Lief dagboek #74 – Tijd voor nieuwe dingen!


Het einde van augustus komt alweer in zicht, wat vliegt de tijd! Ik zeg het geloof ik elke week opnieuw. De zomervakantie komt toch echt tot zijn einde. Daarom is het tijd voor nieuwe dingen waar ik jullie graag over bijpraat.

Lief dagboek,

Het is alweer bijna september. September, de maand waarin ik ga beginnen met nieuwe dingen. Als het goed is ben ik er helemaal klaar voor! Op 4 september start mijn opleiding ‘pre-master’ communicatiewetenschap. Mijn droom om aan de universiteit te gaan studeren wordt werkelijkheid! Het is absurd dat deze dingen allemaal gewoon kunnen en dat dromen niet langer dromen blijven. Dat vond ik al bij het feit dat ik voor langere periode in het buitenland heb gewoond. Die dingen kun je op een gegeven moment gewoon echt gaan DOEN. Net als nu, de basisschool, de middelbare school én het HBO zijn voltooid en met twee diploma’s op zak begin ik nu aan een master op de universiteit.

Op de basisschool voelde ik me nog wel eens ‘dommer dan de rest’ en dat uiteindelijk ook ik dit heb weten te bereiken bewijst maar weer dat dat eigenlijk helemaal niet het geval is geweest. Iedereen heeft z’n ding waar hij of zij goed in is. Ik heb nog niet helemaal gevonden wat dat is, maar ik hoop dat het iets mag zijn wat lijkt op wat ik nu doe met mijn blog. Fotografie, schrijven en creatief bezig zijn. Dat zijn toch wel dingen die ik het liefste doe. Ik ben nu dus heel benieuwd of deze master mij uiteindelijk gaat helpen bij het vinden van de baan die bij mij past :)

Vandaag staat in ieder geval de introductie op het programma. Als pre-master student is de introductie twee dagen en dus sta ik vandaag om 9 uur al in Nijmegen om al mijn nieuwe klasgenootjes te ontmoeten. Spannend! We zitten al een tijdje met elkaar in de appgroep om wat dingen door te spreken voor de introductie, maar het blijft dan toch nog spannend om ze in het echt te zien. Daarbij blijkt dat er nog twee Sophie’s zijn, waardoor we dus met drie Sophie’s in de klas zitten. Dit wordt lachen met het onthouden voor de rest, vooral omdat ik ook nog eens bij één van de Sophie’s slaap tijdens de introductie. Ik kijk er in ieder geval naar uit om weer aan iets nieuws te beginnen. Vooral met het slechte weer van afgelopen week. Al die regen, daar wordt een mens niet gelukkiger van.

Dus, tijd voor nieuwe dingen! Nieuwe mensen ontmoeten en Nijmegen ontdekken, ik heb er zin in!

Liefs, Sophie

Wat ga jij deze week doen?

5 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge