PLOG | De markstrat game in Valencia!

IMG_20160414_230123
En dan eindigen we de laatste fotoserie van Valencia met waar het uiteindelijk allemaal om ging, de Markstrat game. Vanaf zaterdag verhuisde ik van hotel naar hostel en veranderde mijn minivakantie in een echte studiereis. Kijk je mee?

IMG_20160419_202011
Op zondag begon de week op het strand. Heerlijk met een temperatuur boven de 25 graden! Daarna vertrokken we vrijwel meteen naar de universiteit van Valencia. Daar werden de groepjes bekend gemaakt. Alle groepen werden verdeeld over vier industrieën. In één industrie bevonden zich vijf teams. Team A,E,I,O & U. Zelf zat ik in Team E van industrie ‘Blasco Ibañez’. Mijn concurrenten waren dus de mensen die in dezelfde industrie als mij zaten. Hierdoor kon ik het bijvoorbeeld met één kamergenootje niet hebben over onze tactiek of strategie want je gaat de concurrent echt niet helpen ;-)

Processed with VSCO with a5 preset
In dit team zat ik samen met (v.l.n.r.) Sasha uit Frankrijk die tijdelijk studeert op de universiteit van Valencia en dus ‘Spaanse’ student werd genoemd. Naast Sasha zit Svenja uit Duitsland en dan volg ik. Naast mij zit Guilio uit Italië en volgen Jan uit België en Camilia uit Roemenië. Zoals je ziet een heel gemengd gezelschap! Met dit team heb ik de hele week de game gespeeld.

Processed with VSCO with a5 preset
Op maandagavond werd er in het hostel een international dinner georganiseerd. Elk land nam lekkernijen mee uit het eigen land wat natuurlijk enorm leuk was! Vooral de Sangria uit Spanje, de Jägermeister uit Duitsland en de dessertwijn uit Hongarije smaakte goed ;-) Oh en natuurlijk de Italiaanse tafel vol met eten en wijn niet te vergeten! Deze avond eindigden net als zovele met een drankje in de stad met verschillende nationaliteiten!

Processed with VSCO with a5 preset
Stappen met verschillende culturen is echt apart kan ik je vertellen haha! Wij Nederlanders zochten elkaar regelmatig op maar je merkt toch goed dat de dansmoves op de dansvloer toch net iets anders zijn bij andere landen ;-) Het was wel gewoon enorm gezellig!

Processed with VSCO
De dagen brachten we van 9u tot 18u/19u op de universiteit door om de game te spelen, colleges te volgen en presentaties te geven en te kijken. Enorm vermoeiend soms aangezien we eigenlijk van 8.00 uur ’s ochtends tot 20.00u ’s avonds weg waren. (Iets met het niet helemaal samengaan van roosters en de Spaanse cultuur)

20160420_125426
Elke dag een warme lunch, dat is weer eens wat anders dan snel een boterham tussen de colleges door. Voor iedereen stond elke pauze weer wat klaar, zo ook een bord met paella!

Processed with VSCO with a5 preset
De resultaten. De heilige plek wanneer je een ronde had gespeeld. Een half uur na de deadline kwamen vaak de resultaten op de derde verdieping te hangen. Snel een sprintje naar boven dus elke keer om te kijken hoe we het hadden gedaan. Op de resultaten kon je zien wat je netto contributie en marktaandeel was en hoe je het deed ten opzichte van je concurrentie.

Processed with VSCO with a5 preset
’s Avonds werd er telkens heerlijk gegeten. Ook at ik in Valencia mijn eerste schepijs van het jaar. Ik nam de smaken Bueno en meloen, jammie!

IMG_20160420_205601
Naast alleen maar op de universiteit zitten hebben we ook een rondleiding door Valencia gekregen van enkele Spaanse studenten. Gelukkig had ik voor deze game al van alles gezien, nu kon ik dus heerlijk relaxen en nogmaals genieten van al het moois.

Processed with VSCO with a5 preset
De laatste avond was het ‘final dinner’ waarbij er een ‘nette drescode’ gevraagd was. Hier samen met Svenja nog even op de foto. Mijn steun en toeverlaat voor de nodige zuchten en frustraties haha! We hadden namelijk nogal eigenwijze mensen in ons groepje zitten en een fikse woordwisseling was bijna dagelijks begrip. Svenja en ik zaten er vaak tussenin en keken elkaar dan aan van; Help kan dit ook stoppen? Ik heb in ieder geval zeker geleerd dat ik toch het beste om kan gaan met de Duitse cultuur. Punctueel, duidelijk en heldere communicatie. Dat was bij die andere een beetje ver te zoeken haha! (iets met, ik wil per se mijn zin doordrijven anders loop ik weg ook al zijn vijf mensen het eens en ben ik het oneens) Jup, je maakt wat mee hoor met al die culturen bij elkaar. Gelukkig konden wij twee er achteraf altijd weer om lachen.

Oh en nog een dingetje, wat lopen die andere landen achter met het maken van een PowerPoint! Het leek wel op mijn eerste PowerPoint in groep 4. Zoveel mogelijk kleuren en effecten toevoegen als maar kan. (Ja, zelfs met geluidseffecten!!) Gewoon zakelijk wit/grijs/zwart met één kleurtje komt niet helemaal in hun woordenboek voor ;-)

IMG_20160423_214516
En natuurlijk nog een foto met alle Nederlandse meiden die meededen aan de game. Gezellige groep waar ik een superleuke tijd mee heb mogen beleven. We hebben ons suf gelachen om gewoontes van andere culturen en hebben ook gewoon genoten van het spaanse eten, drinken en natuurlijk het zonnetje! Zonder deze meiden was deze week lang niet zo leuk!

En nu, ga ik alweer naar school, gewoon in Nederland. Stiekem mis ik het wel om in Valencia te zijn, al is die Spaanse cultuur niet echt iets voor mij. Geen mañana, maar nu! ;-) Ik ben in ieder geval een mega ervaring rijker en heb vooral genoten tijdens deze week! Ik had het niet willen missen!

Liefs, Sophie
Heb jij ooit samengewerkt met verschillende culturen?

8 comments

  1. Haha, wat grappig dat uitgaan per cultuur verschilt. Ik had hier nog nooit eerder over nagedacht. Wel hele leuke foto’s heb je weer! Het ziet er erg gezellig uit. Het lijkt mij trouwens ook wel lastig om met andere culturen samen te werken, maar toch ook wel heel leerzaam. :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge