Lief dagboek #40 – Reizen

2016-04-24-10.30.39-1.jpg.jpeg
Zondagavond, morgen (maandag) ga ik weer naar school. Voor het eerst in vier weken tijd volgens mij. Ik heb dan ook eventjes geen idee meer wat mij te wachten staat. Het enige wat ik wel weet is dat dit de laatste periode op het HBO gaat worden. Nog negen weken studeren op deze school en vanaf dan ga ik mijn opleiding afronden met een minor en een afstudeerstage. Het is echt een gek idee dat ik dus na deze periode niet meer echt op mijn school in Den Bosch zal zitten. Maar goed, first things first.

Lief dagboek,

Nu ik dit typ is het alweer bijna 23.00u ’s avonds. Tijd om naar bed te gaan aangezien morgen school weer begint voor mij. Iedereen is al een week bezig maar aangezien ik in Valencia was heb ik daar niets van meegekregen. Ik heb wel een nieuwe projectgroep, maar die ziet er op het eerste oog niet geweldig uit. Ik las wat leerdoelen van projectleden en vrijwel alle proejctleden gaven aan dat hun spelling onvoldoende is. Dat gaat wat worden! Gelukkig is deze komende periode qua lessen niet heel zwaar. Er zitten namelijk zoveel vakantiedagen tussen; Hemelvaart, Pinksteren, meivakantie.  Ook geeft deze periode uitzicht op de zomer! Wat verlang ik daar naar! Het weer is hier namelijk echt tien keer niks. Zo gek eigenlijk, voor deze tijd van het jaar! IK WIL ZON (én ten minste 20 graden haha).

Gelukkig staan er voor mij sowieso al een paar fijne reisjes gepland. Heerlijk naar de zon, mag ik alvast gaan? Op vakantie gaan is natuurlijk wel voor iedereen anders. Zo was mijn trip naar Valencia absoluut geen vakantie te noemen met het drukke schema van school en valt dat voor mij meer onder de categorie: ervaring. Natuurlijk had ik het geluk dat ik werd uitgekozen voor deze reis, dat het zonnetje daar scheen en dat ik twee dagen van te voren al kon genieten van al het moois wat Valencia te bieden heeft. Uiteindelijk betaal ik er natuurlijk wel gewoon zelf voor en heb ik voor al die centjes gewoon gewerkt. Al was dat het helemaal waard!

Sinds het overlijden van papa zie ik pas dat het leven er is om te genieten. Van grote dingen zoals mogelijkheden om reizen te maken, maar ook juist van de hele kleine! Zo geniet ik keer op keer van één reactie op mijn blog, één mooie foto of gewoon de vlokken die ik nu weer op mijn boterham kan eten als ontbijt. Daarnaast ligt het natuurlijk ook aan je bestedingspatroon. De een geeft het uit aan reizen, de ander aan make-up of parfum. Niets is goed niets is fout, als je er maar gelukkig van wordt!

Naast alleen maar dingen doen waar je gelukkig van wordt is het natuurlijk ook belangrijk dat je het normale leven door laat gaan en dat dat de overhand houdt. Zo vertrek ik morgen weer gewoon naar school en volg ik braaf alle colleges zodat ik de volgende keer weer extra kan genieten als ik op vakantie kan.

Liefs, Sophie
Waar kan jij van genieten?

7 comments

  1. met mijn papa maakte ik ook altijd veel reizen en deden we leuke dingen! hij verwende ons zoooo! mijn mama heeft geen geld voor al die leuke dingen :(
    Iris schreef onlangs …Lente tag

  2. Ik vind je manier van schrijven zóóó mooi. Heel dankbaar en toch positief ondanks wat je allemaal hebt meegemaakt. Genieten van de grote en kleine dingen is precies waar ik ook voor sta.. xxx Marjon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge