Mijn 2015!

Collages9
Vele mensen vinden terugkijken een slecht idee maar soms kan het ook eens goed zijn! Zo besefte ik toen ik eens door mijn foto’s ging dat mijn 2015 echt heel erg mooi is geweest! Bovendien vraagt de komst van een nieuw jaar gewoon om even terug te blikken. In dit artikel een overzicht van mijn 2015, kijk je mee?

overzicht 2015
Januari
Ik luidde het nieuwe jaar in met mijn moeder en zusje. Voor de aller eerste keer een nieuw jaar in zonder papa en ik had totaal geen zin om uit te gaan die avond. Om de tijd te doden hebben we spelletjes gedaan met cadeautjes. Van mijn moeder kreeg ik dit bord met ‘Carpe Diem’ en ‘pluk de dag’ erop. Vanaf toen besloot ik om zoveel mogelijk dagen te plukken. Let’s do this.

overzicht 20151
Februari
Deze maand stond in het teken van twee leuke reisjes! Met mijn opleiding naar Brighton en Londen voor een weekje was enorm zwaar voor mij emotioneel gezien maar ik had het niet willen missen. Deze twee meiden toverden toch telkens weer een lach op mijn gezicht! Thanks girls! Naast mijn studiereis naar Engeland ging ik ook samen met mijn moeder en zusje naar Bergen, een plaatsje in Noord-Holland. Onze eerste vakantie zonder papa was moeilijk, wennen maar uiteindelijk toch een mooie herinnering. We did it!

overzicht 20152
Maart
Wauw, de maand waarop ik eindelijk ging bloggen op .nl en waarin alle ellende alweer een jaar geleden was. Ik kan het nog steeds niet geloven wat ik allemaal heb meegemaakt, dat kwam ook in deze maand heel erg naar voren. Ik had het persoonlijk enorm moeilijk maar mijn blog was op dat moment ook een echte uitlaatklep. Op 6 maart, de overlijdens dag van papa, kregen we een perenboom van de familie. Een herinnering voor het leven. Ook deelde ik voor het eerst mijn blog op mijn persoonlijke Facebook. Onwijs spannend hoe iedereen er op zou reageren maar gelukkig waren de meeste reacties positief!

overzicht 20153
April & mei
In April besloot ik spontaan een tripje naar Berlijn te plannen. Ik was er onwijs aan toe om even te vluchten van alle problemen die ik had met de verwerking van het verlies van papa. De reis naar Berlijn heeft me onwijs goed gedaan. Ik ging er heen om te solliciteren en ik ben met ongelofelijk veel ervaring teruggekomen. Ik zou het zo weer over doen. Oh en wat is Berlijn toch ook een prachtige stad! In Mei besloot ik eindelijk iets te doen wat ik al heel lang wilde. Ik doneerde mijn haar aan een stichting die pruiken maakt voor vrouwen met borstkanker en ik ben dan ook best wel trots dat ik met zoiets kleins iemand blij heb kunnen maken!

overzicht 20154
Juni
In juni is mijn papa jarig. Ook dit was weer even een heftige periode voor mij. Het was op 4 juni onwijs mooi weer en dat zorgde ervoor dat ik langzaam weer op bloeide. Het was een fijne dag met veel aandacht voor papa. Naast de verjaardag van papa was er nog iets groots wat op de agenda stond. Samen met mijn lieve vriend ging ik namelijk naar Groots met een zachte g. Het was echt geweldig!

overzicht 20155
Juli
Deze maand stond in het teken van vakantie! Zo ging ik met mijn vriend een aantal dagen naar Zandvoort en vertrok ik met mijn moeder en zusje naar de zon van Mallorca! Ik houd enorm van vakanties en deze twee zal ik nooit vergeten! Vooral Mallorca was ontzettend speciaal omdat dit onze eerste echte grote vakantie zonder papa was. Ondanks alles hebben we bergen verzet en angsten overwonnen. Ik kijk ontzettend trots terug op deze vakantie.

overzicht 20156
Augustus
Deze maand bloeide ik nog meer op. Ik genoot in Parijs met twee super meiden en maakte daar ontzettend veel geluksmomentjes mee. Zo ook deze avond bij de Eiffeltoren. Dit reisje zal ik nooit vergeten en ik ben deze twee dan ook onwijs dankbaar dat ik deze herinnering met hen heb mogen maken! Ook was ik in Augustus jarig, 19 jaar alweer! Ik wordt vrolijk als ik naar die foto kijk. Ik merk zoveel verschil tussen mijzelf in januari en mijzelf in augustus, het gaat in deze maand echt al stukken beter met mij!

overzicht 20157
September
Mijn stage bij HEMA begint en ik verhuis van het zuiden van Nederland naar Amstelveen. Ik ga op kamers en hoe erg de eerste keer voelde toen mijn moeder en zusje wegreden met de auto, zo goed voelt het nu (december)! Ik had dit nooit willen missen!

overzicht 20158
Oktober
Ik besloot een mini bucket list op te stellen om het optimale uit mijn periode in de omgeving Amsterdam te halen én met succes! Ik heb al zoveel af kunnen strepen! Ook was een wens om eens outfitfoto’s te maken in Amsterdam. Deze kwam veel sneller uit dan ik dacht! Deze foto’s blijven een herinnering aan deze periode! Daarnaast verraste ik in oktober ook mijn moeder! Zo stond ik spontaan op woensdagavond, mijn moeder’s verjaardag, voor de voordeur. De gezichten van mijn moeder en zusje toen blijven onbetaalbaar! Beste idee wat ik ooit heb gehad, al zeg ik het zelf! ;-)

overzicht 20159
November
Het leven lijkt me echt toe te lachen, vooral als blijkt dat ik één van de zes versterkers mag worden van de Adorable bookclub. Wat een eer! We gingen al snel uiteten met bijna de gehele groep en het is echt een wonder dat ik al deze lieve meiden mocht vergezellen! Ik kan het soms nog steeds niet geloven, kan iemand even in mijn arm knijpen? Ook was november de maand waarin hard werken werd beloond. Mijn event vond plaats bij HEMA en ik ben onwijs trots dat alles zo goed is verlopen! Yay! Het ging zo goed met mezelf dat zelfs het feit dat ik een bril moest dragen voor mijn slechte ogen me niet kon deren.

overzicht 201510
December
En dan december, de laatste maand van het jaar alweer. Ik had de allerleukste sinterkerst gourmet die ik ooit heb gehad samen met mijn huisgenoten. Echt, ik heb nog nooit zo genoten! Daarnaast was mijn kerst er een om nooit te vergeten. Het was zo ontzettend fijn met mijn familie dat ik er gewoon bijna van kan huilen als ik er aan terug denk. Ongelofelijk wat voor hechte band we hebben met de familie van mama. We combineren lachen, grapjes en gezelligheid met praten over papa en nog zoveel meer serieuze dingen. Het was bijna ondenkbaar dat het zo fijn is geweest! Daarnaast kreeg ik ook hele leuke cadeautjes van mam, mijn zusje en mijn vriend. Ik droom nog even verder van deze kerst!

Dit was mijn 2015 alweer. Van een kaalgeplukte bloem bloeide ik op als een prachtige rode roos vol leven. Hopelijk mag ik nog even genieten van deze opleving! Op naar 2016!

Liefs, Sophie

Hoe was jouw 2015?

16 comments

 1. Wat heb je veel mooie dingen en veel gereisd in 2015! Terug kijken vind ik persoonlijk altijd fijn omdat je weer even terug gaat naar momenten die er anders vaak bij inschieten. Volgens mij heb je veel eigen grenzen verlegd en ben je ontzettend sterk. Dat 2016 maar minstens zo mooi voor je mag worden!

 2. Hee lieve Soof, ik heb ook echt genoten van de reis in Brighton en ben blij dat (mede Sarah en ik) er een leuke reis voor je hebben kunnen maken, ook al had je het weleens moeilijk, wat ik goed begreep vanwege papa. Ik zou zo’n reisje zó graag nog eens overdoen! XXX

 3. Wat een prachtig jaar heb jij gehad!
  Er waren ook moeilijke momenten maar daar heb je je onwijs goed doorheen geslagen, je mag trots zijn op jezelf.
  Dat 2016 maar een nóg mooier jaar mag worden!
  Rosanne schreef onlangs …Kerst 2015

 4. Heel mooi dat je dit jaar zo bent opengebloeid en dat het steeds beter met je gaat. Je bent trouwens echt een mooie meid, Sophie, hele mooie foto’s! En zoveel reizen en avonturen dat je meegemaakt hebt het afgelopen jaar, heel fijn.

 5. Wat een prachtig overzicht van een jaar waarin je heel erg bent gegroeid door alle bijzondere dingen die je hebt gedaan. Heel mooi om die ontwikkeling te zien en het is je enorm gegund. Ik hoop dat 2016 voor jou een geweldig jaar wordt waarin je nog meer mooie momenten mag opdoen!

 6. Wat een heerlijk jaar Sophie. Wel met ups en downs maar mooi hoe je daar mee om gaat. En mag ik even zeggen dat je je zo’n onwijs knappe meid vind! Je straalt helemaal. Ik wens je een heel mooi nieuw jaar toe!

 7. Leuk zo’n overzichtje van je jaar! Je hebt ontzettend leuke dingen gedaan. Ik ben dit jaar ook naar Londen geweest, en ik wil echt nog een keer terug. Alvast een fijn 2016!

 8. Wat gaaf zeg, helemaal omdat je je nu zo goed voelt! Houd dat vast in 2016, go for it :D Mijn 2015 was ook awesome en ook ik heb er een overzicht van gemaakt (hoezo brengt ongeluk lol).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge