IJsland – Week 11: Halloween, Blue lagoon, een concert in Harpa en sneeuw!

p1130433
En alweer loop ik een weekje achter. Het begint per ongelijk een gewoonte te worden oeps! Ik probeer het echt bij te houden maar met al die leuke dingen op het programma is dat gewoon enorm moeilijk. Kijk je mee naar week 11?

Maandag
Op maandag aten vlug een ontbijtje om daarna weer op pad te gaan. We besloten eerst rond Vik te rijden, het stadje waar we sliepen. We gingen naar de kerk en zagen van verre rode cijfers staan op een bord langs de weg voor de wind. Gelukkig hadden we er onderweg niet zoveel last van. Eerst langs twee watervallen, waarbij het bij eentje enorm regende en de hagel uit de lucht kwam vallen. Tussen de watervallen in scheen het zonnetje ons echter tegemoet. Er blijft elke keer wel weer wat nieuws te ontdekken. Zo was ik nog niet ín een van de watervallen geweest. Kletsnat en doorweekt uiteindelijk, maar het was het waard! Nog steeds kletsnat kochten we een lunch in de supermarkt en aten we het op in de auto. Uiteindelijk reden we door naar de golden circle. We zouden beginnen bij Gullfoss, de waterval. Onderweg kwamen we iemand tegen met sneeuw op de ruit en toen zei ik nog dat die vast van de binnenlanden af zou komen. Niets vermoedend reden we van het ene op het andere moment in de sneeuw. Er was amper iets te zien door de sneeuw maar het was zo tof! Uiteindelijk stopten we eerst bij de Geyser. De Geyser mét sneeuw was ook nieuw voor mij. We besloten uiteindelijk maar niet om verder te rijden naar de waterval en reden terug naar Þingvellir. Onderweg verdween de sneeuw weer en kwam er een gele zonnige gloed over Þingvellir toen we er waren. Nadat we er een rondje hadden gelopen gingen we terug in de auto om naar onze volgende slaapplek te gaan in Grindavik, in de buurt van Keflavik. Daar aangekomen hadden ween hele luxe kamer. We kookten ons eten en dronken daarna nog een Radler op de kamer voordat we sliepen. Aangezien het weersvooruitzicht een hoog cijfer zag voor noorderlicht bleef ik uit het raam kijken. Ik was er bijna zeker van dat we het zouden kunnen zien als het zo koud is en helder. Toen Fleur al sliep en we op het punt stonden om naar bed te gaan besloot ik toch nog even naar buiten te lopen. Daar zag ik het noorderlicht en direct riep ik Fleur en mam. Ik trok mijn jas en wandelschoenen aan en was buiten, het duurden even voordat mam en Fleur kwamen en ik was bang dat het dan alweer weg zou zijn omdat het er maar heel zachtjes was. We bleven een tijdje buiten staan totdat de hemel ons een weergaloos mooi noorderlicht liet zien. Het danste, was paars en zo scherp. Ondanks de verlichting was het enorm mooi en was ik blij dat ik het mama en Fleur kon laten zien! Wat een dag, wat een weer hebben we meegemaakt. Welkom in IJsland.

20161024_110444
Door de rivier bij de waterval! Tof!

20161024_1341340
Het begint met wat sneeuw langs de kant.

20161024_143036
En uiteindelijk vallen er dikke vlokken naar beneden en is alles bedekt onder een witte laag. De eerste sneeuw van dit jaar is gespot, gevoeld en gezien!

Dinsdag
De wekker stond enorm vroeg want om 8.00u zouden we bij de Blue lagoon moeten zijn. Het stormde, hagelde en wat al niet meer toen we er naar toe reden. Uiteindelijk was het echt een toffe ervaring! Ondanks het weer was het enorm fijn om buiten te zijn. Wij waren een van de eerste en alles zag er dan ook nog super netjes uit toen we aankwamen. We konden ons omkleden en besloten eerst even proberen foto’s te maken. Dat vraagt nogal om wat inspanning namelijk. In je bikini en op blote voeten naar buiten rennen in de storm, een aantal foto’s maken en terug naar binnen rennen omdat je voeten er vanaf vroren. We besloten dan ook gauw de camera weg te doen en in het water te gaan. Onze oren vroren er bijna vanaf na een tijdje omdat de storm door raasde toen we in de blue lagoon zaten. Haren drooghouden was geen optie. We besloten dan ook eventjes binnen in het water te gaan om onze oren op te warmen. Uiteindelijk wilden we toch even een foto hebben mét ons in de blue lagoon en dus waagden we een tweede poging met naar buiten en binnen rennen. Deze keer mét handdoek en slippers. Dat beviel beter. We brachten de telefoon weer naar het kluisje en zwommen rustig een rondje. We ontdekten dat het water op sommige plekken nog heter was, en dat was heerlijk! Uiteindelijk deden we nog een masker op, zwommen we naar een warme plek om het in te laten trekken, wasten we het af en kleden we ons om. We zijn er tot twaalf uur geweest. Daarna wilde ik nog graag naar een geothermisch gebied in de buurt waar we uiteindelijk maar tien minuten konden zijn omdat de regen en wind ons binnen een paar seconde drijfnat maakten. Tijd om terug te rijden naar Bifröst om te laten zien waar ik woon! We stopten onderweg nog bij de Bonus. Eerst zette ik mam en Fleur af bij het hotel wat praktisch gezien 50 meter verderop ligt. Ik ruimde de spullen en boodschappen op en maakte daarna het eten klaar samen met Boris en Marion. Toen mam en Fleur kwamen liet ik ze de kamer en mijn huis zien. We aten samen en daarna ging ik verder met mijn assignment die ingeleverd moest worden die dag en speelden ik in de avond weer mee met de kaartspelletjes.

unspecified
Yay, eindelijk ook mijn eerste keer in de Blue Lagoon!

20161025_132556
In de stromende regen… maar niet minder mooi!

Woensdag
Woensdagmorgen zou ik moeten beginnen met een nieuw assignment waarvan de deadline donderdagavond is. Uiteindelijk nodig ik mam en Fleur uit voor een kopje thee en ga ik naar de les om 11.50u. Tijdens de les bouwen we een zo hoog mogelijke toren van spaghetti slierten, spekjes en touw. En werken we vervolgens aan het canvas business model van ons business idee. Eindelijk een les waar ik dingen moet doen ik ook in Nederland doe! (Nee, niet het deel met de toren).  De les duurt tot vier uur en we eten meteen pizza met mam, Fleur en Boris en Marion. Daarna probeer ik nog wat aan mijn assignment te werken. Om 18.15u begint crossfit waar ik uiteraard weer te vinden ben. Ik douche na crossfit en daarna is het tijd om naar het afscheidsfeestje van Sam te gaan. Sam(antha) is van Singapore en hoeft niet per se vakken te volgen van haar school. Zo heeft ze een aantal vakken gevolgd in de eerste periode en gebruikt ze nu vooral de tijd om te reizen door Europa. Samantha gaat op reis en is de eerste waarvan we dus een soort van afscheid hebben. Ik ga een uurtje langs, drink gezellig een wijntje mee en duik dan weer achter de computer rond 10 uur. Twee uur de tijd om dit assignment af te ronden. Het assignment is echt niet nuttig. Ik moet een verslag schrijven over de inwoners van Canada in het gedeelte wat in de Arctic circle valt. Uiteindelijk lever ik het 23.59u in, nog nooit zo kantje boord geweest maar goed. Je kan niet alles hebben! De deadline is in ieder geval gehaald. Tijd om te slapen.

wp-1478461699763.jpeg
Onze geweldig kunstige toren….

wp-1478461698947.jpeg
Een canvas business model maken, leuk! Eindelijk iets wat ik de anderen kan leren!

Donderdag
Donderdagochtend om 8.45 begint de les Arctic politics en ben ik weer met mijn kopje thee in de klas te vinden. We zitten de les uit tot een uur of twaalf en daarna lunch ik samen met Mam en Fleur. Ik loop ook nog een stukje mee naar een waterval in de buurt en onderweg komen we schapen tegen. Als ik een uurtje later weer terug ben lopen mam en Fleur nog even wat verder en kleed ik me snel om voor een andere les tot vijf uur. Na deze les maakt Boris het avondeten klaar en eten Mam, Fleur én Martin gezellig mee. Daarna spelen mam, fleur ik en Boris nog een spelletje met elkaar en is het tijd voor mijn was rond acht uur. Mam en Fleur gaan terug naar de hotelkamer en ik bereid stiekem het huis voor op mama’s verjaardag. We zoeken recepten, hangen vlaggetjes op en ondertussen smikkelen we nog even mee met het avondeten van Ada. We beginnen aan een recept met de ingrediënten die we hebben en moeten anderhalf uur wachten tot het deeg is gerezen. We spelen ondertussen spelletjes in de keuken, drinken wat lekkers en dan kom ik op het idee om mam een kopje licor 43 te brengen. Ik weet dat ze daar enorm van kan genieten en zo vlak voor haar verjaardag leek me dat wel een goed ideetje. Ik breng het naar de hotelkamer, waar mama blij verrast is. Dat is zo fijn om te zien :) Daarna ga ik weer gauw terug om verder te gaan met spelletjes en het maken van het gebak. Uiteindelijk zijn we tot twee uur in de nacht bezig. Wat een lieve mensen heb ik toch om mij heen dat ze mij zo willen helpen!

Processed with VSCO
En dit gewoon, praktisch om de hoek! Wat een geluk!

Processed with VSCO with f2 preset
Meesmikkelen van de zelfgemaakte (soort van calzone) pizza van Ada. Jammie!

Processed with VSCO with a5 preset
Een vlecht vol chocolade. Het gebak voor mam’s verjaardag, met grote dank aan Ada!

Vrijdag
Vandaag is mama jarig, ik kleed me om en leg wat spullen klaar om mee te nemen. Ik haal mijn was op en rond elf uur komen mam en Fleur. Luid zingen we lang zal ze leven als mam binnenkomt en daarna is het tijd voor een kopje thee, én het gebak natuurlijk. Daarna zetten we de koffers in de auto en lunchen we in mijn huis. We doen rustig aan en uiteindelijk gaan we op weg naar Reykjavik met een ommetje. Het zonnetje schijnt en we rijden naar de ‘hotsprings’ en een prachtige waterval. Helemaal niet vervelend om dat nog eens te zien. Daarna rijden we door richting Reykjavik waar we iets later aangekomen dan de planning is. Daarna spenderen we ook iets meer tijd om onze spullen te droppen op onze kamer en hierdoor wordt het lastig om nog uit te eten. Wat op zich wel heel jammer is voor mama’s verjaardag. Maar er staat iets heel tofs op de planning! We gaan namelijk naar een concert in Harpa! Harpa is een concerthall in Reykjavik en ziet er gewoon alleen al fantastisch uit van binnen en buiten. Superleuk dat ik nu daar zelfs een show mee heb mogen maken. De show heette ‘Piano Man’ en zat vol covers van Elton John en Billy Joel. Ik heb er in ieder geval flink van genoten en hopelijk mama ook. Het was echt een cultureel dingetje en er werden veel grappen gemaakt in het IJslands. Een eer om er bij te zijn ;) Daarna liepen we weer terug naar het hostel. Tijd voor een paar uurtjes slaap.

Processed with VSCO with f2 preset
Het water zo blauw, de waterval zo groot en mooi. Een van mijn favoriete plekken in IJsland! <3

20161028_161604
Het zonnetje! Fijn om dat ook nog eens te zien hier in IJsland!

Processed with VSCO with a5 preset
In Harpa, leuk om er eens chique uit te zien! Dat is namelijk niet zo vaak nodig hier in IJsland.

Processed with VSCO with f2 preset
Harpa zelf, het gebouw, is alleen al zo mooi!

Processed with VSCO with f2 preset
Het concert! We hadden fijne plekken op het balkon.

Zaterdag
In het holst van de nacht ging de wekker weer. Tijd om mam en mijn zusje weg te brengen naar het BSI (busstation). Toen ik ze had afgezet sliep ik nog even verder tot zeven uur. Ik reed terug naar de autoverhuur en dezelfde jongen als de vorige keer bracht me naar het busstation. We praten weer verder, want het is inmiddels al de derde keer dat ik met hem in de auto zit. Het voelt bijna alsof ik een nieuwe vriend heb haha :) De bus vertrekt en het is direct duidelijk dat er sterke wind staat. Na een paar kilometer zie ik een sein dat het 38 meter per seconde waait. Dat is behoorlijk hard. De bus stopt dan ook omdat het wel erg gevaarlijk is om verder te rijden. Uiteindelijk kom ik met wat vertraging toch aan in Bifröst. Dat onderweg de nooduitgang openwaaide en dat we behoorlijke doodsangsten uit hebben gestaan laten we maar even achterwegen. Het was weer een avontuurtje. Daarna ben ik maar wat blij om weer thuis te zijn. Even niks dit weekend en daar ga ik goed gebruik van maken ook. Ik verdoe mijn middag door wat te liggen op bed. ’s Avonds is het tijd voor Halloween. Ik heb geen idee wat ik zal doen en aangezien Marion niet thuis is dit weekend loop ik een aantal keer naar Ada langs voor advies. Uiteindelijk wordt het een vampier look, waarvan sommige vragen of ik stiekem Avril Lavigne ben haha! We worden met de IJslanders van de campus naar een locatie gebracht in de buurt van Borgarnes. Daar mogen we per drie de bus uit. Ik ga samen met Rinta en Masaya en claim veilig een plek tussen hen in om naar binnen te lopen. We lopen door kamers als een spookhuis en stiekem ben ik dan ook gewoon blij als ik andere mensen hoor. Tijd voor een feestje! De bus vertrekt om 3 uur ’s nachts weer terug naar Bifröst, tijd voor slaap.

wp-1478468683672.jpeg
Alles geïnstalleerd, kopje thee en lekker even niks doen.

14632984_744577619014492_7917749390826257805_n
Het niet lachen was nog eventjes een opgave, maar het was stiekem toch gewoon enorm gezellig!

Zondag
Op zondag doen we lekker rustig aan. Gelukkig komt deze dag Marion weer thuis! Boris en ik gaan weer naar Crossfit op deze dag en verder hangen we allemaal een beetje. Tijd voor weer een nieuwe week met heel veel leuks! Hopelijk kan ik het snel met jullie delen! <3

Liefs, Sophie
Hoe is het weer daar in Nederland?

4 comments

  1. Wat een fijne week! Zo leuk dat je mama en zusje kwamen, die selfie van jullie in de sneeuw is echt geweldig, haha. Het ziet er telkens zo superleuk uit, echt een droom dat je daar les kan volgen! Geniet van deze week Sophie! :D Liefs :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge