Lief dagboek #67 Het zonnetje!


Wauw, het zonnetje scheen weer eens. Niet voor een dagje, maar nu al voor langere tijd. Heerlijk! Sinds mijn stage is begonnen gaat mijn leven weer als een sneltrein. Ik ‘ren’ van hier naar daar voor mijn gevoel. Soms schiet het schrijven van een blogje er dan ook gewoon even bij in! Niet getreurd, vandaag heb ik weer een artikel voor jullie.

Lief dagboek,

Het leven is soms zo verkeerd nog niet. Tenminste, als je dat zo bekijkt van een afstandje. Dan zie je namelijk vooral de leuke dingen in het leven en die heb ik op dit moment genoeg. Mijn agenda puilt namelijk bijna uit van de leuke dingen die er op de planning staan. Weekendjes weg, feestjes, etentjes en nog veel meer zorgen er voor dat ik elke week weer moet puzzelen om een stukje rust te vinden. Want dat heb ik eigenlijk gewoon wel nodig. Het schrijven van mijn scriptie ervaar ik tot op dit moment nog totaal niet als ‘zwaar’ want door de leuke collega’s daar, heb ik het aardig naar mijn zin op stage. Het daadwerkelijk werken aan mijn scriptie staat dus misschien ook nog wel op een iets ’te laag’ pitje. Het is bijna zover dat er dagen bij zitten op stage dat ik niet eens het document open. Oeps. Toch vraagt afstuderen toch wel veel inspanning, ondanks dat ik dus niet dagelijks aan mijn scriptie werk. Elke dag weg van 7.30 tot 18.00u én het hele weekend vol met plannen te stoppen is soms wat enthousiast. Dat ik eigenlijk ook zou moeten sporten, vergeet ik soms maar even.

Toch brengt het zonnetje weer extra energie met zich mee. Ik merk dat ik onwijs kan genieten van dat lentezonnetje. Het maakt je heel dag een beetje beter, ondanks dat ik de hele dag binnen op kantoor zit ;-) Nu ik mensen ken die geen lente kennen en waar het het hele jaar nagenoeg hetzelfde weer is, weet je weer even hoe bijzonder het is dat wij hier wel van mogen genieten. Dat doe ik dan ook maar al te graag en naast de uren op kantoor probeer ik dan ook zoveel mogelijk zonnestralen op te pikken.

Maar goed, als er dan toch dichterbij gekeken wordt, dan is natuurlijk niet alles in het leven zo mooi als het lijkt. Want zo’n rijk leven, vergt ook veel energie. Energie die ik soms gewoon echt even niet heb of die ik soms graag wat meer zo u willen hebben. Misschien dat het daarom nu ook even wat rustiger is op mijn blog. Soms komt het er gewoon even niet van ;-) Gelukkig kan ik dat zelf steeds beter accepteren. Gisteren heb ik sinds lange tijd weer eens foto’s gemaakt. Het zonnetje maakt me enthousiast. Enthousiast over alles wat nog mag komen. Hopelijk kan het me de energie geven om ook van de mensen die het dichtst bij me staan, wat meer te genieten. Zodat mijn leven vooral weer geweldig voelt in plaats van dat het geweldig lijkt voor de buitenwereld. Dat is wel zo fijn ;-)

Liefs, Sophie

Wat heb jij gedaan dit weekend?

3 comments

  1. Ahh, ik snap helemaal dat je prioriteiten soms ergens anders liggen dan bij je blog.. helemaal herkenbaar en dat is ook helemaal prima toch! Fijn dat je stage zo goed gaat, hopelijk gaat je hele afstudeertraject lekker soepel! Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge