Muziek #2

IMG_20141209_223917

Deze keer heb ik een heel speciaal liedje dat ik graag met jullie wil delen!

Luister je mee deze keer?
Muziek #2

Leave a light on for you – Edwina Hayes

Dit is het liedje wat ik heb uitgekozen om in de kerk af te spelen nadat ik mijn stukje tekst had voorgelezen voor papa. Ik heb de zangeres leren kennen door de film: My sisters keeper. Deze heb je waarschijnlijk wel gezien? (Hier kwam het liedje ‘feels like home’ in voor (ook heeel mooi)) Toen ik per toeval op spotify op haar album terug kwam hoorde ik ‘Leave a light on for you’ en ik wist dat dit het liedje zou worden voor papa. Ik wil het liedje ontzettend graag met jullie delen omdat ik de tekst echt zo mooi vind!

De laatste tijd zet ik het nummer steeds vaker op, de tekst is nu nog meer van toepassing dan toen!

“I remember the day
That you went away
And I missed my chance to say
That I leave a light on for you

And how I wish that I had known
How quickly life moves on
And how I wish I’d been brave
Enough to try and make you stay”

(Ja pap, ook vanavond brand er weer een kaarsje voor je! Net als bijna iedere avond)

Voor het hele liedje: http://www.youtube.com/watch?v=Ry4M-eifR-4

Nu ga ik jullie een vraag stellen waar niemand graag over nadenkt, maar wat wel goed is om over na te denken! Doe eens gek!
Zou jij kiezen voor een onbekend nummer bij het afscheid of juist voor een bekend nummer en waarom?

7 comments

    1. Ah wat lief! Maar ik heb een ander (nederlands) zelfgeschreven tekst voorgelezen. Pap was namelijk niet zo van de vreemde talen ;) De tekst die je hier vind is een deel van het liedje. Wat vind je van het nummer?

  1. Wat een fijn, rustgevend nummer! Als je bekend bedoelt in de zin van top 40-achtig/wat meerdere mensen kennen, zou ik dat niet doen en kiezen voor een mooi nummer dat niet veel mensen zullen kennen maar wel de juiste snaar zou raken. Het liefs een nummer met een speciale betekenis voor die persoon of die we vaak samen luisterden.

  2. Ik kijk nu voor het eerst op je blog en vind het heel mooi en bijzonder dat je zoveel over je vader deelt. Dit liedje is heel mooi! Ik zou niet per se kijken of het liedje bekend of onbekend is, maar ik zou kijken welk liedje het beste bij de situatie past. Die liedjes zijn ook vaak fijn voor nabestaanden om te luisteren, vind ik. Ik verloor een vriendin dit jaar en vind het fijn om naar muziek te luisteren die daar mee te maken hebben ( loopafstand van Mike en Colin is onbekend maar heel mooi! Ook Still Searching en Vaderdag van Nick en Simon zijn heel mooi, deze gaan over het verliezen van een vader. Hoop dat je een beetje steun kan vinden in muziek!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge