Lief dagboek #78 – Zon, zon, zon!


Zondagavond, tijd om nog eventjes wat te typen op mijn kamer met een kopje groene thee. Het is weer herfst en dan loopt de frequentie van het aantal theekopjes per dag hoog op. Heerlijk vind ik dat! Al konden we vandaag natuurlijk ook genieten van een drankje op het terras. Wat een weertje zeg!

Lief dagboek,

Nu ik dit schrijf voel ik gewoon dat dit een artikel gaat worden vol enthousiasme. De zon geeft me de nodige energie en dus heb ik zelfs tijd om op zondagavond een blogje te typen. Dat komt de laatste tijd niet zo vaak voor omdat ik vaak ’s avonds in de trein zit en dan even wil ontspannen met een tv-programma. Ook had ik verschillende deadlines staan op maandagmorgen, waardoor ik zondagavond vaak nog druk bezig was met die deadlines. Maar deze keer dus niet! Tijd om weer eens te kletsen over alles wat mij bezighoudt.

Al is dat natuurlijk niet zo moeilijk te bedenken. Wat is het heerlijk weer geweest de afgelopen dagen! Ongelofelijk dat het nog zulk lekker weer kan zijn in het midden van oktober. Dubbel genieten van de herfst dus! Op vrijdag merkte ik al snel dat het weer echt heel goed was. Ik hielp mijn huisgenootje mee, die dit weekend uit ons huis gaat en ik kan je vertellen, het was behoorlijke warm tijdens het sjouwen. Zonder jas naar de universiteit was zelfs geen probleem, geweldig! Op zo’n momenten geniet ik er extra van dat ik hier in Nijmegen mag wonen en gewoon op de fiets naar school kan.

Ik ben stiekem gewoon écht een zomermens en vind dit weer dus echt helemaal top. Het maakt me op de een of andere manier enorm enthousiast. Dit weer vraagt ook gewoon om foto’s en dus heb ik me ook dit weekend weer kunnen vermaken met mijn favoriete bezigheid. Mooie plaatjes schieten, wat kan ik daar gelukkig van worden.

Dit weekend heb ik enorm veel geschreven over IJsland voor mijn oude buurjongen, die op huwelijksreis gaat naar IJsland. Ik bundelde voor het eerst alles wat je moet weten voordat je naar IJsland gaat. Je snapt dat ik dit heel graag wilde doen voor hem en zijn (inmiddels) vrouw én dat het mij ook gelukkig maakt om te schrijven over IJsland. Dat je daarna een berichtje ontvangt dat ze er zo onwijs blij mee zijn, dat laat mijn hart diep van binnen toch wel een dansje doen. Ik vind mensen helpen/blij maken een van de leukste dingen die er is en dat dat met iets kan, waar ik óók heel gelukkig van word, is eigenlijk gewoon geweldig! Nu nog hopen dat ze ook écht wat aan die tips gaan hebben ;-)

Daarnaast ben ik vandaag gezellig met mama gaan fietsen rondom Nijmegen en hebben we heerlijk op een terrasje gezeten om te genieten van het weer en dat we even samen zijn. Dat komt de laatste tijd niet meer zo vaak voor nu ik in Nijmegen ben. Mijn zusje was ook mee met een vriendinnetje en samen aten we met z’n vieren op mijn kamer. Als ze dan wegrijden besef ik me vaak pas wat voor rijkdom ik om me heen heb. Zonder mama was ik echt niks en soms zou ik willen dat ik wat meer kon laten merken.

Morgen (vandaag eigenlijk) is het opnieuw geweldig weer! Ik kan het amper geloven, wat een geluk! Voor vandaag heb ik alleen ’s ochtends les, ’s middags ga ik met wat klasgenootjes lunchen ter ere van een verjaardag en ’s avonds gaan we met de huisgenootjes in het park eten. Kortom, een fijn vooruitzicht om de week mee te beginnen.

Liefs, Sophie

Heb jij nog plannen op deze zonnige dag?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge