen en tuinen. (Het gras stond op vrijdagavond nog steeds blank!)

Processed with VSCO with a5 preset
Zaterdag, 4 juni, papa’s verjaardag. Zijn 50e, als hij er nog zou zijn. Tegen al onze verwachtingen in was het zo’n ontzettend fijne dag. ’s Ochtends was er veel bezoek en ’s middags hebben we met de broer en zus van papa en wat familie heerlijk buiten gezeten. Mijn favoriete spijkerrokje kon weer uit de kast! Wat vinden jullie trouwens van mijn net panty ;-) haha! Grapje natuurlijk! ;-)

Processed with VSCO with a5 preset
De knuffels, de tranen, de gesprekken, de liefde en het gevoel dat je echt gemist wordt papa. De middag kon niet beter. Ik besefte me ineens wat voor lief broertje en zusje pap eigenlijk heeft (of had?). Het was in ieder geval echt fijn.

Processed with VSCO with a5 preset
Zondag was het weer tijd voor een hockeywedstrijd. We wonnen met maar liefst 7-1! En ik heb gescoord, voor papa natuurlijk! Het was trouwens echt enorm warm, heerlijk! Volgende week de laatste wedstrijd alweer!

Processed with VSCO with f2 preset
’s Middags een spannend moment. Ik had als verassing voor mama, de hele buurt uitgenodigd voor papa’s verjaardag. Het koste wat zenuwslopende momenten (lees: inbreken in je eigen huis), maar dat was het allemaal meer dan waard! Het was een hele fijne middag en het was dubbel zo fijn dat mama wel tien keer zei hoe fijn ze het vond. Ik kan er nog steeds gelukkig van worden. Ook superveel lieve woorden mogen ontvangen van de buurt. Wat een fijne buurt hebben wij toch! Dankbaar!

Processed with VSCO with a5 preset
’s Avonds wilde ik nog wat aan school doen maar ik was helemaal op. Het was een heel zwaar weekend. Met name het feest van mijn oom op de zaterdagavond. Gelukkig bestond het overgrote deel van het weekend onverwachts uit veel liefde. Ik dronk dan ook samen met mama nog een kopje thee buiten. Fijne momenten!

Processed with VSCO with b1 preset
En dan iets waar ik ook druk mee bezig ben geweest, een Erasmus beurs aanvragen! Ik vertel jullie er gauw meer over :D :D (Ik ben stiekem al enorm enthousiast).

Liefs, Sophie
Hoe was jouw week?

15 comments

  1. Ja het weer was onwijs raar afgelopen week! Hier gelukkig geen ondergelopen straten in de buurt. Wat fijn dat 4 juni een goede dag was, blijft dubbel allemaal!

  2. Wow, veel water in jullie straat ja! Zo erg was het hier nog niet, haha. En wat lief dat je de hele buurt uitgenodigd hebt en je moeder het zo fijn vond. Leuk dat je zo’n buurt hebt :-)

  3. Ondanks dat het moeilijk was heb je toch een hoop mooie momenten meegemaakt afgelopen week. Momenten om te koesteren. Lieve mensen heb je om je heen <3

  4. Wat een super leuke foto’s. Ondanks de moeilijke tijd heb je toch lieve mensen die altijd voor je klaar zullen staan. Gelukkig heb je veel liefde gehad en heb je dit weekend toch kunnen genieten. Dat van de wateroverlast heb ik inderdaad veel gehoord hier in de beurt (collega’s van mijn papa) en bij kennissen ook.. Bij mij thuis gelukkig niets aan de hand als veel regen en onweer.
    Kaylee Joosten schreef onlangs …Music is Life #14

  5. Wowww, wat een water joh! Bij ons (Groningen ;p) was het niet zó erg. Maar idd, ik zou het ook vast gelegd hebben haha. Leuk overzicht weer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge