Lief dagboek #79 – Het was weer eens een weekje stil


En toen wist ik ineens niet meer zo goed wat ik moest typen. Heb ik net bergen aan foto’s gemaakt, supermooie bestemmingen mogen bezoeken. Leek de hele zin in het schrijven even weg. Of ja, ik wilde wel graag schrijven maar op de een of andere manier kwam het maar niet uit mijn vingers. 

Lief dagboek,

Oeps, het is alweer een tijdje geleden dat mijn vingers over het toetsenbord ratelden en ik rustig alle gedachten van me af kon typen. Maar net nu ik nog één dag heb om voor mijn tentamen te leren kruipt ineens de schrijflust in mij naar boven. Misschien is mijn talent voor uitstellen toch net iets beter.

Maar, woensdag heb ik dus mijn eerste tentamen op de universiteit. En jawel hoor, ook nog van het gevreesde vak: statistiek. Nu moet ik zeggen dat ik wiskunde nooit écht vervelend heb gevonden en ik houd van hersenkrakers, maar spss en ik zijn gewoon geen beste vrienden. Ik vind de bewerkingen allemaal maar vaag en heb soms geen idee wat ik moet met alle cijfers die uit een analyse komen rollen. Morgen (vandaag) moet ik me er dus toch echt even goed in gaan verdiepen. Het is gelukkig niet het eerste wat ik moet doen voor cijfer. Inmiddels heb ik er al een flink aantal binnen én ik kan zeggen dat ik aardig tevreden ben.

Ik merk stiekem zoveel verschil tussen het HBO en de universiteit dat ik er binnenkort heel graag een artikel over wil schrijven. Wie weet helpt het je als je voor de keuze staat om verder te studeren en je niet zo goed weet of de universiteit iets voor jou is. Nu moet ik echter weer even écht de boeken in duiken, want ook dat gaat inmiddels wel anders op de universiteit. Ik vind het zelf nog wel eens gek om te beseffen dat ik nu ook bij ‘de universitaire studenten’ hoor. Ik ben er geloof ik nogal goed in om mezelf lager in te schatten. Dat helpt ook meestal wel omdat het dan een kleinere kans is dat het écht daadwerkelijk tegenvalt maar dat is natuurlijk niet helemaal hoe het hoort. Deze week nog even knallen en dan kunnen we zaterdag een welverdiend feestje vieren. Daar vertel ik je overigens gauw meer over.

Voor nu leg ik ook deze week weer vast met foto’s en is de maand oktober alweer bijna voorbij, dus niet getreurd er komen snel weer blogjes aan.

Liefs,

Sophie

Wat heb jij gestudeerd/studeer jij?  

5 comments

  1. Ik denk dat elke schrijver wel eens eens writersblock heeft. Geeft niks 😄. Ben benieuwd naar je stukje over het verschil tussen het HBO en de universiteit. Voor nu: succes met je tentamen statistiek 💟

  2. Herkenbaar! Maar tentamens gaan voor, heel veel succes met jouw tentamen. Zelf ben ik best wel benieuwd naar het artikel van hbo naar wo. Momenteel ben ik aan het kijken voor masters maar weet nog niet zo goed wat..

  3. Succes! Ik vond statistiek best gruwelijk, haha. Ik heb Journalistiek gestudeerd, met een specialisatie in Gedrukte media. Daarna begon ik aan de opleiding Fotografie, maar daaraan gaf ik na twee jaar de brui. :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge