Lief dagboek #26 – Bloggen, dat kan ik ook!

Processed with VSCO with b5 preset

Wanneer er weer eens een pakketjesman aan de deur staat van onze eenheid met een pakketje voor mij is het weer zover. “Heb je dat nu gekregen voor je blog!? Nou ik kan ook best een stukje schrijven. Ik denk dat ik ook blogger wordt.” zijn dingen die ik dan vaak hoor. Vandaag in mijn dagboek wil ik daar heel graag even mijn gedachten over kwijt want daar zijn dagboeken voor! Lees je mee?

Lief dagboek,

Bloggen, voor sommige mensen nog steeds een raadsel. Maar, dagboek, dat komt waarschijnlijk doordat ze geen flauw benul hebben hoe nuttig bloggers zijn. Bloggers bieden namelijk nog zoveel meer dan een website met wat tekst en foto’s. Bloggers bieden herkenning, zijn raadgevers, waarschuwers en vriendinnen in een. Zij vertellen je hoe hun week is geweest, wat ze hebben meegemaakt of geven je advies. Soms helpen ze je zelfs met het kopen van het juiste product.

Een blog beginnen is makkelijk, daar moet ik deze lieve onwetende mensen helemaal gelijk in geven. Een blog bijhouden is echter een tweede verhaal. Wil je een beetje een centrale kring aan bezoekers opbouwen dan zal je frequent een artikel moeten delen. Zo bedenk ik elke week maar liefst vier dingen waar ik over wil schrijven. Vaak komen ze uit mijn mouw, of zoals bij deze rubriek, kan ik gewoon even lekker ongeremd mijn gedachtes delen met jullie. Maar goed, zoveel content bedenken is echt niet niks. Ik blog nu al een jaar en voor mijn gevoel heb ik nog lang niet alles gedeeld van wat ik wil delen. Ik ben nog lang niet uitgetypt/geschreven en ik denk dat dat ook hoort bij een blogger. Natuurlijk heeft iedereen wel eens een dipje maar over het algemeen moet je gewoon weten waar je over kan schrijven.

Daarnaast vraagt een goede blog ook om mooie foto’s, goed geschreven teksten en is het de bedoeling dat jouw persoonlijkheid leuk genoeg is voor andere mensen om je te gaan volgen. Hier heb je ook niet altijd invloed op.

Pakketjes ontvang je ook niet zomaar, daarvoor zal je veel uren moeten investeren in je blog en soms is het dan nog niet genoeg. Als mensen dan ook vaak zeggen “ik kan hier ook best wat over schrijven als ik het gratis kan krijgen”, dan zijn ze vast even vergeten dat het enorm veel tijd heeft gekost om überhaupt een groot genoeg bereik op te bouwen zodat bedrijven contact met je opnemen. Nee, ook anno 2016 komen pakketjes en andere leuke dingen niet aanwaaien.

Maar bovenal moet bloggen een passie zijn, er gaat onwijs veel tijd in zitten en mensen vergeten dat vaak aangezien ze dat vaak niet meemaken. Je moet er tijd voor vrij willen maken. Zij zien namelijk alleen maar die pakketjesman aan de deur of dat ene nieuwe ding wat je nu weer hebt.

En nu ik deze frustratie even heb geuit ga ik lekker pannenkoeken bakken met een huisgenootje. Iets later dan we hebben afgesproken want er moet nog even een foto worden uitgekozen voor boven dit artikel, maar goed dat is het leven van een blogger hé ;-)

Liefs, Sophie

Wat wordt er volgens jou nog meer onderschat aan bloggen?

14 comments

 1. Wat ik ook zo vervelend vind is de vraag “Maar waar schrijf je dan zoal over?” niet direct kort samen te vatten in mijn geval. Als je dan afkomt met “eh, nou, vooral over mezelf en wat ik denk enzo”, gaan ze ook weer denken dat je helemaal vol bent van jezelf haha;
  maarja die opmerkingen en vragen horen er ook bij zeker?
  x
  Hanne schreef onlangs …Rivièra Maison – Time To Relax Bathbomb Review

 2. Ha, heel goed geschreven. Ik durf juist niet eens aan de mensen om mij heen te vertellen over m’n blog, omdat ik dus bang ben voor dit soort reacties. Maar gezien hoeveel tijd er – inderdaad – in het bloggen gaat zitten, sluit ik ze daarmee ook af van een echt hele grote hobby van me. Het wordt voor mij zo langzamerhand eens tijd om echt trots te gaan zijn op m’n blog en wat ik tot nu toe daarmee opgebouwd heb:) Dus thanks!

 3. Ahh helemaal mee eens! Als ik dan mensen vertel dat ik een leuk pakje krijg dan is het gelijk van ‘oh, ik ga ook maar bloggen denk ik’. En dan moet ik me altijd een beetje inhouden. Maar goed, laten we het positieve ervan inzien, blijkbaar doen we iets goeds dat we pakketjes mogen ontvangen!

 4. Wat vage kennissen betreft zijn die opmerkingen herkenbaar. Maar mensen die mij kennen, die weten dat ik echt gruwelijk veel tijd spendeer aan het bloggen en alles er omheen. Dat zien ze en dat lezen ze ook op mijn blog. En soms moeten ze zelfs meewerken aan een review of een fotootje maken, haha.

 5. Leuk geschreven! In bloggen gaat inderdaad heel veel tijd zitten, dat is echt niet normaal. Ik zou er wel een hele dag mee kunnen vullen, maar ja, de meesten gaan ook nog naar school/werk/stage, ik ook. Het bijhouden van een blog is ook best lastig soms!

 6. Ik krijg heel soms iets, en een goede vriendin vraagt dan vaak: ” waarom dan?”
  – vanwege mijn blog
  Zij: ” ja, maar waarom dan”
  – om over te schrijven. Ter promotie.
  Zij: hoezo krijg je dingen dan?

  AAAAHHRRRGG.
  Nou om mee te honkballen of zo?
  Mega vervelend. Weet ik het waarom ik ze krijg? Ze zullen wel iets in me zien,of genoeg lezers ofzo?
  Mascha schreef onlangs …1000 vragen aan jezelf #10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge