Lief dagboek #46 – Tentamens & een nieuw avontuur!

2016-06-07-11.12.27-1.jpg.jpeg

Maandag, het begin van een nieuwe week. Beter gezegd: De laatste week op de huidige locatie van mijn studie! Vandaag heb ik weer eens heerlijk mijn gedachten op een digitaal kladblaadje gezet. Lees je mee?

Lief dagboek,

Vandaag is het maandag en beginnen mijn tentamens. Misschien wel de laatste die ik op de onderwijsboulevard in Den Bosch ga maken. Zo gek! Ik heb echt vervelende tentamens. Net zoals de rest van het blok, gaat het alleen maar over schrijven, schrijven en nog meer schrijven. Nou is dat niet heel erg, maar in het Duits en Spaans is dat wel een stukje moeilijker. Daarnaast heb ik geen andere vakken omdat ik daarvoor al verschillende papers heb moeten schrijven. Die moest ik afgelopen donderdag al inleveren.  Mijn leer-kwaliteiten, kwamen weer eens bovendrijven van het weekend (NOT). Ik ben eerlijk gezegd echt totaal NIET voorbereid. Dus als ik deze tentamens niet ga halen is dat een beetje mijn eigen schuld. Natuurlijk heb ik wel het huiswerk bijgehouden (ontelbaar veel schrijfopdrachten), maar in het tentamen is het toch ‘altijd anders’.

Op vrijdag had ik een leuk feestje van een vriendin! We konden de hele avond buiten staan, heerlijk, van die zomerse avonden! Op zaterdag was ik wel ontzettend moe en moest ik alweer vroeg op voor een lenzencheck bij de opticien. ’s Middags stonden er pannenkoeken op het menu en ik had de plaats in mijn buik lichtelijk overschat. Zo voelde ik me de hele middag niet echt lekker en heb ik vooral gehangen en buiten op de trampoline gelegen. Het was namelijk onverwachts goed weer! Ik maakte ook foto’s voor de winactie die gisteren online is gekomen en ’s avonds besloot ik, dat ik toch écht even aan de slag moest voor mijn tentamens.

Zondag, gisteren had ik alweer mijn aller laatste hockey wedstrijd. Misschien wel de laatste ‘ever’!? Wel een beetje een gek gevoel. Het was geen fijne wedstrijd maar ik heb toch een goaltje mee kunnen pikken. Altijd fijn! En dan is het nu toch echt tijd wat ik wat voor school ga doen. Die tentamens komen er aan vandaag en woensdag en het zou fijn zijn als ik ze allemaal in één keer haal zodat mijn zomervakantie aanstaande donderdag al kan beginnen!

Donderdag begint mijn vrije dag meteen goed trouwens, ik moet namelijk langs de tandarts om mijn verstandskiezen te laten verwijderen. Ik zie daar echt ZO erg tegenop. De vorige keer heb ik er namelijk echt wekenlang last van gehad en daar zit ik nu echt niet op te wachten. Fingers crossed dat het deze keer niet gaat ontsteken!

Verder heb ik deze week nog genoeg andere dingen te doen voor school die niet tentamen gerelateerd zijn, mijn reuze to do lijst is namelijk nog lang niet volledig afgevinkt. Zo wil ik binnenkort namelijk ook weer opzoek naar een afstudeerstage en daar moet ik nog het een en ander voor voorbereiden. Daarnaast ben ik ook druk bezig met mijn nieuwe avontuur wat er aan gaat komen. ZO LEUK! Maar ook heel spannend hoor! Ook ben ik nog steeds op zoek naar een nieuwe bril en wordt het tijd dat ik ook zulke dingen van mijn lijstje kan strepen. Laat dit weekend geen voorbeeld zijn betreft productiviteit, dan kan ik denk ik meteen inschrijven voor de hertentamens.

Nu dus snel aan de slag. Engels, Duits en Spaans boeken, here I come…

Liefs, Sophie
Hoe was jouw weekend?

14 comments

  1. Welke opleiding volg je? Ik las iets over Duits en Spaans en dat is eigenlijk de opleiding die ik volg in België. Ik vroeg me dat gewoon even af 😄

    1. Ik volg de opleiding commerciele economie! Daarbij moest je verplicht een vreemde taal kiezen naast Engels maar ik volg er nog een extra dus heb Duits en Spaans :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge