IJsland – Week 3: leraar op sokken, fitgirl, het noorderlicht (!!!!) en het mooiste moment van dit avontuur!

Processed with VSCO with kk1 preset

Het is alweer maandag én dat betekent dat het tijd is voor een overzicht van alweer mijn derde week! Deze keer kwam ik erachter dat het schijnbaar normaal is om op sokken les te geven en zijn we weer op pad geweest met de auto!

Maandag
Ik had een productieve ochtend! Ik stond op rond 8.00u en maakte mij klaar om boodschappen te gaan doen. Voor het boodschappen doen haalde ik mijn kleren nog even op in de ‘laundry room’. Ik streek nog een aantal van mijn kleren (alleen als het echt nodig was zoals je kan begrijpen) en sprong om half 10 in de auto om boodschappen te doen én de huurauto terug te brengen. Ik reed in onze huurauto naar de ‘Car rental’ samen met Vivien en Marion. Een meiden auto :) Daarachter reden Stefan en Boris met de auto die we delen met studenten. Het inleveren van de auto ging echt té easy. We gaven de sleutel af, hij vroeg of alles oké was en nadat we braaf ‘ja’ hadden geknikt konden we weer gaan. We reden door naar de supermarkt en helaas was alleen de duurdere winkel open om 10.00u. De goedkopere (bonus) opent pas om 11.00u! Dus gingen we maar naar de Netto, welke je eigenlijk een beetje kan vergelijken met een Albert Heijn. De prijzen zijn hier alleen waanzinnig hoog, Wil je 800 gram gehakt? 15 euro’s alsjeblieft. Laat staan kip of iets anders. Vlees is dus enorm duur. Verder hebben ze als toetje ook echt alleen maar Yoghurt en ‘skyr’ maar dat was Boris verschrikkelijk bevallen dus die durft niemand uberhaubt aan te raken. Dus we eten nog steeds de yoghurtjes die we al drie weken eten. ?

De boodschappen waren deze keer wel vele malen goedkoper dan de vorige keer wat opzich goed nieuws is omdat we dus beter hebben geshopt :) Daarna nog even door naar de drankwinkel want drank verkopen ze hier in de supermarkt. Nou, kan je even minimaal 10 euro neerleggen voor een fles wijn als je een van de goedkoopste wil. Uiteindelijk vonden we een sparkling moscato voor 7 euro en namen Marion en ik die mee. We moeten nog even een gelegenheid vinden wanneer we hem op willen drinken ;-) Na de boodschappen was het alweer tijd om te lunchen en naar de les te gaan die begon om 13:15u. Na de les hebben we gewerkt aan de presentaties en heb ik me voorbereid op de les van dinsdag. ’s Avonds aten we een heerlijk bananen baksel bij de buren en speelden we voor het eerst Beverbende (Marion, Boris en ik) en we hebben zoveel gelachen. Het was heel leuk! Uiteindelijk kwam Vagyim nog naar beneden na twaalf uur ’s nachts of we wat stiller konden zijn, oeps!

Processed with VSCO with hb1 preset

Roxann probeert heel vaak een gezellig bloemetje op tafel te zetten na een hike, helaas houden ze het vaak niet lang vol maar natuurlijk wel superlief!

Processed with VSCO with hb1 preset

Het heerlijke baksel van de buren! Dat zijn de betere desserts :)

Processed with VSCO with a5 preset

Beverbende spelen met Marion en Boris!

Dinsdag
Dinsdag was een dag vol drukte. In de middag hadden we een presentatie en er was echt een supergrappig moment. Ieder groepje had zijn eigen onderwerp over globalisatie en toen de slide voorbij kwam van Eunkyu (ik weet eindelijk dat je haar gewoon ‘joenis‘ kan noemen) zaten er een hoop Koreaanse tekens in en een beetje Engels. Daarnaast had ze ook een telefoon vast met notities terwijl de rest een blaadje had. Is dit de toekomst? Na de les ben ik eigenlijk meteen begonnen aan het maken van een fotoalbum van Tenerife. Dat heb ik de hele avond gedaan en helaas bleek toen tegen twaalf uur dat mijn tegoedbon was verlopen? Gelukkig heb ik zo mijn connecties bij HEMA en was er al snel iets geregeld waardoor ik nu zelfs nog tot eind november heb om mijn fotoboek af te maken! Fijn! :D Liefde voor HEMA haha!

Dinsdag was ook een bijzonder dag. Op deze dag zouden mijn ouders namelijk 25 jaar getrouwd zijn. Ik vond het moeilijk dat ik er niet kon zijn om te ervaren hoe het is deze dag. Het is moeilijk om van afstand je emoties over te brengen en om verdrietig te zijn over iets wat helemaal niet speelt in de omgeving waarin je je bevindt. In de ochtend heb ik nog even geskyped met mama en Fleur en in de middag hoorde ik dat mijn bloemen waren aangekomen ;-) Fijn dat deze in ieder geval goed ontvangen werden. Het is ‘so far’ een jaar met veel bijzonder dagen. Papa’s vijftigste verjaardag, ik die naar IJsland vertrek voor een paar maanden en nu deze dag waarop ze gewoon 25 jaar getrouwd horen te zijn met een feest waarop alle mensen zijn die we zo waarderen om ons heen. Maar helaas was er niks dit jaar.

Woensdag
Dit was een dag vol nieuwe dingen. We gingen naar school en we hadden Icelandic language and culture. Het eerste deel was echt ongelofelijk saai. Het ging over mythologieën en over goden die dan wel of niet op een regenboog mogen staan als brug naar hun eigen wereld. Een beetje te veel een ‘ver van mijn bed-show’. De leraar gaf alweer les op zijn sokken. Schijnbaar is dat sociaal geaccepteerd in IJsland. Ook dragen heel veel mensen crocs, WHY!? haha! Mocht je het willen weten, hij droeg licht grijze sokken dit keer. Mocht je het niet willen weten, dan weet je het nu toch ;-) Na de les hadden we nog een halve middag over en die heb ik eigenlijk gebruikt om de presentatie voor donderdag te maken. Om 17.00u had Boris het eten klaar staan op tafel, altijd fijn, en om 18.15u was onze eerste les Crossfit. Marion en ik besloten eens mee te doen en dat hebben we geweten. Naast dat we gewoon ontzettend gelachen hebben, hebben we ook ontelbaar veel squads gedaan, push ups, pull ups, situps en burpee’s en reverse burpee’s. Mocht je niet weten wat dat is, begin er dan vooral niet aan haha. Vivien, Martin, Yung en Alexandra waren ook bij de les en uiteindelijk is het gewoon heel fijn om te kunne sporten. We gaan volgende week weer! Bij thuiskomst zijn we gaan douchen en hebben we weer Beverbende gespeeld. Daarna wilden we naar bed gaan en zaten Marion, Boris en ik nog aan de keukentafel toen ineens bijna iedereen buiten stond. Elgin kwam binnen en vertelde ons dat we het noorderlicht konden zien, TOF! Meteen naar buiten rennen (in pyama en slippers, heeeeeeeeel koud kan ik je vertellen) en het was prachtig! Het noorderlicht op 31 augustus, wat een wonder! Normaal is dat pas tegen oktober/november. Je snapt, we waren net een stel kinderen die ‘oeh’ en ‘aaaaah’ bleven roepen omdat het noorderlicht telkens veranderd. Eerst wilde ik mijn fotocamera niet halen, maar uiteindelijk toch even naar binnengerend en uiteindelijk een hele mooie foto kunnen maken waarop je het supergoed kan zien! Dat is nog best wel moeilijk namelijk. Daarna gingen we moe en voldaan naar bed.

Processed with VSCO with a5 preset

IJslandse les. Echt, het lijkt soms net op Nederlands als je het uitspreekt. Je schrijft het alleen totaaaaal anders.

Processed with VSCO with a5 preset

Ready voor onze eerste les crossfit!

Processed with VSCO with hb1 preset

Buiten in mijn pyama, genieten van het noorderlicht.

P1070651

Geheel onbewerkt, ik ben stiekem heel trots dat ik het zo duidelijk op de foto heb weten te krijgen!

Donderdag
Donderdagochtend ging de wekker weer vroeg, maar ik was nog vroeger wakker. Uitslapen ligt me niet echt hier in IJsland. Ik heb nog maar een ochtend gehad dat ik later wakker ben geworden dan 8.00u. De les begon om 8.45u dus besloot ik iets na achten toch mijn bed maar uit te komen, het voordeel van 50 meter van school afwonen. Met een vlug ontbijtje door naar de les waarin presentaties gegeven moesten worden over een internationaal bedrijf wat je hebt gekozen als groep. Wij hadden Zalando gekozen en zijn uiteindelijk door de klas als derde beste gekozen :D Toppie! Daarna door naar huis en daar begon ik aan het eerste deel van de Hollands next top model aflevering. Ik vind het zo leuk dat Sarah meedoet en het is heel apart om haar nu op televisie gezien. Ik hoop dat ze er nog lang in blijft omdat ze echt echt echt heel knap is! Ik ken haar van onze vakantie op Renesse waar ik veel met Sarah en haar vriendin heb opgetrokken en zelfs verschillende keren ben gaan stappen met hen. Nou geloof me, ik voelde me aardig in de schaduw staan als ik onder andere met haar op pad was maar Sarah deed aardig tegen iedereen die aardig tegen haar deed. Dat vond ik zo ongelofelijk wonderbaarlijk. Zo knap zijn en dan gewoon down to earth zijn en niet zoveel van jezelf denken! Nou wil ik niet doen alsof ik haar supergoed ken, want ik vind zulke mensen altijd wat irritant, die denken dat ze spontaan beste vriendinnen zijn. Maar ik ken haar wel en door haar manier van doen gun ik het haar zo om haar droom na te leven. Ik durf haar alleen niet overal op social media te volgen, want angst voor spoilers! Ik kan het dus elke keer pas later kijken. Mocht je haar wel willen volgen, altijd leuk natuurlijk, dit is haar facebookpagina! :) So far mijn enthousiasme voor HNTM.

Nadat ik een deel had gekeken hebben Boris en ik samen geluncht. We aten toast met ei, paprika, ham, knoflook en ui. Jammie! Daarna kwam de rest alweer thuis van de lessen en heb ik mijn kamer even helemaal schoon geboent. Daarna even mijn bikini enzo uitgewassen van de weekendtrip en daarna de was gedaan. Vandaag heb ik dan eindelijk een fris bedje, heerlijk! Na het wassen heb ik samen met Boris en Marion gekookt. We hebben de tortillaschotel van Kelly gemaakt in een eigen variant en het was heerlijk, yay! Het voelde als heel luxe eten met een sla als ‘sidedish’. Na het eten heb ik mijn bed opgemaakt en ben ik even wat blogjes gaan (proberen) te typen én heb ik wat rondgeneusd op de hashtag HNTM omdat ik wel benieuwd ben wat andere mensen zeggen. Daarna hebben we weer het spelletje Beverbende gespeeld met z’n vieren.

Processed with VSCO with a5 preset

Lunchen met Boris, jammie!Processed with VSCO with a5 preset

Laundryday. We zullen er maar niet bij zeggen dat we tien minuten lang hebben gewacht op de verkeerde droger. De drogers hebben geen raam en toen ik het deurtje opendeed zat daar ineens geen groen dekbedovertrek in haha ;-) Bleek hij al een hele tijd klaar te zijn in de wasmachine er naast ;-) Oeps. Achja, we hebben gelachen!20160901_185137

Een heerlijke tortillaschotel made by Marion and me :)

Vrijdag
We wilden vroeg vertrekken om naar een deel van het westen van IJsland te gaan. Dit liep echter een beetje in de soep doordat de bus van de andere niet wilde starten. Wij zaten met vijf man in de auto en we vertrokken samen met zeven anderen in een bus naar het westen. Door de busproblemen moesten ze eerst weer terug naar het verhuurbedrijf en konden we pas tegen 11 uur vertrekken. Daarna hebben we op ons gemakje van alles bekeken. Wat is het westen toch ongelofelijk mooi! Het was fijn om met zo’n groot gezelschap te gaan, zo heb je weer eens andere buurt en kun je jezelf verdelen in kleinere groepen wanneer je uit de auto/bus stapt. Het weer was wederom prachtig! Daarbij was het einde van deze dag toch wel een kers op de taart. We waren jn een geweldige omgeving met zonsondergang en een hotspring. Ik vertel jullie gauw meer over deze dagtrip! Deze dag zagen we trouwens ook verschillende bruiloft shoots. Eentje met fotograaf maar ook gewoon mensen die foto’s maakten met de zelfontspanner! Heel bijzonder om te zien ;-) De omgeving is natuurlijk overal fantastisch!

P1070675

Een groepsfoto! :)

P1080123

Gewoon genieten zulke plaatjes in het echt ;)

P1080191

Een shoot bij de waterval! Ben heel benieuwd naar het resultaat! Ook heel bijzonder om te zien dat de bruid dikke laarzen aan had onder haar jurk haha.

Processed with VSCO with kk1 preset

Het beste moment van de dag! Misschien wel van het hele avontuur tot nu toe. De zonsondergang, de leuke mensen en een natuurlijke hotspring in een geweldige omgeving. Wat wil je nog meer?

Zaterdag
Het weekend was bedoelt om bij te werken wat betreft school. Om eerlijk te zijn is dat niet helemaal gelukt. Zaterdag ochtend haalde ik mijn was op en streek ik bijna alles zonder een grondige keuring vooraf ;-) Mam je kunt trots op me zijn haha! Daarna ruimde ik mijn kamer op en was het mijn beurt om het huis te poetsen. We hebben namelijk een poetsschema gemaakt. Stefan en ik moesten dit keer samen en we besloten de keuken een grondige schoonmaakbeurt te geven. Alle servies uit de kastjes en bestek uit de lades en overal even een doekje overheen. Dat was nodig kan ik je vertellen. We hebben ons immuunsysteem aardig op de proef gesteld de eerste drie weken haha! Na de grote schoonmaak moest ik even wachten tot de vloer droog was beneden en op mijn kamer. Daarna ben ik gestart met het editen van twee vlogs! Gisteren hebben jullie die van week 2 al kunnen zien en woensdag ga ik eindelijk  de beelden van de citytrip met jullie delen! Zaterdagavond deden we verder niet veel en heb ik met met chips en fanta vermaakt achter mijn laptop terwijl ik van een paar uur video een paar minuten probeerden te maken. Blijft altijd lastig ;-)

Processed with VSCO with a5 preset

Deze konden ook wel een schoonmaakbeurt gebruiken ;-)

Zondag
Yay, de eerste dag waarop ik later wakker wordt dan 8.00u. Deze keer kwam er niet zoveel licht langs de verduistering, dus ik denk dat het daar aan ligt. Rond 10 uur startte ik met wat leerwerk want ik loop nogal achter zonder boeken. Maar goed, het begin is gemaakt inmiddels. Het duurt alleen zo lang aangezien mijn Engelse woordenschat echt bagger is. Om half 12 hadden we de auto gereserveerd om naar de supermarkt te gaan en dus hebben we onze wekelijkse boodschappen weer binnen. Daarna hebben Marion en ik de hele middag in de keuken gestaan om een soort taart te maken! ’s Avonds kwam Boris weer terug met zijn ouders (die zijn deze week op bezoek) en hebben we na het avondeten de taart opgegeten. Ook hebben we nog een oproepje op Facebook geplaatst of er iemand zin had en zo kwam de een na de ander binnenlopen en strooien met complimenten (of stiekem gewoon drie stukjes pakken, ook een compliment natuurlijk). Nu typ ik deze blogpost af en ga ik nog wat leuke foto’s toevoegen. Daarna gaan we uno spelen en natuurlijk een stukje taart eten. Morgen alweer de start van week vier. Echt absurd.

Processed with VSCO with a5 preset

De taart :) Een laag deeg (mét fanta) en cream on top met perzik en kaneel. Jammie!

Ik weet nog niet goed hoe ik alle foto’s en video’s een plekje moet geven maar ik ben er over na aan het denken. Heb je suggesties, houd je dan vooral niet in :)

Liefs, Sophie

9 comments

  1. Dit is echt zooo leuk om te lezen! Ik wil er echt gelijk door terug naar Ijsland gaan en dat prachtige eiland weer verder ontdekken. Geniet er maar van daar! En wow dat noorderlicht, je kreeg het zo mooi op de foto! Liefs :D

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge