Lief dagboek #9 Hoe was mijn eerste stage dag bij HEMA

P1170431

Hier lig ik dan weer in mijn bedje in Amstelveen terwijl ik dit blogje typ. Het is eigenlijk tijd om de kaars uit te blazen en me nog eens om te draaien maar ik wil echt heeel graag vast 4x in de week gaan bloggen en met die instelling ga ik daar natuurlijk nooit aan voldoen! Voor nu wil ik met jullie graag even kletsen over mijn eerste stage dag. Nieuwsgierig? Lees dan gauw verder.

De eerste stage dag, 5 minuten te vroeg stond ik te wachten bij de metro/tram halte. De eerste dag wilde ik namelijk echt wel op tijd komen. Op de een of andere manier vind ik het enorm irritant wanneer er mensen de eerste keer al te laat komen, dat voelt voor mij als een soort desinteresse ofzo! Vandaar dat ik dus vandaag ook een nog een metro eerder had dan nodig. Gewoon zodat ik zeker op tijd zou komen!

Nou je voelt hem waarschijnlijk al aankomen, de eerste dag was nou niet echt een droomstart. Zodra de tram maar stil bleef staan en er nergens een naderende metro te bekennen was na een kwartier begon iedereen wat ongeduldig heen en weer te lopen. Een aantal liepen er richting de bushalte. Een jongen riep ineens, er is een ongeluk gebeurd dus ze rijden niet. Dikke stress en paniek ging door me heen, neeeeee niet dit op mijn eerste dag!?

Ik liep de rest maar achterna richting de bushalte. Ondertussen ook een aantal telefoontjes naar mama gepleegd aangezien mijn tijdelijke telefoon nou niet echt de luxe had om over een 9292ov app te beschikken. Handig handig weer! Zodra ik eenmaal mam aan de lijn had die thuis druk aan het kijken was naar opties en het nummer van HEMA riep de tramconducteur dat een kapotte bovenleiding de oorzaak was, gelukkig dus geen ongeluk maar evengoed gewoon rot. Er zouden pendelbussen klaarstaan bij de volgende metro halte dus de hele massa liep richting de volgende halte.

Ondertussen liep en liep ik maar want er waren nergens pendelbussen te bekennen, de HEMA probeerde ik ondertussen nog te bellen maar ik kreeg niet de juiste persoon aan de telefoon gezien het nog geen half negen was geweest. Ik liep en liep en op een begeven moment besloot ik mam maar weer te bellen of er iets meer bekend was waar de pendelbussen zouden staan. Op het internet stond niks en de menigte liep ondertussen al verder voor mij uit zodat ik ze niet meer kon zien.

Uiteindelijk ben ik helemaal naar station Amsterdam Zuid gelopen (2,2 kilometer óp hakken!) en kon ik van daar uit de trein naar Duivendrecht nemen en vanuit Duivendrecht kon ik dan richting Amsterdam Centraal en dan met de bus naar Noord, waar de HEMA gevestigd is. Je snapt dat dit een hele reis was en ik dacht echt van: Waarom heb ik dit!?

Ik belde de HEMA nog eens en kreeg dit keer wel een persoon van de afdeling foto te pakken. Toen ik de situatie had uitgelegd en op een zo’n positief mogelijk manier probeerde te vertellen dat ik zo snel mogelijk kwam kreeg ik een antwoord waarop ik echt niet had gerekend. Degene aan de telefoon vertelde dat het echt helemaal niet erg was en dat ik hier niets aan kon doen vanwege overmacht. Kijk maar hoe laat je hier komt, maakt niet uit hoe laat dat is sloot hij het telefoongesprek af.

Na het gesprek was ik echt blij verrast dat ze er geen probleem van maakten. Dit maakte deze situatie al een stukje minder erg.  Uiteindelijk kwam ik kwart over 10 aan bij HEMA. Een uur en een kwartier te laat maar goed, mijn stage kon beginnen!

De eerste week van stage is me in ieder geval goed bevallen. Hopelijk brengt morgenochtend me meer geluk wat betreft het OV. We zullen zien! Ik smacht inmiddels naar mijn oude telefoon, het scheelt gewoon zoveel stress. Die 9292 app is je soms meer heilig dan je denkt ;-) Evenals internet als je geen wifi hebt!

Liefs, Sophie

Ben jij ooit ergens te laat gekomen waar dat echt niet had mogen gebeuren?  

15 comments

 1. Ooh, nooo! Ik weet precies hoe je je kunt voelen. Ik heb dat ook een keer gehad tijdens een stage op het HBO. Ik voelde mij zo’n sukkel, terwijl er echt niets aan te doen is zo’n vertraging. Fijn dat de rest van de week goed bevallen is en jouw collega het zo positief oppakte. :)

 2. Oh wat vervelend zeg! Gelukkig maakten ze er geen probleem van maar voor jezelf is het wel heel rot. Ik heb vandaag mijn eerste dag dus ik hoop dat het verkeer me niet in de steek laat..

 3. Oooh wat rottig meis <3 Ik begrijp precies wat je bedoelt hoor, ik heb dat weleens bij een sollicitatie gehad: ik kon toen wel door de grond zakken. Wel fijn om te horen dat je week Voorderest goed is verlopen :-) Volgende keer mij bellen hihi, dan begeleid ik je door Amsterdam haha😉 X

 4. Pure horror! Ik woon op 2 minuten loopafstand van het Hema hoofdkantoor. Vanaf Centraal Station kan je het beste de pont (NDSM-pont) nemen naar het NDSM, dan is het nog maar even lopen. Veel succes bij je stage. Hopelijk gaat het reizen in de toekomst beter. Veel succes én plezier! X

  1. Ja weet ik! Maar aangezien ik de pont tijden niet uit mijn hoofd weet en de 9292 site standaard de bus aangeeft ga ik vaak maar met de bus voor het gemak haha ;) Oh én in de bus heb je meer kans op zitplek haha. Maar als ik mijn oude telefoon weer heb mét internet ga ik vast en zeker vaker met het pontje! Wat leuk dat je zo dichtbij woont!

   1. Haha ja. Het is echt een super leuke plek om te wonen (gratis kaartjes voor festivals haha), heerlijk dicht bij het centrum. Als je toch nog een keer met de pont wil aan de kant van centraal gaat hij om kwart over én kwart voor, maar (in de spits) ’s ochtends en ’s middags/’s avonds om het kwartier. Aan de kant van het NDSM gaat hij om het heel en het half. Maar de bus is ook chill inderdaad. :) Mocht je telefoon met internet het weer doen: de pont heeft ook een app. Veel succes op je stage! xxx

 5. Wat fijn dat je stage wel goed bevalt!
  Ik ben eens te laat geweest op een tentamen (presentatie).
  Door een vervelend bericht van een aanrijding (trein).
  Gelukkig vond de lerares het niet erg, omdat we er ook inderdaad niks aan konden doen.

  Veel plezier op je stage!
  kim schreef onlangs …Nails Vs. Nails #5

 6. Wat zou jij je dan rot gevoelt hebben zeg, maar wel super chill dat ze zo reageren! En ach, het kan iedereen gebeuren. Ik wens je een fijne week deze week, hopelijk gaat alles goed <3

 7. Ooh, wat balen! Ik kwam op een sollicitatiegesprek ook een half uur te laat, omdat de buschauffeur mijn halte oversloeg en ik ergens gedropt werd. Ik kende de plaats niet en heb een half uur gelopen via google maps. Na het gesprek mocht ik wonder boven wonder toch stage komen lopen! :)
  Karin schreef onlangs …Een kijkje in mijn schoolagenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge