Mijn tweede reis alleen!

wpid-2015-07-31-02.41.34-1.jpg.jpeg
Als je mijn blog al een tijdje volgt dan weet je dat ik vorig jaar in mijn eentje naar Berlijn ben geweest. Mijn eerste reis alleen! Ik ging vorig jaar naar Berlijn om te solliciteren voor een stage en genoot tussendoor ook nog van al het moois van wat de stad te bieden heeft. Mijn eerste reis alleen is me alles behalve tegengevallen en nu ga ik voor de tweede keer!

Toen ik in januari een berichtje zag -op een forum van mijn hoge school- waarin stond dat je je kon aanmelden voor een Business game, was ik meteen enthousiast! Ik stuurde direct mijn motivatiebrief in de hoop dat ik geselecteerd zou worden. De Business game vindt namelijk plaats in Valencia! Ik bedoel, hoe tof! Iedereen die mij al wat langer kent weet dat ik, net als papa, enorm van de zon houdt! Ik bloei op wanneer de goud gele zonnestralen weer tevoorschijn komen en dan ben ik in Valencia natuurlijk helemaal op de juiste plek!

De Business game die ik daar ga doen is echt super leerzaam en lijkt mij heel interessant. De game vindt plaats op een universiteit in Valencia. Er komen daar ook nog andere studenten van andere landen bij en met zijn allen gaan we een Business game spelen. Alle studenten worden verdeeld in verschillende groepen en verschillende branches. Ik zit dus samen met studenten uit verschillende landen zoals Italië, Roemenië én natuurlijk Spanje in een groep. Dit betekent dat ik de gehele Business game heel veel Engels moet praten. De groepen waarmee je in dezelfde branche zit zijn dus je concurrenten en met de andere groepen kun je ideeën uitwisselen. Het is de bedoeling dat je met je groep een product op de markt gaat brengen dat voldoet aan de wensen van de opgegeven doelgroep. Deze game duurt zes dagen en elke dag zie je de resultaten in je branche. Het is op deze manier dus de bedoeling dat jij de beste bent en met jou product het beste de markt bespeelt. Dit is allemaal computer bepaald en je zult dus ook veel met cijfers moeten werken. (Hoe beter je cijfertjes kloppen, hoe beter je inspeelt op de behoefte van de markt en hoe groter je marktaandeel én winst wordt). Kortom, een enorme uitdaging! Vooral omdat wij, Nederlanders natuurlijk heel anders denken dan studenten uit andere landen.

De game duurt in totaal zes dagen en bestaat niet uit alleen maar het spelen van de Business game. Zo heb ik op de agenda al gezien dat we ook activiteiten gaan doen op het strand, een stadstour krijgen, tapasavond houden en een afscheidsdiner krijgen. Dit moet echt heel tof en leerzaam gaan worden!

Aangezien ik de week voorafgaand aan de game een soort van vrij ben (tenminste, als ik alle tentamens haal van dit blok), heb ik besloten om al eerder te vertrekken richting het ‘zonnige zuiden’. Zo stap ik al een paar dagen eerder in mijn eentje op het vliegtuig. Super spannend aangezien ik naar Berlijn met de trein ben gegaan en daar zit ik wel vaker alleen in. Een vliegtuig, daar heb ik nog nooit in mijn eentje ingezeten! Ik grapte meteen naar mama dat ze dan mijn vertrek alvast kan oefenen voor als ik misschien mijn minor in het buitenland ga doen hihi ;-)

Mijn hotel voor de eerste paar dagen heb ik net geboekt en ik heb er echt onwijs veel zin in! Ik wissel halverwege van locatie want ik slaap in een hostel met al mijn studiegenootjes gedurende de game. Ik ken een paar meiden die meegaan en dat belooft al veel goeds. Ik heb echt zoveel zin om er weer op uit te gaan! Ik besef me maar al te goed wat voor geluksvogel ik nu ben en ik tel de dagen nu al af totdat ik er heen mag! Nog maar een maandje wachten!

Oh én natuurlijk ga ik weer vloggen in Valencia ;-)

Liefs, Sophie

Heb jij tips voor dingen die ik absoluut moet doen in de dagen die ik in Valencia ben?

 

17 comments

  1. Wat tof! Lijkt mij heerlijk om alleen op reis te kunnen en ook een overwinning als je dat eenmaal kunt. De game die jullie gaan spelen daar klinkt ook heel gaaf. Veel plezier al met de voorpret!

  2. Waaaaa super gaaf! Ik zou ook echt dolgraag nog een keer naar Valencia gaan. Je moet tegen die tijd maar wat tips geven en ook qua verblijf. Ben benieuwd! Wanneer ga je? :D

  3. Supergaaf dat je een paar dagen eerder naar Valencia gaat! Ik ben benieuwd naar jouw vlogs, maar natuurlijk ook naar de game die je er gaat uitvoeren. :-) Zoiets lijkt me ontzettend leerzaam en een bijzondere ervaring!

  4. Wat gaaf dat je daar alleen heen gaat! Ik wens je heel veel plezier en succes! Hopelijk leer je er heel veel en ga je een onvergetelijk avontuur tegemoet! Ik deze zomer voor de allereerste keer alleen op vakantie. 3 weken backpacken door europa! Hoop dat dat net zoals jou een super ervaring wordt. 😊

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge