IJsland – Week 6: IJslands feestje en regenboogbergen!

wp-1474850356217.jpeg
Deze week zat onverwachts weer bomvol. Ik verveel me hier geen moment! Zo stond er een feestje gepland en ging ik (alweer) op reis door IJsland. Benieuwd naar mijn week? Ik vertel je er meer over in dit artikel.

Maandag
Een nieuwe week is weer van start gegaan op maandag. Mijn productiviteit was in de ochtend ver te zoeken want er moesten boodschappen gedaan worden en dat duurt gemiddeld zo’n twee uur. We vertrokken rond 10.15 en waren tegen half 1 weer thuis. Tijd om de boodschappen op te ruimen, te lunchen en naar de les te gaan die begon om 13.15u. We hadden weer een quiz/oefententamen en ook deze keer weer met nieuwe spelregels. Uiteindelijk verloren we bijna alle punten en dus was winnen niet echt een optie meer. Na de les ben ik begonnen met samenvatten en daarna hebben we mijn idee uitgewerkt voor de laatste presentatie voor donderdag. Voor international business presenteren we al weken elke donderdag wat over een internationaal bedrijf met mogelijkheden. Ons bedrijf is Zalando en we onderzoeken de mogelijkheden om uit te bereiden naar Singapore. Deze donderdag is echter onze laatste presentatie en het is natuurlijk extra leuk om deze goed af te sluiten. Vooral omdat we het al die weken al zo goed doen in de ‘ranking’. Op weg naar de westfjords kwam het idee spontaan in me op en op de tweede dag durfde ik het dan eindelijk te delen. Wat als we de zalando commercial na zouden maken met de drie mensen uit Singapore hier op school. Iedereen was meteen enthousiast en deze maandag hebben we de video opgenomen. Daarna was het weer tijd voor crossfit en deze keer hadden mijn armen het zwaar te verduren de uren erna. We aten rond acht uur en terwijl de rest naar de movienight ging heb ik wat schoolwerk gemaakt en ben ik iets na 11 uur naar bed gegaan. De eerste keer hier in IJsland dat ik er voor 12 uur ’s nachts in lig! Woehoe! Tijd om eens goed te slapen.

wp-1474849000363.jpeg
Team Singapore voor de namaak commercial van Zalando. Drie schatten van mensen! <3

Dinsdag
Goedemorgen! Op dinsdag ging de wekker om acht uur en voor het eerst werd ik uitgerust wakker. Fijn! Ik ontbeet en keek de lecture af waar ik maandagavond mee begonnen was. Daarna keek ik alvast de volgende lecture en wandelden Boris en ik even een rondje om Bifröst. We lunchten en ik selecteerde wat foto’s van het weekend zodat Martin ze over kon nemen op zijn laptop. Om 13.00u start de les international politics en het eerste half uur keken we een documentaire over Noord Korea. Best wel indrukwekkend. Daarna ging de les verder over de IJsland crash, ook wel bekend als de Economische crisis. Na de lecture skype ik met Martijn want dat is alweer een hele tijd geleden, oeps! Het is gewoon zo druk met leuke dingen hier! Gelukkig heeft hij het ook druk en voel ik me er daardoor iets minder schuldig over. Bovendien komt hij al bijna langs :D Nog maar twee weken! Na het skypen kookte ik een pasta als diner en daarna heb ik een blogje geschreven en Hollands Next Top Model teruggekeken (Go Saar!). Na het schrijven van het artikel was ik een hoop tranen armer en appte ik Marion of ze tijd had voor een kopje thee want ik kon wel wat afleiding gebruiken. Ze had natuurlijk even tijd (superlief!) en Boris sloot ook gauw aan. Wat een fijne huisgenootjes heb ik toch! We keken weer eens foodvideo’s (alweer) en konden daarna toch niet van de cheeseball chips afblijven. Ze waren heerlijk en dus voor herhaling vatbaar! Daarna kroop ik rond twaalf uur weer in mijn bedje als een gelukkig mens. Wat een geluk met deze lieve mensen in huis!

wp-1474849000366.jpeg
Oeps, drie koppen thee op mijn kamer. Ik vergeet telkens dat ik er al een heb staan…

wp-1474849000365.jpeg
Cheeeeeeseballs, need I say more!? Per ongelijk was de hele zak in een korte tijd op. Oeps.

wp-1474849000364.jpeg
Oh mijn god. Marmer wijn! Karo riep mij dat ze iets heel cools had, en ze had gelijk! Dit is wijn met goud!

Woensdag
In de ochtend maakte ik de ‘commercial’ van Zalando in Singapore en daarna ging ik naar de les om 11.00u. Deze keer hadden we een dubbele les IJslandse taal en cultuur. We hadden de hele tijd van 11 tot 17u wel drie keer pauze. Helemaal prima, want ik wist anders niet helemaal hoe ik het moest doen met mijn concentratie. Ook kregen we deze les informatie over wat we moeten leren voor het examen van volgende week. Even een reminder voor mezelf want de alle examens staan voor de deur. De tijd vliegt! Het eerste examen is dus volgende week en ik ben enorm benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Na de les is het alweer tijd voor crossfit en dus doen Marion, Boris, ik en deze keer ook Julian weer enthousiast mee. We hadden nog enorme spierpijn van de vorige keer op maandag dus het was een pittige workout. Dit was alweer de laatste beginners class. Volgende week op naar de advanced class, spannend!

wp-1474849556380.jpeg
Ik houd van de zon die schijnt in mijn kamer! Elke ochtend wanneer het weer zover is kan ik er zo van genieten!

wp-1474849556393.jpeg
IJslandse les van een hele dag. Even naar huis in de pauze voor een kopje thee tijdens de les :)

wp-1474849556400.jpeg
Rennen van de sportzaal naar huis. Die vijftig meter is toch wel koud in blote benen!

Donderdag
Op donderdag stond de wekker weer rond 8 uur zoals altijd. De laatste presentatie stond voor de deur van International Business (had ik al gezegd dat de tijd vliegt?) en deze keer was het aan mij de taak om alles te improviseren. Ik zou namelijk het stuk presenteren met de commercial die we op maandag hebben gemaakt en had me er niet echt op voorbereid want er kwam verder geen theorie bij kijken. De les liep weer eens enorm uit aangezien een leraar echt erg traag praat. Hierdoor waren wij pas kwart over 11 aan de beurt terwijl de les om 11.05 afgelopen hoort te zijn. We werden eerste in de ranking, yay! Een goed einde van de presentaties. Rond twaalf uur was ik thuis, ruimde ik mijn kamer weer eens op en maakte Boris een heerlijke pasta als lunch. Daarna poetste ik mijn kamer, verzamelde ik mijn was en keek ik Expeditie Robinson tot het tijd was om de was te doen. Zoals altijd speelden we weer pingpong terwijl we wachten tot de machines klaar zijn. Toen we klaar waren met de was en langs alle huisjes af naar ons huisje liepen werden we binnengeroepen door wat mensen die net brownies hadden gebakken. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen! Even snel thuis de was afzetten en met een bordje naar het huis toe. Ze waren nog heerlijk warm, jummie! Een toetje voor het eten want daarna aten we in ons huis en ging ieder wat doen aan school op zijn kamer. We hadden wat mensen uitgenodigd en die kwamen rond half 11 langs. We speelden spelletjes, aten chips en kletsten tot twee uur in de nacht. Oeps! Gezellig was het in ieder geval wel.

wp-1474849556384.jpeg
Een lekkere lunch door Boris! Veeeel beter dan brood!

wp-1474850038870.jpeg
Tijdens elke ‘laundry day’ loop ik nog met mijn HEMA tompoucen tas vol kleren over straat. Handig!

wp-1474850038877.jpeg
Tijd om te pingpongen met Boris in de ‘hobbyroom’ terwijl we wachten op onze wasmachines. Goed tijdverdrijf, elke week weer!

wp-1474850038883.jpeg
Jammie, brownies met vanille ijs!

wp-1474850038876.jpeg
Het favoriete spel hier in huis is Beverbende. Zo ook deze avond speelden we het weer ;-) Toch en goede beslissing geweest om het mee te nemen.

Vrijdag
Op vrijdag ging de wekker dus iets later dan de bedoeling maar rond tien uur zaten we eigenlijk allemaal weer aan het ontbijt. Ik heb helaas deze dag echt niks nuttigs voor school kunnen doen omdat mijn concentratie niet helemaal aanwezig was. Ik heb wat taken afgerond maar lang niet alles wat ik had willen doen. De jongens hadden nu de beurt om het huis te poetsen en dus heb ik ook nog even de stofzuiger gebruikt om mijn kamer te doen, voor de rest heb ik vooral tijd op mijn kamer doorgebracht en ben ik alvast de trips uit aan het schrijven voor samen met Martijn, samen met mijn moeder en zusje én samen met Marion en nog wat andere meiden. Helemaal niet erg om te doen. Ook belde ik nog even naar huis voor de eerste keer en kletste ik met mam en Fleur. Als je het mij vraagt, soms veel fijner dan skype! We maakten lasagne als avondeten (jammie!) en maakten ons daarna klaar voor een feestje! Het was namelijk ‘Biftoberfest’ op vrijdagavond. Een soort van oktoberfest in IJsland. Van te voren dronken we nog wat thuis en bij anderen omdat het pas om 22.00u zou beginnen. Echter gingen we pas tegen 23.30u maar bleek er nog bijna niemand te zijn. Een bijna lege tent stond op de parkeerplaats. We dronken wat biertjes en in de loop van de tijd kwamen er wat meer mensen. Dat het zo rustig was mocht de pret niet drukken want er waren twee hele leuke muzikanten die Engelse meezingers speelden (Yay!). We dansten, kletsten, lachten en ondanks dat het zo rustig was, was het enorm gezellig met de ‘exchange’ studenten. We lagen uiteindelijk tegen vier uur in ons bed, avond geslaagd zou ik zeggen!

img_20160924_161718.jpg
Party, party! Meezingen met de muzikanten die Engelse nummers speelden!

Zaterdag
Op zaterdag werd ik al wakker om negen uur van de harde wind. Het waait hier nu al dagen enorm hard. Ik hoorde iemand beneden en dus besloot ik ook maar op te staan en in mijn pyama te gaan ontbijten. Boris maakte een heerlijk onbijtje voor mij met ei, zo lief! Daarna kletsten we nog wat en was het alweer half 1 voordat ik goed en wel wat aan mijn naderende examen kon doen. Ik begon eerst nog aan wat dingen van mijn to do lijst van vrijdag en eigenlijk heb ik daar de hele middag aan besteed. We besloten eens op tijd te eten en waren dus om zes uur al klaar. Ik keek nog even de eerste helft van Excelsior – PSV en ging daarna naar de gym! Daar was helemaal niemand dus heb ik fijn even kunnen hardlopen, buikspieroefeningen gedaan en touwtje gesprongen. Daarna was het tijd voor een lekker lange douche, een kop thee en een toetje want die had ik nog niet gehad :) Ook werkte ik even dit blogartikel bij want morgen vertrek ik naar het binnenland met de bus en een heleboel anderen. Daar heb ik nu al enorm veel zin in! Tijd om mijn rugzak in te pakken want morgen vertrekken we om 7.30u, op tijd dus!

wp-1474850356224.jpeg
Als avondeten aten we wraps, jammie!

wp-1474850356218.jpeg
Hooooi, vanuit de sportzaal. Helemaal alleen, maar dat is des te fijner :) Muziek hard en gaan!

Zondag
Hoor ik ineens iemand kloppen op mijn deur. Het eerste wat ik doe is op mijn telefoon kijken. 7.16u, oeps! Dat was niet helemaal de bedoeling. Ik bedank de klopper vriendelijk en sprint naar de badkamer, lenzen in, aankleden, dagcrème, make-up en naar beneden om wat voedsel klaar te maken. Gelukkig wilde Marion een boterham voor mij maken om mee te nemen en zelf heb ik snel een boterham naar binnen gewerkt. Rennen naar boven, tanden poetsen en naar beneden met een gevulde rugzak. De bus zou tussen 7.30 en 7.40 aankomen en we waren op tijd :D De bus kwam uiteindelijk pas na 7.40u dus eigenlijk ging deze ochtend nog best wel vlekkeloos (y). We zaten enorm lang in de bus en kwamen uiteindelijk om 13.00u aan op de plaats van bestemming. Landmannalaugar. Het was er echt onwijs mooi! We hebben een hike gedaan van zo’n twee tot drie uur en hebben genoten van de bergen. Het was een hele klim en afdaling, maar uiteindelijk zeker de moeite waard! Ook leuk om nu eens met een hele grote groep op reis te zijn. Na de hike zijn we in de hotspring gegaan, heerlijk! Op de weg terug stopten we nog even bij een supermarkt om de inkopen te doen van deze week. We hebben dus weer voorraad. Rond half 12 waren we weer in Bifröst en zit de week er alweer op.

wp-1474851125369.jpeg
Beste plek in de bus! Oh én de zonsondergang was waanzinnig op dit moment. Maar dat komt niet echt op de foto naar voren ;-) #scherpstelkeuzes

Het was weer een mooie week, met een geweldige afsluiter! Ik deel gauw meer foto’s van deze geweldige dag. Benieuwd? Volg me dan op instagram!

Liefs, Sophie

Hoe was jouw week?

One comment

 1. Hallo Sophie,
  Mijn maandag begint al een paar weken met het lezen van jouw blog.
  Geweldig om te lezen en ook hoe mooi je het allemaal omschrijft alsof ik er zelf bij ben.
  Weet zeker dat papa van boven af met je mee kijkt en reist en trots is op zijn dochter.
  ik snap dat het schrijven jouw steun en kracht geeft en zeker die reacties daarop.
  Ik herken het.
  Dus meid blijf lekker schrijven.
  Nog veel plezier daar en succes met je studie.
  Liefs Marjo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge