Mijn week in foto’s | Tentamenweek #2, vriendinnenweekend, kampioenschap van PSV!

En, opnieuw een ‘mijn week in foto’s’. Nu het zonnetje weer tevoorschijn komt staan er meteen ook leuke dingen op het programma. Gek is dat eigenlijk, hoe iedereen dan ineens zin heeft om dingen te ondernemen. Deze week had ik het nog even enorm druk met een tentamen, maar in het weekend stond het vriendinnenweekend in de agenda, leuk! Ik neem jullie mee door mijn week.

Maandag – Op maandag stap ik weer in de trein om terug te gaan naar Nijmegen. Deze keer gelukkig niet zo belachelijk vroeg als normaal gesproken. Het zonnetje schijnt nog steeds heerlijk én ik kan eindelijk mijn tussenjas aan in plaats van mijn winterjas. Als ik al een tijdje aan het studeren ben op mijn kamer zorgen de zonnestralen door mijn raam ervoor dat ik toch maar even naar het park ga om daar te studeren. Nou, dat plan hadden meer mensen de dag van te voren gehad. Wat een rommel! Dan maar weer rechtsomkeert naar huis, het was toch niet zó lekker warm als zondag.

Van mam kreeg ik zelfgemaakte aspergesoep mee, dat was zo’n grote kom dat ik alleen een broodje hamburger erbij maakte, lekker simpel!


En aangezien ik toch al de hele dag studie ontwijkend gedrag aan het vertonen was heb ik ook nog op maandagavond met mijn huisgenootje tv gekeken haha, wel altijd heel gezellig :) Jammer dat het televisie seizoen bijna klaar is, maar als het goed is komen er dan avondjes in het park daarvoor in de plaats! :)

Dinsdag – Op dinsdag moet ik toch echt weer studeren, want morgen is het tentamen al en ik heb vandaag nog een verplichte ‘codeertest’ staan.

En dus race ik tussendoor even naar school voor de codeer betrouwbaarheidstest en daarna weer snel naar huis.

’s Avonds eet ik met een huisgenootje samen, gezellig én handig!

Daarna slaat toch wel een beetje de paniek toe en moet ik écht nog even knallen.

Woensdag – Omdat het tentamen al vroeg begint, gaat de wekker om 6 uur om ook de laatste uurtjes nog even te kunnen gebruiken.


En toen zaten de tentamens erop, met een niet zo’n heel chill gevoel kwam ik het laatste tentamen uit. Ik wist voordat ik het tentamen in ging al dat het hierdoor niet zo lekker zou kunnen gaan, én dat kwam ook zo uit… Ik zou eigenlijk na het tentamen nog wat foto’s gaan maken met meiden van de uni, maar door de donkere dag werden die plannen gecanceld. Gelukkig wilde nog wel een aantal mensen even gaan lunchen waardoor ik toch nog met een goed gevoel mijn vrije dagen tegemoet kon gaan :)

Eenmaal thuis in Brabant kon ik weer eens niet stil blijven zitten en besloot ik ’s avonds een ommetje te maken. Uiteindelijk werd het een redelijk lange wandeling maar het was echt heerlijk weer. Meteen mijn ‘sport’ momentje gehad van de week, want dat was er nog niet van gekomen.


Donderdag – Op donderdag ging ik een dagje met mam op pad, onze tuin heeft namelijk nog nieuwe tuinmeubels nodig. Uiteindelijk zijn we de hele dag weggeweest, maar tussendoor waren we toevallig in de buurt bij mijn favoriete lunchplek! Tijdens mijn stage bij Jumbo lunchten we er regelmatig, en nu na een jaar mocht ik weer eens genieten van deze heerlijke lunch!

Daarna kwam het leuke deel, want na het bekijken van ontelbaar veel stoelen en tafels gingen we potten en andere accessoires bekijken.

Toen we thuis kwamen moesten meteen de pannen op het vuur, want mijn zusje had een hockeytraining en ik ging weer terug naar Nijmegen. Nu het niet zo druk was in het openbaar vervoer besloot ik mijn hockeyspullen mee te nemen. Ik had me namelijk sinds tijden ingeschreven voor een hockeytraining in Nijmegen.

Maar de reden dat ik weer terug ging naar Nijmegen was om gezellig te stappen met vriendinnen uit Nijmegen. Nu ik zo regelmatig op en neer reis lijkt de afstand steeds korter, al duurt het nog steeds een dikke twee uur.

Vrijdag – En op vrijdagochtend zat ik weer in de trein terug. Tegen de middag was ik weer thuis in Brabant. Tijd om nog even wat laatste voorbereidingen te doen voor het vriendinnenweekend dat ik dit jaar samen met een vriendin heb georganiseerd.

Zaterdag – Om 8:00u moesten we verzamelen bij een vriendin voor het vriendinnenweekend. Dit jaar gingen we naar: Leuven! We hadden een appartement gevonden via Airbnb wat er enorm goed uitzag en zelfs een eigen dakterras had, relaxed! Het zonnetje scheen, helemaal perfect!

’s Middags gingen we de stad in voor een stadsspel wat begon met een speciaal biertje, lekker! Daarna opsplitsen in teams en als een gek door de stad om zoveel mogelijk punten te scoren.

De vragen waren behoorlijk pittig soms, en Google bleek onze beste vriend haha. Ruim op tijd waren we weer binnen waar we ons moesten melden. Want we wilde natuurlijk geen strafpunten oplopen door te laat te zijn ;-)

Het winnende team mocht een speciaal biertje uitzoeken uit een enorm grote wand. Terwijl we wachten op de uitslag halen we een ijsje, after eight lekker! Dat is echt heel lang geleden :)

En wat bleek, we hadden allebei evenveel punten gehaald, superleuk dat we nu allemaal een biertje uit mochten zoeken uit een wand vol speciaal biertjes! Ik nam een fruitig biertje mee naar huis.

En even alle credits naar de leuke begeleiding bij Leuven Leisure :)

We besloten nog even van het heerlijke weer te genieten op het terras en daarna gingen we gourmetten in ons appartement. Na de gourmet hebben we nog spelletjes gedaan, bijgekletst en zijn we daarna gaan stappen.

Zondag – Op zondag sliepen we uit en bezochten we nog even het klein begijnhof in Leuven, dat was wel een beetje een tegenvaller maar goed het zonnetje scheen en geen last van een kater, dus niks te klagen!

Stipt half vijf was ik weer thuis, precies op tijd voor DE wedstrijd waar ik al zo lang naar uit had gekeken. Van mam mocht ik de wedstrijd kopen (YAY!) en zo heb ik me de hele avond vermaakt, want PSV is kampioen! :))))) Normaal zou ik dit sowieso met papa gekeken hebben, omdat hij de voetballiefde op mij heeft overgebracht. Desondanks heb ik me zelf in mijn eentje er mee vermaakt. En lief van mama dat ze soms even mee bleef kijken zodat ik niet alleen zat. Kortom: het weekend was vermoeiend, maar zeker geslaagd!

Maandag – Op maandag besloot ik dan ook tegen al mijn principes in een uurtje langer te slapen en hierdoor een deel van het eerste college te missen. Alsnog had ik om 7 uur de bus, maar toen ik om 9 uur in Nijmegen aankwam kreeg ik allemaal berichten dat het écht niet de moeite waard was om te komen omdat de les al bijna was afgelopen. Daar stond ik dan, voor niks in Nijmegen. Toen ik net weer even in bed wilden gaan liggen hoorde ik zo’n raar geluid buiten. Daar bleek de mooie bloesem boom met grof geweld te moeten gaan, zo jammer!

Gelukkig kwam ik ’s morgensvroeg onderweg in het openbaar vervoer een vriendin tegen en zij wilde ook naar Eindhoven gaan voor het kampioensfeest. Geluk! Want ik ben er voor het kampioenschap, zij voor het feestje. Ik vond het een goed plan om later op die dag te meeten in Eindhoven en dus skipte ik ook de tweede les en ben ik de hele dag in Eindhoven geweest. Ik bedoel, nu ik student ben en nog een tijdje gratis met het ov kan reizen, kan ik er maar beter van genieten ;-)

Helaas moest ik door het kampioensfeest me wel afmelden voor de eerste hockeytraining, maar hopelijk kan ik me op een ander moment nog eens aanmelden :) Ik kon dat kampioensfeestje natuurlijk niet missen haha!

Dit was mijn week, en het weer is er alleen maar beter op geworden de afgelopen dagen. Genieten!

Veel liefs, Sophie
Hoe was jouw week?

One comment

  1. Leuk te lezen wat je allemaal gedaan en ondernomen hebt de afgelopen week.
    Inderdaad, door het zonnige weer hadden wij hier thuis ook zin om meer te ondernemen. Ben er zelfs op de skates op uit geweest. (spierpijn de dagen er na hihi)
    Deborah schreef onlangs …Noodgedwongen I…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge