Lief dagboek #13 – Op een bankje in het vondelpark

wpid-2015-10-04-11.38.01-1.jpg.jpeg
Zoals altijd staat er op maandag weer een dagboek artikel voor jullie klaar. Deze keer geschreven in het vondelpark, afgelopen donderdag. Ik dacht weer aan papa, aan de zon en nog zoveel meer. Lees je mee?

Lief dagboek,
Daar zit ik dan, in het vondelpark. Ik zit op een bankje en geniet van de zon. Het is vandaag alweer oktober en de zon laat zich nog steeds zien. Deze momenten zijn puur genieten en een besef van geluk.

Het is zo gek dat ik op mijn vrije dag de tram in kan stappen en na een dik kwartier al uit stap in het bruisende Amsterdam.

Ik kijk om me heen en zie toeristen klungelen op hun fiets. Ik geniet van alle mensen die ik zie en het zonnetje dat straalt. Wat een geluk dat ik dit mag meemaken, zomaar kan doen. Op zo’n momenten vraag ik me wel eens af, hoe zou het zijn als papa er nog was geweest?

Zat ik dan ook op dit bankje, hier in Amsterdam? Ik weet het niet en ik zal het ook nooit te weten komen.

Wat ik wel weet is dat ik weer lijk op te leven hier in Amsterdam. Ik wil we weer uit, wil ontdekken, vallen en opstaan. Het gevoel wat ik nu heb kan ik moeilijk omschrijven. Het is echt een gevoel van vrijheid. Ik zie ineens zoveel kansen.

Kansen om weer wat te doen met het leven. Te genieten en te beleven. Ik ga geen tijden meer thuis zitten en binnen blijven. Ik ga eruit!

Het feit dat ik alleen voor mezelf hoef te zorgen helpt me enorm. Ik krijg tijd, tijd om te genieten en te doen wat ik maar wil. Dit mag voor mij nog wel even duren.

Ik kijk naar boven, knijp mijn ogen, -ondanks de zonnebril- voor de felle zon. Ik sluit ze en geniet. Inderdaad pap, je bent maar een keer jong.

Liefs, Sophie

Het liedje van deze week is voor mij: ‘Dankjewel – Guus Meeuwis’. Gewoon omdat ik zoveel dankbaars mee mag maken op dit moment!

Dankjewel voor alles :)

Welk liedje past bij jouw week?

7 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge