Na regen komt zonneschijn!


Na regen komt zonneschijn zeggen ze vaak, maar deze keer is dat ook echt zo. Woohoo! Nou jongens, daar ben ik weer vanaf mijn eigen roze wolkje. Mijn blog probeer ik niet in de steek te laten, want juist nu heb ik het gevoel dat ik de draad weer aan het oppakken ben betreft bloggen. Ik vind alle reacties zo leuk en vandaar dat ik nu na een lange dag toch weer achter de computer kruip om een artikel te tikken.

Zoals ik al zei, zit ik nu een beetje op een roze wolk. Heel wonderbaarlijk, want sinds maandag ben ik dus van half 8 ’s ochtends tot 6 uur ’s avonds niet meer thuis te vinden. Het was eigenlijk ook enorm pittig, totdat ik vandaag thuis kwam van school. Eigenlijk zat alles een beetje tegen voordat ik aan mijn stage begon. Ik heb hierover niets op mijn blog geschreven, maar ik zat echt weer eventjes in een diep dal. Gelukkig ben ik er net op tijd weer uit gekropen, al ben ik er nog steeds niet achter hoe ik dat voor elkaar heb gekregen. Ineens was alle ellende weer voorbij en had ik nog een week te gaan voor mijn stage begon. Tijd om de laatste dingen af te ronden, zoals ik al vaker in mijn blogs heb geschreven. Dit deed ik dan ook met het meeste. Jullie kunnen dus nog steeds een aantal IJslands vlogs verwachten. Al zijn het er jammer genoeg niet zoveel meer!

Maar goed, een week nog te gaan dus totdat mijn stage zou beginnen. In die week deed ik rustig aan, werkte ik wat vooruit aan mijn blog (mag dit in de krant!?) en ging ik naar school. Op school hadden we een ‘kick-off’ college. Een college aan het begin van een semester waarin wordt verteld wat er van je wordt verwacht deze periode. Ik weet niet of ik het al heb verteld op mijn blog, maar mijn afdeling op school is verhuisd naar een andere plek in Den Bosch. Ik was er dus nog nooit geweest, want toen iedereen daar midden in de verbouwing moest zitten, zat ik te genieten in IJsland. Om het allemaal nog even spannender te maken, bleek dat we tijdens deze kick-off de inhoudsdeskundige toegedeeld kregen. De inhoudsdeskundige is degene die je tijdens dit proces begeleidt én als tweede examinator je scriptie nakijkt. Best invloedrijke persoon dus. Nou je voelt hem al aankomen, ik had nou niet bepaald geluk. Ik kende deze docent al van eerdere lessen en in het begin was ik er niet zo gelukkig mee. Ook de reactie van andere studenten, toen ik vertelde wie mijn inhoudsdeskundige zou zijn, gaven me niet echt moed.

Toen hoorde ik dus ook van heel veel mensen dat zij wél een stage hadden gevonden waarbij zij écht (bijna) fulltime aan hun scriptie konden werken. Bij mij was het al lastig om een afstudeerstage te vinden, laat staan eentje waar je fulltime onderzoek doet. Ik werk dan ook drie dagen mee met het bedrijf en twee dagen besteed ik aan mijn scriptie. Behoorlijk pittig als ik de meeste moet geloven.

Het was deze week een hele omschakeling, van twee maanden vrij naar fulltime werken op kantoor. Op maandag vloog de avond dan ook voor bij, want mijn nieuwe bedtijd staat dus voortaan rond tien uur/half elf. Ik moet zeggen dat ik nu wat meer gewend ben en dat de avonden daarom ook niet meer zo kort voelden als op maandag. Ook heb ik nu vier dagen mogen ervaren op mijn nieuwe stageplek en moest ik echt een hoop laten bezinken toen ik na een lange werkdag weer thuis was. Nu ik echter een gesprekje heb gehad met mijn stagebegeleider en op school ben geweest vandaag, besef ik me ineens hoe geweldig alles eigenlijk weer is. Het leven is absurd.

Ik heb zo’n geweldige stageplek mogen vullen so far. Ik weet zeker dat ik hier onwijs veel ga leren én ik ben juist enorm blij dat ik drie dagen meewerk. Ik ga hier zoveel van leren! Daarnaast is mijn inhoudsdeskundige misschien nog geen favoriet, hij heeft wel veel (levens)ervaring. Hopelijk kan hij me toch nog helpen, ondanks dat hij niet echt iets af weet van online marketing. We gaan het meemaken! Tot nu toe voel ik me zo welkom op mijn stage bedrijf, dat dat denk ik het mooiste is wat je kan overkomen je eerste week.

Na regen komt zonneschijn, laat dat zonnetje nog maar even schijnen!

Liefs, Sophie

4 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge