IJsland – Week 4: Geen wifi, IJslands feestje én alweer op trip!

img_20160910_192912.jpg
Een dag later dan de bedoeling, maar minstens zo leuk! Deze week zat barstensvol leuke en avontuurlijke dingen! Jup, zelfs zonder wifi! Lees je mee?

Maandag
Vandaag stond ik op rond half 9. De eerste keer dat ik echt door mijn wekker werd gewekt, en dacht, is het nu al tijd! Ik sprong in de douche en Marion probeerde bananenpannenkoekjes te maken. Dat werd niet echt een succes, dus aan het einde aten we geroosterd brood met warme bananensmurrie. Best lekker op toast, echt waar ;-) Daarna gingen Marion, Boris en ik naar school om een printercode aan te vragen. Het aanmelden was ons namelijk op de eerste dag niet helemaal gelukt. De meneer was supervriendelijk, net als eigenlijk alle IJslanders die ik ben tegengekomen. De wifi had wel enorme kuren bij thuis komst maar toch heb ik wat huiswerk kunnen maken en wat kunnen schrijven. Daarna was het alweer tijd om te lunchen en om naar school te gaan. Op school begon de ene docent over economische vrijheid en het niet hebben daarvan. Als voorbeeld van dat laatste noemde hij Rusland. Daar was Alexandra (Rus) het niet mee eens. Ik vraag me af wie er nu dan eigenlijk gehersenspoeld is. Zij of wij?

Na de korte theorie verdween de man weer en nam Sherry, de enthousiaste Amerikaanse, het weer over. We begonnen weer met een quiz. We kregen 45 minuten voor 45 vragen. Deze keer was ik een team samen met Marion en Martin. Aan het einde van deze ‘quiz’ moest je kiezen of je wilde gokken. Double or nothing. Wij besloten in te zetten op ongeveer 40% van de vragen. Double or nothing houdt in dat als je de vraag goed hebt, zij met een munt gooit en als het kop is, dan krijg je twee punten, is het munt dan heb je helemaal niks. Ook al had je de vraag goed. Het is dus elke keer een risico of je wil gokken op verdubbeling. Na de les was er nog steeds geen wifi bij ons huis en dus gingen Marion en ik buiten zitten op een pleintje bij school. Uiteindelijk was het misschien toch wat koud door de wind en heb ik thuis met Boris alvast aan een essay gewerkt. Daarna zijn we gaan eten maar was er nog steeds geen wifi en dus konden we de lecture niet kijken. Ik besloot naar school te gaan om daar een crossword te maken (als huiswerk, ja echt waar) en daar kwam ik Gitta tegen. Zij zei dat Karo pizza aan het maken was en dat er vast wat over zou blijven en dat ik gewoon kon aanschuiven. NICE! Ik haalde Marion op en samen gingen we naar onze buren waar we van de heerlijke pizza konden proeven. Zelfs Karl, de cooördinator, kwam even langs om te proeven. Om half 11 waren we weer thuis en besloten we nog even een kopje thee te drinken. Daarna kwamen we op het idee om Boris op te halen in Borgarnes en we kregen toestemming hiervoor van Karl! Boris was namelijk gelift naar Reykjavik en was nu weer op de weg naar Borgarnes en zou daar verder liften. Pikdonker, harde wind maar een prachtige sterrenhemel was het toen we vertrokken om 12 uur ’s nachts. Eerst met zijn tweeën naar het tankstation om te tanken en daarna reed ik in het pikke donker naar Borgarnes. Nou, ik kan je zeggen, zonder groot licht zie je écht geen hand voor ogen. Marion reed op de terug weg en om half twee lagen we dan eindelijk een bed. Weer een avontuur rijker! En dat terwijl we van plan waren om eens op tijd te gaan slapen ;-)

wp-1473695397478.jpeg
Goedemorgen, het ontbijtje met warme banaan en jus d’orange ;-)

wp-1473695397500.jpeg
Blote benen, yay! Het is mogelijk in IJsland!

wp-1473695397506.jpeg
In het holst van de nacht Boris op halen ;-) Wat zijn we toch aardige husigenootjes :)

Dinsdag
Deze dag begon in de bibliotheek van school. Aangezien de wifi nog steeds niet aanwezig was in ons huis, verhuisde ik met mijn laptop naar de bibliotheek op school. Daar keek ik een lecture en daarna stiekem ook gewoon een deel van boer zoekt vrouw. Ik was vergeten dat de les pas later begon vandaag (13.00u ipv 12.30) dus heb ik nog even geluncht thuis en op bed gelegen. Ik was nog redelijk moe van de nacht. De les was alweer afgelopen om 15.00u en uiteindelijk hebben we nog tot 17:00u op school gezeten om nog wat dingen te doen voor een ander vak. De deadlines beginnen namelijk nu al aardig in je nek te hijgen met al die tripjes tussendoor. We aten pizza, meloen en salade als avondeten met de ouders van Boris die al een paar dagen hier in IJsland zijn. De laatste avond wilden ze met ons eten en dat was eigenlijk best gezellig! Na het eten ben ik weer vertrokken naar school om de vlog te uploaden en om alvast te werken aan dit artikel. Daarna was het tijd voor een pubquiz! Boris, Marion en ik waren de enige ‘exchange students’ die deelnamen aan de quiz. Het was geen denderend succes, onze resultaten. Marion deed met een IJslandse jongen en Boris en ik deden samen. Met wel geteld vijf punten werden we laatste. Wat misschien wel in ons voordeel was, want van de winnaar kregen wij ieder een bier van zijn gewonnen meter bier. Top! Na de quiz kwamen we meer in gesprek met alle IJslandse mensen. Dat was wel heel leuk! Uiteindelijk begon er zelfs een karaoke, waarin Boris zijn Singapoorse roots niet onder stoelen of banken kon schuiven. Ik wees vriendelijk af voor een stukje karaoke. Ik heb andere sterke punten ;-) haha! Na de karaoke was het ongeveer half twee, tijd om naar huis te gaan. We waren nog even in de keuken aan het kletsen toen een van de jongens binnen kwam en ons uitnodigde voor een IJslands feestje. Uhhhh oke? Dus wij met z’n drieën op pad naar het feestje met de IJslandse jongen. Binnen was iedereen aan het zingen, gitaar spelen, we keken onze ogen uit. Uiteindelijk hebben we ook nog nieuwe mensen leren kennen, veel gekletst en lagen we tegen vier uur in bed. Oeps, en dat voor een dinsdag ;-)

wp-1473696026681.jpeg
Lectures kijken in de bibliotheek van school.

wp-1473696026680.jpeg
De pubquiz was (gezien het resultaat) geen succesverhaal. Wel genoten, en dat is het belangrijkst ;) Oh én er is ruimte voor verbetering natuurlijk haha ;-)

Woensdag
Ik besloot maar geen wekker te zetten en ik werd een aantal keer wakker in de ochtend. Om half twaalf besloot ik dan toch maar uit bed te komen en er een nuttige dag van te maken. We hadden immers vrij omdat de les van vandaag niet doorging. Zo had ik een soort van brunch en ging ik naar de bibliotheek want het internet was weer eens waardeloos. Mijn concentratieboog was alleen ver te zoeken en dus heb ik echt weinig nuttigs gedaan dan een beetje internetten, facebooken en ondertussen geprobeerd mijn stof voor de presentatie bij elkaar te verzamelen. Ik had immers wel gewoon een meeting tegen vier uur. In de avond was het weer tijd om naar crossfit te gaan. Deze keer ging Boris ook mee met Marion en mij. Na het sporten heb ik nog even geskyped met Martijn en hebben we poker gespeeld met snoepjes.

wp-1473696026684.jpeg
Tijd voor crossfit!

wp-1473696026726.jpeg
Guess who’s in the winning mood?

Donderdag
Op donderdag moesten we weer vroeg uit de veren omdat de les begint om 8.45u. Nou oke, niet helemaal. In Nederland zou ik dan namelijk de bus van zeven uur ’s ochtends moeten hebben, maar hier is acht uur de wekker genoeg. Snel een ontbijtje eten en op naar school. We moesten als eerste presenteren en dus stonden we daar nog half te slapen. Uiteindelijk had onze klas ons als beste beoordeeld betreft presentatie dus dat is een fijn idee om het weekend in te gaan! Na school heb ik nog even wat huiswerk gemaakt en daarna hebben we met z’n vieren geluncht in de keuken. Ik besloot daarna mijn kamer te poetsen en verzamelde mijn was. Om half vier was het tijd om te wassen zoals elke week. Tussen de wasjes door speelden Boris en ik pingpong. Na het wassen heb ik nog even geskyped met mam en fleur terwijl de anderen het eten bereiden. In de avond hebben we gewoon even beneden gezeten en food-video’s gekeken. Onze guilty pleasure inmiddels elke avond haha.

Vrijdag
Yay, de dag van de trip. De wekker ging al vroeg en snel pakte ik mijn backpack in voor deze tweedaagse trip. Marion en ik gingen de auto halen en moesten dus eerst met de schoolauto naar Borgarnes en dan ieder met een auto terug. Rond negen uur waren we weer terug in Bifröst en stapten Stefan, Boris en Elgin bij ons in de auto. Op naar de Westfjorden! Vrijdag stond de trip naar het meest westelijke punt van IJsland op het programma. Daar zijn we eigenlijk de hele dag mee bezig geweest tot het pikke donker was en we aankwamen bij het hostel waar we sliepen. Het was echt fantastisch mooi en het wordt steeds moeilijker om te zeggen wat nu de mooiste plek is waar ik ben geweest in IJsland. Het hele land blijft me zo erg verrassen! Het weer was trouwens ook weer geweldig dus wat wil je nog meer!

img_20160911_192410.jpg
IJsland kleurt langzaam herfstachtig op sommige plekken! <3

img_20160910_192912.jpg
Yay, happy me op bíjna het meest westelijke punt van IJsland. Het scheelt maar een metertje ;-)

Zaterdag
De dag begon lekker langzaam, heerlijk! We hadden namelijk alleen de terugreis voor de boeg op dag twee. We besloten nog om het stadje in te gaan en hebben een kop koffie en thee gedronken met wat lekkers in een bakkerij. Rond vier uur ’s middags waren we weer in Bifröst en hebben we meteen boodschappen gedaan voor de hele week. Daarna hebben Boris en ik ’s avonds de film ‘The American Sniper’ gekeken (vreselijk, niet mijn genre) als huiswerk voor een movie assignment. De film duurden twee uur en was het zo rond middernacht tijd om te slapen.

p1080779
In de auto op weg naar Bifröst.

Zondag

Zondag was bedoelt als productieve dag. Eerst gewerkt aan het huiswerk van Icelandic language and culture en daarna opzoek gegaan naar afstudeerstage plekken. Ik vind het zo moeilijk nu omdat ik niet goed weet hoe het bedrijf reageert over het feit dat ik in IJsland zit en ik dus wil skypen als sollicitatie gesprek. We gaan het zien! Op zondag hebben we daarna pasta pesto gemaakt en ’s avonds hebben Marion en ik even een wandeling gemaakt door Bifröst voor wat frisse lucht. Van de hele dag op je kamer zitten wordt je ook niet echt gelukkig. Daarna hebben we plannen gemaakt voor de trip van volgende week (jup, we gaan alweer weg) en daarna hebben Boris, Marion en ik een poging gedaan tot studeren in de keuken, wat opzich niet helemaal is gelukt. Oeps! Rond middernacht lag ik in bed en bedacht ik me ineens dat ik deze post nog niet had afgemaakt. Sorry! Vandaar dat deze nu op dinsdag online komt.

Achja, de nieuwe week is weer begonnen, hopelijk wordt de trip deze week net zo fantastisch en maak ik wat vorderingen betreft huiswerk. We gaan het zien!

Liefs, Sophie
Hoe was jullie week?

2 comments

  1. Het is vreemd omdat ik je eigenlijk helemaal niet ken en je blog nog maar net volg, maar ik vind deze stukjes echt fantastisch om te lezen! Zeker omdat je je tijd in Ijsland zo goed in handen neemt en dat jullie zo je best doen om er zoveel mogelijk uit te halen. Heerlijk om te lezen, geniet er nog maar van! Liefs :)

  2. Je teksten en belevenissen zijn keer op keer weer zo mooi om te lezen! Mijn week bestond voornamelijk uit werken, werken en nog eens werken.. Die foto van jou op bijna het meest westelijke punt van IJsland is trouwens wel echt heel gaaf!
    Kaylee Joosten schreef onlangs …Music is Life #21

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge