Mijn dag – de verjaardag van papa, stage nieuws en heel veel waardering

Vandaag neem ik jullie mee terug naar donderdag 4 juni. De dag waarop mijn papa jarig is/was. Wat deed ik op deze dag en hoe voelde ik mezelf? Je ziet het in de plog. We zetten op deze dag de deuren open voor wie wilde, ik ging naar school, kreeg goed nieuws betreft stage en nog veel meer!

04-06-2016

– Om 7u ’s ochtends zat ik al in de bus. Ik was in de stemming om papa’s muziek te luisteren van de kerk en de crematie. De gehele heenweg heb ik de muziek afgespeeld. Het is vandaag papa dag. De zon straalt aan de heldere hemel en ik heb echt niet het gevoel dat papa jarig is. Stom.

– Ik was een van de allereerste in de klas, hier is echt het toppunt van vermoeidheid bereikt. Door de mega drukke woensdag en het feit dat ik er pas half twee ’s nachts in lag door allerlei deadlines waren mijn ogen echt te zwaar. Hallo vermoeide selfie (gelukkig wel in de zon!)

04-06-2017

– Ik heb mijn verplichte uren van school kunnen verzetten en liet deze dag de niet verplichte lessen voor wat ze waren. Zo liep ik dus om half 10 alweer naar het station in het stralende zonnetje. Fijn!

– Deze Liga koeken roepen bij mij een en al nostalgie op! Jeugdsentiment van de basisschool! (maar nog steeds lekker.)

04-06-2018

– Ik geniet intens van het zonnetje wat straalt aan de heldere hemel zoals jij dat ook zou doen pap!

– Tijdens de rit naar huis werd ik gebeld door een onbekend nummer. Ik besloot niet af te pakken aangezien ik dacht dat het een stagebedrijf was die graag wilde weten of ik nu stage bij dat bedrijf wil lopen (en ik weet het gewoon nog niet!). Na een tijdje kreeg ik een smsje (ja, echt waar een sms haha) van een bedrijf of ik op sollicitatie gesprek wil komen. UHM, JA! Het bedrijf lijkt me superleuk om stage te lopen dus ik heb zodra ik thuis was meteen teruggebeld en een sollicitatiegesprek geplant! Ohja, ik kreeg ook nog een email van nog een ander bedrijf om op gesprek te komen! Ik was echt intens gelukkig! Het is zo fijn om positieve berichtjes en mailtjes te ontvangen van bedrijven die potentie in je zien! Komt vast door papa! :D Een happy (heel erg vermoeid) gezicht dus!

04-06-2019

– Toen ik thuis kwam zat er al een hoop bezoek. Ook de tweelingbroer van papa die dus ook jarig was donderdag. Hij vierde voor het eerst sinds heel veel jaar weer zijn verjaardag op 4 juni deze avond. Op dit moment ben ik er nog niet aan toe om naar zijn verjaardag te komen, mijn gedachten zijn nog te veel bij papa. Vandaar dat ik daar vandaag (zondag) samen met mama nog heen ga. Des te meer waardeer ik het wel dat hij toch naar ons toe komt voor papa.

Ik besloot toen ik thuis kwam maar meteen even te douchen ondanks het bezoek, het was veel te warm met een trui en lange broek. Ik trok mijn mooiste zomerkleren aan, het is tenslotte toch een verjaardag!? Ik vond het trouwens ontzettend fijn dat mijn nichtje en neefje ook meekwamen. Gewoon omdat ik het fijn vind dat zij toch maar komen voor papa op hun vrije dag. Volwassenen doen dat nu eenmaal iets eerder uit fatsoen. Nichtjes en neefjes gaan meestal alleen mee als ze dat zelf willen.

– Nadat het bezoek weer was vertrokken aten mam en ik buiten in het zonnetje een hard broodje die ik had meegenomen van de AH. Deze dag mogen we onszelf wel verwennen vond ik.

04-06-2020

– Helaas moest ik ook nog een hoop aan school doen. (Lees: heeel veel deadlines en stress). Ik heb dus eerst een aantal uur aan de computer gespendeerd om mijn deel van het project goed af te ronden. Om half  3 was ik klaar en stuurde ik het naar mijn projectgroep die op school hard aan het werk was. Erg fijn dat ze mij deze dag ook vrij gunde, iets wat ik super erg waardeer en ontzettend dankbaar voor ben.

– Na half 3 was het tijd om mijn benen bij te kleuren. Melkflessen kunnen écht niet meer nu ;)

20150604_141446-001

– Ik kwam spontaan op het idee om zo’n foto te maken met een ster die ik thuis zag. Op instagram plaatste ik deze foto met een zelfgeschreven tekstje eronder:

Papa,
Als het kon,
dan genoten we nu samen van de zon.

Ik wil je plukken uit de hemelsblauwe lucht,
op een handdoek in het gras ploffen met een zucht.

Helaas ben je op dit moment zo ver,
en blijf je slechts een stralende ster.

04-06-2021

– Het was zo ontzettend warm al op donderdag. Ik schonk mezelf een glas ijskoud water in (met limoen smaak) en een heerlijk stuk monchou. We konden het toch niet laten om alleen een koekje in huis te hebben. We hadden dus voor deze dag twee taarten gemaakt en nog een appel-kruimel gehaald. Papa zou het ook echt niet oké vinden als mensen het huis verlieten zonder wat lekkers. ;)

04-06-2015

– ’s Middags kwam er weer bezoek, deze keer twee mensen uit onze buurt. Inmiddels hadden we al enorm veel prachtige bloemen gekregen. Dat is echt geweldig om te krijgen. Papa’s plekje staat nu weer vol met bloemen. Het plekje van papa leek weer even te leven door alle liefde van alle lieve mensen om ons heen. Ik vind vooral die rozen zo mooi met twee kleuren!

Ook van jullie kreeg ik trouwens erg veel lieve reacties. Dat doet me echt zo ontzettend veel goeds!

04-06-2022

– Mijn zusje kwam thuis van school. Zij is deze dag gewoon naar school gegaan. Ik besloot de goede zus eens uit te hangen en we hebben een hele tijd gebadmintond in de tuin. Ik vind het soms zo ontzettend erg dat ze zoveel moet missen wat ik allemaal wel heb gehad. Papa deed namelijk alles met mij! Vandaag vond ik het dus een goede dag om mijn zusje te verblijden met het feit dat er iemand eindelijk eens een keer mee doet met iets.

– Het was inmiddels alweer tegen vijf uur en mijn zusje en ik besloten naar het dorp te gaan om bakplaatspullen te halen voor vrijdag en een galiameloen voor bij de frietjes. Het is gek om zo in de winkel te staan met bekenden die niet door hebben dat het vandaag een super speciale dag is voor ons. Opmerkingen waarom je er zo netjes uit ziet zijn soms wel moeilijk en pijnlijk omdat je denkt dat ze het vergeten zijn. Maar aan de ene kant is dat ook wel logisch, bijna niemand weet toch wanneer een vader van iemand die je kent jarig is… Al knaagt het stiekem toch wel heel erg omdat jou hele leven die dag om datgene draait…

04-06-2023

– We aten frietjes, papa’s lievelingseten! Daarbij ook de lekkere galiameloen. Ik ben hier echt gek op!

Processed with VSCOcam with a5 preset

’s Avonds kwam er nog meer bezoek. Erg fijn tijdverdrijf om de dag mee door te komen. Het enige lastige is dat het de eerste paar minuten even gaat over hoe het nu eigenlijk met ons gaat maar dat ze de reden dat ze op bezoek zijn een aantal minuten later weer totaal lijken te zijn vergeten. Maarja, je kunt er ook geen uren over blijven praten want dat zou pap ook zeker niet gewild hebben. Het leven gaat door Sophie, had hij 100% zeker weten gezegd.

Toen het bezoek allemaal weg was keek ik nog eens naar het plekje van papa. Waar eerst één vaasje met wat bloemen stond, staat nu een oase aan mooie bloemen, een kaart en het kaarsje dat brand. Ik kreeg er bijna tranen van in mijn ogen. Zo mooi was het om te zien! Pap we denken aan je, iedereen die vandaag is geweest en vast nog veel meer mensen.

Ik vond het fijn dat ik deze dag echt even tot rust kon komen door heel kort op school te zitten en daarna de hele dag vrij te zijn. Zo kon ik echt even mijn rust pakken om er de dagen die nog komen gaan weer tegenaan te gaan. Het groepje wat komt wordt natuurlijk elk jaar minder en minder. Ik ben de mensen dan ook enorm dankbaar die vrijwillig zijn aangekomen om ons de dag door te helpen. Zo ontzettend fijn <3

Liefs, Sophie

Wat deed jij afgelopen donderdag?

15 comments

  1. Heel fijn om te lezen dat je wat tot rust hebt kunnen komen. Ook heel erg mooi dat er zo veel mensen op bezoek zijn gekomen, dat lijkt me erg waardevol.
    Veel liefs

  2. Wat een prachtige tekst heb je op Instagram geschreven voor je papa! En ook knap, want zo mooi kan ik echt niet schrijven. Ik wil je, na je lieve comment op mijn blog, ook nog even een een duwtje in je rug geven met de aankomende deadlines! Nog eventjes en we kunnen keihard genieten van de zomer. Let’s do this! Oh, en wauw dat rokje staat je onwijs leuk <3
    Maaike schreef onlangs …Weekly Journal #45 – Bruin haar, avocado & mijn verjaardag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge