Mijn liefde voor foto’s


Mijn liefde voor foto’s, dat is me wat. Zodra ik op de middelbare school zat wist ik wat ik wilde hebben met sinterklaas, een fotocamera. Dat was toen echt helemaal ‘het je van het’. Afspreken met vriendinnen stond bijna elke keer gelijk aan een fotosessie, waarvan enkele uren later de foto’s terug te zien waren op Hyves ;-)  Bij mij is het echter nooit een ‘hype’ geweest. Mijn liefde voor foto’s was begonnen.

Sinds ik mijn eigen fotocamera heb, leg ik ontelbaar veel momenten vast. Wat begonnen is met een kleine compactcamera, doe ik nu met mijn (inmiddels tweede) bridgecamera. Zodra het zonnetje begint te schijnen haal ik hem maar al te graag te voorschijn. In januari heb ik vaak een dipje, maar zodra de eerste knoppen doorschieten in de tuin, haal ik hem dolgraag weer onder het stof vandaan. Mooie foto’s maken, daar kan ik nou echt van genieten. Ik vind het zo leuk om te doen, zo ook afgelopen weekend weer toen ik mijn opa en oma op de foto zette. Op de een of andere manier wordt ik er helemaal vrolijk van als de foto’s goed gelukt zijn. Met name het fotograferen van mensen vind ik bijzonder leuk. Ik haal er zoveel voldoening uit als een foto dan goed lukt.

Ik heb het fotograferen mezelf aangeleerd, aangezien verder niemand in mijn omgeving zoveel bezig is met fotografie, leer ik met name van mezelf. Ik moet wel eerlijk bekennen dat mijn moeder ook enorm goede foto’s kan maken. Ze is zich er soms niet bewust van dat ze ook een groot talent bezit in het vastleggen van momenten. Zo kijk ik maar al te graag terug naar de foto’s van vroeger, die mijn moeder gemaakt heeft.

Mooie momenten, iedereen heeft wel een aantal dingen waar je aan moet denken, wanneer je terugdenkt aan alle jaren die inmiddels gepasseerd zijn. Uit al die jaren zijn er een aantal dingen die je voor lange tijd bijblijven. Toen FotoOpAluminium.nl mij benaderde of ik een foto op aluminium wilde laten afdrukken, wist ik meteen dat ik er iets bijzonders mee wilde doen.

Voor deze foto op aluminium heb ik een collage gemaakt met de mooiste momenten van ons gezin. Het eindresultaat geeft echt een lach op mijn gezicht en ik kan er naar blijven kijken! De foto’s variëren van de eerste foto van pap en mam samen, tot foto’s van dit jaar. Ook hebben we er drie quotes bij gedaan zodat de collage een mooi kleurrijk geheel zou worden.

De foto is makkelijk op te hangen met het ophangsysteem. We waren in het begin wat sceptisch of een ‘opgeplakt’ ophangsysteem zo’n grote plaat kon laten hangen, maar hij hangt al enkele weken en alles lijkt stevig vast te zitten.

Door het materiaal zijn de foto’s niet 100% scherp, dit is voor ons geen probleem, maar als je graag haarscherpe foto’s wil hebben kun je beter kiezen voor een ander materiaal. FotoOpAluminium.nl is een dochterbedrijf van Fotocadeau.nl en het aanbod rijkt op deze manier veel verder dan alleen foto’s op aluminium.

En nu hangt er dus een enorm kleurrijke foto op aluminium bij ons in huis van 60×40 cm, en zelfs nadat ik hem al ontelbaar vaak heb bekeken, zie ik weer nieuwe dingen en komen er weer nieuwe herinneringen naar boven. Wij zijn er enorm blij mee!

Liefs, Sophie

Heb jij ook iets in huis hangen waar je naar kan blijven kijken?

2 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge