Lief dagboek #59 – De beste wensen voor het nieuwe jaar!


Hoi hoi, de eerste post van het nieuwe jaar staat dan eindelijk online. Het heeft even geduurd omdat ik me niet helemaal lekker heb gevoeld de laatste paar dagen. Gelukkig voel ik dat het nu langzaam weer beter gaat en dus was het weer tijd om achter de computer te duiken voor een artikel op mijn blog. Tijd om weer van me af te schrijven in mijn online dagboek. Lees je mee?

Allereerst, natuurlijk de beste wensen voor 2017! De beste wensen, ik wens al drie jaar niks anders meer.

Toen we 2014 in gingen heb ik dat in een roes beleefd. We waren op stap en zoals de meeste dan wel kunnen beamen moet je dan tig handjes schudden wanneer het twaalf uur is geweest. In 2013 wisten we dat papa in 2014 zou overlijden en dus was voor mij de jaarwisseling enorm dubbel. Je weet dat het geen gelukkig nieuw jaar gaat worden en vanaf toen besefte ik dat je beter ‘de beste wensen’ kunt wensen. Want meer dan het beste, kunnen we er soms ook niet van maken. Geen één jaar verloopt perfect, zonder tegenslagen of verdriet, hoe graag je dat soms ook zou willen. Er zijn eigenlijk ook gewoon wat mindere momenten nodig om extra te kunnen genieten van de hoogtepunten. En dus wensen we ook dit jaar weer gewoon ‘de beste wensen’ voor het nieuwe jaar en dan hoop ik dat die beste wensen er voor kunnen zorgen dat jij aan het einde van 2017 met een fijn/trots/vrolijk gevoel terug kan kijken op de meerderheid van het jaar. Want wat is er mooier dan dat!

Voornemens voor dit jaar heb ik niet. Het jaar 2016 was een ongelofelijk top jaar voor mij als persoon dat dat bijna niet te overtreffen valt. Het heeft voor mij dan ook nog eventjes echt geen zin om me druk te maken of 2017 net zo top gaat worden. Zolang ik maar momenten kan genieten dit jaar, dan ben ik een tevreden mens! Oh en als ik dan met een mooi cijfer kan afstuderen zou dat natuurlijk ook wel heel tof zijn!

Ik moet zeggen dat ik door IJsland echt wel een stuk rustiger ben geworden in mijn hoofd, ik heb niet meer continu die druk in mijn hoofd dat alles moet. Ik hoef niet meer zoveel te spreken van mezelf, waar ik eerst wel altijd die druk voelde om stiltes op te vullen met gespreksstof. Dus eigenlijk laat ik 2017 nu vooral op me af komen. Binnenkort schrijf ik nog een artikel hoe ik denk/hoop dat mijn 2017 eruit gaat zien en dat vind ik zelf wel heel erg spannend! Daarnaast heb ik ook nog hele toffe IJslandfoto’s die ik met jullie wil delen en ik probeer dat nu eventjes in ‘overzichtjes’ te plaatsen zodat ik jullie niet nog eindeloos lang achterna zit met mijn verhalen over IJsland.

Mijn oudejaarsavond was overigens heel gezellig! We hebben een heerlijk diner gegeten met vriendinnen en daarna samen afgeteld tot 0.00u. Helaas konden we door de mist geen vuurwerk zien maar het was een gezellige avond geweest, en daar gaat het om!

Liefs, Sophie

Hoe heb jij oudejaarsavond doorgebracht?

One comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge