Lief dagboek #73 Helemaal vergeten!


Ik was het helemaal vergeten. Ik stond er ineens niet meer bij stil dat het al zover was. En dan heb ik het niet over het artikel wat een dag later dan de bedoeling op mijn blog staat. Want, ook nu het buiten heerlijk weer is, vind ik het heerlijk om nog even alles van me af te typen. Vandaar dat ik toch nog eventjes in mijn online dagboek schrijf.

Lief dagboek,

Ik was het helemaal vergeten totdat iemand mij in de sportschool er aan herinnerde. Gisteren was het vaderdag. Ik wist het wel van te voren, want de e-mails rondom Vaderdag stromen altijd weer binnen als het weer bijna zover is. Niet dat ik ze bekijk, want bij mij gaan ze direct in de prullenbak. Ik hoef niks te organiseren voor vaderdag.

Deze Vaderdag had eigenlijk ook helemaal geen plannen. Ik zag het warme weer en dacht, die dag ga ik lekker buiten genieten! Af en toe bedacht ik me dan weer dat het zondag Vaderdag zou zijn. Ook toen ik een appje ontving op zaterdag over Vaderdag was het ineens weer daar. Een lief berichtje maar ik bleef het vergeten.

Zondag stond ik op en ging ik naar de sportschool, so far een normale dag. Totdat iemand vroeg: Jij ook hier op zondag? En ineens besefte ik het me, het is vaderdag. Dat had natuurlijk helemaal niets te maken met de vraag. Heel veel gedachten gingen toch door mijn hoofd dat de mensen in de sportschool zouden weten dat ik geen Vaderdag hoefde te vieren, maar gelukkig kon ik het daarna snel genoeg loslaten. Nadenken en sporten werkt namelijk niet voor mij. Ook ontving ik die dag nog een appje van iemand en dat voelt dan wel extra speciaal, dat als jij iets vergeet, iemand anders dan toch nog aan je denkt. Daar wordt je dan toch wel even heel gelukkig van.

Ik heb één opa en natuurlijk gaan we op Vaderdag naar mijn opa. Deze keer had ik er echter geen zin in. Dit werd voor mij geen Vaderdag, maar gewoon een zondag. Tijd om te ontspannen en te genieten van het weer, want o jongens, wat hou ik van mooi weer! Daarnaast heb ik ook weer even in de keuken gestaan. Dingen doen waar je gelukkig van wordt, zo heb ik mijn zondagmiddag besteed. En dat, terwijl het Vaderdag was. Iets waar bij vele de hele dag om draaide, maar voor mij slechts een paar seconde in mijn hoofd zat en ik toen weer weg liet waaien. Deze zondag was een relaxte zondag en ik ben blij dat ik het zo mocht beleven.

En nu is het tijd voor spannende, moeilijke en enerverende dagen. Morgen heb ik mijn verdediging van mijn scriptie en dan weet ik of we de vlag weer op kunnen hangen voor ons huis, zonder papa…

Liefs, Sophie

Hoe was jouw Vaderdag?

2 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge