IJsland – Week 12: Ochtendhike, halloween 2.0 en een stralend zonnetje!

img_6977
Hoi hoi, week 12 deze keer. We vierden voor de tweede keer Halloween, maakten een ochtendhike in het donker en genoten van een stralend zonnetje!

Maandag
Op maandag stond ik op met een stralend blauwe lucht. Altijd fijn om zo de dag te beginnen! Zoals elke maandag stond er om 13.15u weer IJslands op het programma. Van te voren zat ik aan de keukentafel met Boris en Marion en had Marion iets lekkers meegenomen vanuit thuis. Dat gaat er altijd wel in :) IJslands ging deze keer over de verkiezingen die op 29 oktober waren geweest. De grootste partij (independent party) moet een coalitie vormen en dat is nog een lastig dingetje omdat niet alle partijen met elkaar samen willen werken. Nu moesten we in tweetallen een partij vertegenwoordigen, informatie presenteren van voor en na de verkiezingen en uiteindelijk zeggen of je in de coalitie wilde met de ‘independent party’. Op zich wel interessant, maar totaal niet nuttig voor het tentamen. Daarna was het tijd voor crossfit samen met Marion, Boris en Martin. Tijdens crossfit hadden we het over de tweede Halloween party  die die avond plaats zou vinden in een van onze huizen. Maar we hadden eigenlijk allemaal geen idee hoe we moesten gaan, we hadden allemaal geen zin om ons weer helemaal vol te schminken en wilden er toch ook wel leuk uit zien. Toen kwam ik ineens spontaan op het idee om als ‘fitfamily’ te gaan. Dat is een beetje en bijnaam geworden voor ons inclusief Stefan. Omdat we in het begin eigenlijk altijd wel op pad of actief bezig waren. Zo gezegd zo gedaan, na de crossfit snel onze kleren in de wasmachine gedaan, gedoucht, kleren laten drogen en toen kon het make-uppen beginnen. Ik heb hier twee palletjes en met eentje kon ik perfect wonden namaken bleek. Want toen Martin op mijn deur klopte was hij zo enthousiast over mijn wonden dat ik een half uurtje later twee jongens aan het make-uppen was met mijn oogschaduw. Nou ben ik geen geboren make-up artist, maar een blauw oog, wat littekens en andere verwondingen lukken nog best met een lippotlood. Je wordt er creatief van als de middelen beperkt zijn, zal ik maar zeggen haha :) Uiteindelijk was het een supergezellig feestje en was de look meer dan geslaagd! Op de foto’s is het wat lastig te zien, want serieus kijken op een foto is gewoon lastig als je de leukste mensen om je heen hebt.

Processed with VSCO
Wakker worden, je rolgordijn omhoog doen en dan dit zien. Dit belooft een prachtige dag te worden!

Processed with VSCO with a5 preset
Een heerlijk koekje van Marion!

img-20161104-wa0001
Woehoe, fitfamily + Stefan represented. Klaar voor de tweede Halloween party #geenplaatsvoorspiereninmijnarmen

Dinsdag
En alweer opstaan met een mooie lucht. Wat een geluk! Dinsdag was een vrije dag, tijd om boodschappen te doen in de ochtend. In de middag deden we niet zoveel, we maakten de presentatie van Innovation and Entrepreneurship van woensdag en dat was het wel een beetje. In de avond zat het huis weer vol om te kaarten, en probeerde ik met mijn notitieboekje wat op te schrijven voor mijn blog. Het blijft lastig om te onthouden wat je al die dagen hebt gedaan als je het niet direct noteert.

Processed with VSCO
En alweer een prachtige lucht. Wat een geluk met dit uitzicht elke morgen!

Processed with VSCO with a5 preset
Karo had pizza gemaakt en kwam deze even brengen na het avondeten. Dat gaat er nog wel in ;-)

Woensdag
Op woensdag hadden we weer Innovation and Entrepreneurship. Daar hadden we ook een presentatie voor. Ze wilde graag creatieve presentaties zien dus hadden we een prezi gemaakt en de klas donker met overal kaarsjes. We hadden een presentatie over een social entrepreneur die zonne-energie beschikbaar maakte voor de armere mensen in India. De presentatie ging wel prima en in de pauze maakte Marion en ik een heerlijke lunch waar de hele klas stiekem gewoon jaloers op was. Natuurlijk gingen we op woensdag ook naar crossfit waar we heerlijk bezig waren. Het is zo fijn dat die mogelijkheid er is om dit zo vaak in de week te doen. Ik zei dat ik nooit een binnen-mens was betreft sporten maar deze sport is opzich wel fijn omdat je het gevoel hebt dat je echt je lichaam aan het trainen bent. Niet dat er wat te trainen valt aan deze slappe spieren, maar goed! Het is een fijne bezigheid.


Onze docente houdt er van om foto’s te maken in de klas. En dus post ze die elke week vrolijk op Facebook. Er is nog geen een week geweest dat ik níet op de wekelijkse foto stond…

Donderdag
In de ochtend stond Arctic Politics weer op het rooster. We hadden deze les presentaties over een land in de arctic. Onze presentatie ging over Groenland en wij waren ingepland als laatste. Toen ik echter net mijn kop thee de klas in kwam, bleek dat wij moesten beginnen. Dit omdat Vivien, bezoek had en eerder mocht gaan als de presentatie voorbij was. In de les waren er wel zeven presentaties, enorm veel dus! Na de les was het tijd om eventjes flink de bezem door mijn kamer te halen. Eventjes de poetsdoek er doorheen en alles schoonmaken. Daarna was het tijd voor de was en een fris bedje en toen was de middag alweer om. Ik ging nog eventjes langs bij de buren en dat kwam goed uit want Karo had net een lading koekjes gebakken. Ik kletste een uurtje en begon daarna aan het eten, pasta pesto! De anderen keken weer een film die avond en ik vermaakte me prima met dingen die ik nog moest doen voor school.

Processed with VSCO with a5 preset
Een kopje thee voor tijdens de presentaties.

Processed with VSCO with a5 preset
Tijd om eventjes alles schoon te maken :)

Processed with VSCO with a5 preset
Koekjes van Karo, ik functioneer graag als testpanel!
Processed with VSCO with a5 preset
Tijd voor schoolwerk. Genoeg te doen!

Vrijdag
Op vrijdag scheen het zonnetje weer aan een strak blauwe lucht. Ik suggereerde na het ophalen van mijn was dat dit echt heerlijk weer was voor een wandeling. Uiteindelijk gingen we met Stefan, Marion, Boris en Karo op pad naar de watervallen. Daarbij waren we nog niet helemaal doorgelopen tot het einde en dus was er weer wat nieuws te zien voor ons. Het weer was fantastisch en ik hoefde niet eens mijn winterjas aan. Een zonnebril op, camera mee en genieten! We liepen naar het ‘paradijs’ zoals ze dat hier noemen en genoten daar van de zon. Daarna gingen we weer terug naar Glanni, de waterval waar we al vaker zijn geweest. Heerlijk genieten van het uitzicht, het stralende zonnetje op je gezicht. Dit zijn de beste momenten en in mijn hoofd huppelde ik bijna terug naar huis van geluk. Na de wandeling begonnen we met het maken van ons eigen ‘weerwolven’ spel. Dat speelden we vervolgens in de avond met een man of 10, super gezellig en een keer wat anders dan kaartspelletjes. Daarna zaten we nog even na te kletsen in ons huis en kwam Ada taart brengen die ze die dag had gemaakt. Lekker!

Processed with VSCO
Glanni, wat ben je mooi. Ik voel me altijd zo gelukkig als ik hier ben. Zo tof dat dit gewoon in mijn achtertuin ligt! Vooral met het zonnetje extra genieten.

Processed with VSCO with a5 preset
Zelfgemaakte weerwolf kaarten in het Engels. Yay, ik kan creatief zijn haha!

Processed with VSCO with a5 preset
Geweldige taart van Ada. Smaakt natuurlijk extra lekker zo in de nacht :)

Zaterdag
Op zaterdag ging de wekker dus extreem vroeg. 5.22u om precies te zijn. Tijd om uit bed te springen, mij warm aan te kleden, een ontbijtje naar binnen te werken en te gaan. Om 6 uur vertrokken we namelijk richting een van de bergen achter het gebied waar we wonen. Het was echt ijskoud en zelfs met alle lagen die ik aan had voelde ik de kou enorm goed. De sterrenhemel was fantastisch. We liepen in het pikke donker verder zonder zaklamp zodat onze ogen konden wennen aan het donker. We liepen een uur in het donker en daarna hadden we onze zaklamp nodig om door de bosjes te klimmen langs een rivier. Helaas bleek dat het water in de rivier zoveel was gestegen dat we niet de rivier over konden steken zonder nat te worden. Toen Tjark het toch wilde proberen en met een been in het water stapte moesten we dus weer terug omdat, nog drie uur verder hiken niet helemaal slim is als je broek en sok nat is en de temperatuur rond het vriespunt. Op de terugweg zagen we de lucht prachtig opkleuren, de dag stond op het punt om te beginnen. Zo mooi! Na een kop thee thuis, doken we om 10 uur weer in bed. Tijd om eventjes bij te slapen en dan de dag te beginnen. Daarna werkten we aan een project omdat de deadline op die dag stond. Marion bakte een heerlijk brood met zongedroogde tomaat en olijven. Voor het eten werden we uitgenodigd door de buren! Ze hadden eten klaargemaakt voor tortilla wraps. Jammie! Zo gezellig om met zo’n grote groep te eten! Martin kwam daarna rond een uur of negen en toen keken we gezellig met z’n vieren Frozen op de bank. We sloten de speakers aan op de laptop en creëerden zo onze eigen bioscoop. Echt een geluksgevoel om zo met deze geweldige mensen alles te kunnen doen, relaxen, lachen, sporten, eten en nog veel meer. Het voelt echt als een warm bad met deze mensen om me heen :)

Processed with VSCO
De prachtige zonsopgang met het meer <3
p1130799
Ik denk dat deze foto genoeg zegt over hoe koud het wel niet was!

p1130812
Terwijl het langzaam lichter wordt komen we thuis. Tijd om op te warmen én bij te slapen!

img-20161108-wa0002
Een kijkje in de keuken! Gezellig samen eten! Dat ga ik sowieso enorm missen!

Processed with VSCO with f2 preset
Frozen! Geluksmomentje met deze fantastische mensen op de bank, gewoon heerlijk relaxen :)

Zondag
Op zondag bakte ik pannenkoeken voor Boris, Marion en Martin met kaas, ham en een aantal met appel. Ze vielen goed in de smaak! Daarna bleek dat we nog wat appels over hadden en maakte Marion in no-time een soort van apple crumble met de spullen die we hier hadden liggen. Lekker! We nodigden de buren ook uit en het huis was weer gevuld. Sommige speelden spelletjes, andere kletsten wat en dit alles onder het genot van kerstmuziek. We zijn al helemaal in de kerstsferen hier, het wachten is nog op de sneeuw :) We waren heerlijk lui op deze zondag en we rolden van het ene eten naar het anderen. Voor het avondeten maakten we burritos met zoete aardappel en sla en aten het samen met Elgin, Martin, Boris en Marion. Stefan was van zaterdag tot dinsdagmiddag op trip met zijn bezoek en eigenlijk bestonden deze dagen vooral uit eten en hangen in de keuken. De meeste mensen gingen na het avondeten naar de filmavond en ik bleef lekker hangen op mijn kamer. Daarna kwamen Martin en Ada om te kaarten en we speelden een hele tijd Beverbende. Wat iedereen hier best wel gek op is haha! Ze gingen kijken of ze het ook konden kopen in Polen en Tsjechië. We hadden een heerlijk relaxte avond en dat was zeker zo fijn!

Processed with VSCO with f2 preset
Goedemorgen! Een verdwaald schaap loopt rond ons huis. Tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld.

Processed with VSCO with a5 preset
Tijd voor een lunch! Proberen Martin, Marion en Boris van pannenkoeken te voorzien :)

Processed with VSCO with f2 preset
En ze zijn goed gelukt, papa kan trots op me zijn door zijn pannekoek-bak-skills (wat een woord) over te brengen op mij!

Processed with VSCO with f2 preset
En alweer een foto van het eten hier :) Zoals je kunt zien hoef ik niet om te komen van de honger! Dit was trouwens ons heerlijke avondeten. Burritos, sla en zoete aardappel uit de oven!

Zoals je leest, hoef ik me hier geen moment te vervelen. Ik probeer de weken beter bij te houden vanaf nu want het is nog maar eventjes!

Liefs, Sophie
Hoe is het weer daar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge