Lief dagboek #75 – Ik ga verhuizen!

Joepie, het is weer augustus. De maand waarin ik de laatste jaren telkens mijn spullen pakte om ergens anders te gaan wonen. Goed nieuws, ook dit jaar sla ik dit (inmiddels geworden) ritueel niet over. In het artikel van vandaag klets ik je weer even bij!

Het is bijna gek om het een ritueel te mogen noemen maar het is echt waar. De laatste twee jaar pakte ik mijn spullen om tijdelijk ergens anders te gaan wonen. In 2015 vertrok ik voor vijf maanden naar Amsterdam vanwege mijn stage bij het hoofdkantoor van HEMA. Ik verhuisde naar Uilenstede, een campus in Amstelveen, maar eigenlijk gewoon randje Amsterdam. Ik woonde in een van de gekleurde flats en deelden een keuken met alle mensen van de gang. Dit was de allereerste keer dat ik voor langere tijd ‘uit huis’ ging en die is me meer dan goed bevallen. Voor deze verhuizing had ik echter niet zoveel spullen nodig omdat ik een kamer onderhuurde van iemand anders en alle meubels bleven staan.

In 2016 vertrok ik voor iets meer dan drie maanden naar IJsland. Wat een avontuur was dat. Ik vertel er enorm vaak over en ook nu kan ik er weer niet om heen. In IJsland woonde ik voor het eerst écht helemaal ergens anders en kon ik mama niet zomaar even om advies vragen. Ik zal niet ontkennen dat ik regelmatig was-advies heb gevraagd via whatsapp en dat we af en toe belden, maar dit nam af naarmate ik daar zat. Op een gegeven moment dan wordt alles steeds normaler en vind je (bijna) overal een oplossing voor. Daarbij woonde ik niet helemaal alleen maar deelde ik een heel leuk huis samen met zes anderen en vijf andere nationaliteiten! Ik weet nog dat ik de eerste avond mijn koffers nog niet uit wilde pakken en me de volgende dag besefte dat dit wel handig zou zijn. Dit was geen vakantie, dit was écht ergens anders leven. De meubels stonden er gelukkig al en ook hier had ik weer mijn eigen badkamer. Kortom: een hele ervaring die ik nooit zal vergeten.

En nu, 2017 ga ik beginnen aan weer een nieuw avontuur. Nu ik ga studeren in Nijmegen was het ook tijd om op zoek te gaan naar een kamer. De verbinding met het openbaar vervoer is nou niet bepaald om naar huis te schrijven. Hierdoor was er voor mij eigenlijk maar een oplossing: op kamers. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan. Sinds de diploma uitreiking, begin juli, ben ik gaan zoeken via Facebookgroepen die ik via via had gekregen. De eerste e-mail werd verstuurd en daarna volgden nog een reeks aan e-mails en kijkavonden. Het stomme van deze kijkavonden is dat je binnen één seconde al weet of je past bij het huis, wel balen aangezien ik een heel eind had gereden met de auto om naar de kijkavond te komen. Daarbij heb ik echt een aantal keer gedacht: Help, kies alsjeblieft iemand anders. Dat gebeurde gelukkig ook, tot het moment dat ik echt dacht het ideale huis gevonden te hebben. Helaas vonden zij toen iemand die zij al een beetje kenden waardoor die afwijzing toch wel hard aan is gekomen. Wel mocht ik toen de kamer van een ander huisgenootje hebben omdat zij ging reizen. Deze kamer was echter tijdelijk en dus besloot ik nog eventjes door te zoeken.

Ik ging op vakantie en voor de vakantie was er weinig waar ik op kon reageren omdat alle kijkavonden tijdens mijn vakantie plaatsvonden. Nog zo’n vervelend iets. Op vakantie kreeg ik een e-mail dat ik was uitgenodigd voor een kamer, ik had alleen geen flauw idee meer om welke kamer het ging (oeps!). Achteraf bleek dat ze de oproep direct hadden verwijderd diezelfde dag omdat ze zoveel reacties hadden gekregen binnen een paar uur. Maar goed, het bezoek was dus een grote verrassing. Gelukkig was deze verrassing heel positief want het was de kamer die ik hoopte dat het was. Een grote kamer met grote ramen én een eigen wasbak. Dat was toch wel iets wat ik graag in mijn kamer had vanwege het feit dat ik lenzen draag. Daarbij werden er deze keer echt vragen gesteld die nuttig waren (dit gaat wel eens anders) en was ik de allereerste die mocht komen. Later die avond werd ik gebeld dat ik het was geworden, oeps! Nu had ik dus een soort van twee kamers… Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en heb ik gekozen voor deze mooie grote kamer bij vier leuke meiden in huis!

Dit hele weekend en afgelopen week ben ik druk bezig geweest met het online bekijken van meubels, IKEA bezoekjes en allerlei andere zaken die betrekking hadden op mijn kamer. Vanaf vandaag ga ik naar Nijmegen om de meubels (lees: bouwpakketten) af te zetten en te kijken of de indeling die ik voor ogen heb, ook daadwerkelijk gaat passen. Woensdag en vrijdag ga ik de meubels in elkaar zetten met mijn vriend en zaterdag rijdt een vriendin mee om de grote dingen (fiets, matras) mee te nemen in de bus. Zondag ga ik dan nog een keer terug met mam en mijn zusje om alles een plekje te geven en mijn kamer helemaal klaar te maken voor het nieuwe schooljaar. Spannend!

O en tussendoor probeer ik ook nog even de laatste zonnestraaltjes van de vakantie mee te pakken, want: liefde voor de zon! En ja, ik mis papa heel erg nu. Dat maakt het dat ik alle hulp des te meer waardeer, want zonder al die hulp was ik nergens! <3

Liefs, Sophie

Wat ga jij doen deze week?

8 comments

  1. Hallo Sophie,

    Heel succes met de verhuizing en ook heel veel succes met je nieuwe studie en veel plezier daar in Nijmegen.

  2. Zo leuk dat je ieder jaar ergens anders gaat wonen! Soms wel spannend, maar echt een top ervaring die je de rest van je leven meedraagt. Veel succes het komende jaar en ik ben benieuwd naar het eindresultaat van je kamer ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge