Lief dagboek #82 – Nieuwe periode!


Zo, dat is alweer een tijdje geleden dat ik aan mijn tafel zit te tikken. Het was daarbij ook even goed terugzoeken wanneer ik voor het laatst had geschreven onder de naam ‘lief dagboek’, oeps! Maar goed, nu ik er weer voor ben gaan zitten komt er dan eindelijk weer een update online.

De afgelopen weken heb ik namelijk niet stil gezeten, of nou ja eigenlijk wel. Er stonden namelijk tentamens in de agenda, de allereerste tijdens deze pre-master. Hiervoor heb ik toch wel even meer tijd moeten spenderen dan ik gewend was voor tentamens op het hbo. Ik kwam er wel even achter wat het verschil is tussen studeren voor het hbo en studeren op de universiteit. De lat ligt hier wel degelijk hoger en een weekend van te voren beginnen was niet echt een optie.

Zo heb ik ook weinig tijd thuis besteed en was ik de meeste tijd te vinden op mijn kamer in Nijmegen. Ik ben nog steeds zo blij met mijn plekje hier! Iedereen in huis was overdag naar werk of stage en hierdoor had ik het huis nagenoeg de hele dag voor mij alleen waardoor ik in alle rust kon studeren. Maar goed, ik zou ik niet zijn als ik niet heel veel zinloze dingen heb gedaan in de tussentijd. Ik ben namelijk écht niet iemand die makkelijk de gehele dag op zijn stoel zit. Wel heb ik geleerd dat ik niet geschikt ben om te leren in de universiteitsbibliotheek en dat ik het liefste hard op dingen in mijn hoofd stamp. Dus dat ik in ieder geval een manier heb gevonden om de stof eigen te maken is in ieder geval wel fijn.

Gelukkig zitten de tentamens er nu alweer een weekje op én zijn we de eerste week van de nieuwe periode rustig begonnen. Zo rustig zelfs dat ik me al drie dagen op een rij af vraag wat ik in hemelsnaam moet gaan doen. Dat gebeurt mij nou echt nooit, dus de eerste twee dagen voelen dan ook enorm onwennig. Ik heb een film gekeken met huisgenootjes (die overigens heel leuk was) en gisteren keek ik vier handen op één buik met een huisgenootje. Zulke dingen doe ik dus normaal gesproken écht nooit, aangezien ik altijd een eeuwige to do list in mijn hoofd heb. Deze week alleen even niet en vandaag ben ik dan ook maar heerlijk even naar buiten geweest om in het zonnetje te gaan zitten.

Nou had ik natuurlijk ook al een hoop blogjes kunnen schrijven maar ik had daar de afgelopen dagen niet zoveel zin in, vanavond echter wel én dus ben ik van plan om weer flink los te gaan zodat deze blog niet eeuwig leeg blijft. Er is namelijk nog zoveel om over te schrijven dat ik daar maar gauw mee ga beginnen! Voor alsnog blijft het nog even rustig want de nieuwe opdracht staat nog niet online ;-) Hopelijk blijft dat ook zo wanneer ik in IJsland ben!

Liefs, Sophie

3 comments

  1. Fijne update! Ik had dat ook vaak na een drukke periode, dat ik gewoon niet meer wist wat ik met mijn vrijheid moest doen haha! En inderdaad, eigenlijk ook nergens zin in :p Bizar eigenlijk. Hoop dat je er nog even lekker van kunt genieten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge