IJsland – Week 10: Een nieuwe periode op school, international dinner en weer bezoek!

Processed with VSCO with f2 preset
Verrassing! Ik leef nog. Week tien alweer in dit overzicht, wat vliegt de tijd. Inmiddels is week 12 al begonnen! Ook deze update is wat later want zoals je in de titel kan lezen is er weer bezoek geweest! Dit keer arriveerden mam en Fleur op zaterdag en aangezien ik nu pas weer tijd heb om achter mijn laptop te kruipen komt deze week nu pas online. Niet getreurd, ook deze week zat weer vol leuke dingen!

Maandag
Op maandag bleef ik tot half tien in mijn bedje liggen. Heerlijk! Daarna ontbeet ik en belde ik even met mam over wat plannen die ik had voor als ze hier waren. Ik boekte de blue lagoon en keek alvast naar wat hostels/plekken om te slapen. Daarna keek ik naar wat onderwerpen voor een mogelijke essay voor IJslands. Ik wil graag iets over marketing schrijven maar heb nog niet echt drie bijpassende boeken gevonden en een thema waarover ik kan schrijven. Om kwart over één begon de eerste les van het nieuwe blok weer. Icelandic language and culture, net zoals ik al had in het eerste blok. Helaas waren de cijfers nog niet bekend. Tijdens deze les boekte ik vrijwel alle slaapplekken voor mijn moeder, zusje en mij (sorry) en daarna deed ik braaf mee met de les. Het was namelijk mijn geluksdag tijdens de les #not. Martin stelde voor om ons gesprek met Svanberg op de speaker af te spelen en we hebben in totaal wel vier keer naar het gesprek geluisterd. Daarna mocht ik ook nog eens voor de klas komen om een IJslands gesprek met Karo voor te lezen. (Y) Gelukkig waren we 16.10 klaar. Thuis pakte ik mijn schooltas uit en maakte ik me klaar voor crossfit om 17.00u. Na crossfit een snelle douche want die avond stonden er kipnuggets op het menu! Was me dat even lang geleden! Daarna ging ik naar mijn kamer waar ik cadeautjes verzon voor Sinterklaas hier in IJsland en werkte ik aan het week overzicht van vorige week en waar ik wat rond surfde op het internet. Heerlijk relaxt! Ik besloot rond 23.00u naar bed te gaan, tijd om eens wat slaap in te halen.

wp-1477869835593.jpeg
Kerstkoekjes van Ada tijdens IJslands. Jummie!

Dinsdag
De wekker ging om half negen, maar ik kwam pas tegen half 11 mijn bedje uit. Vandaag had ik namelijk een dagje vrij! Mijn nieuwe rooster voor periode twee is daarbij dan ook best wel fijn. Lessen op maandag, woensdag en donderdag en de rest van de dagen ben ik vrij. Ik ontbeet rustig en zag eindelijk Boris weer die een week naar Hamburg was geweest. Daarna bleven we hangen aan de keukentafel tot iets voor drie. Toen was het tijd om eventjes te skypen met Kim, een vriendin uit Nederland. Superleuk om haar weer even gezien en gesproken te hebben :) Ik maakte na het skypegesprek het weekoverzicht af met foto’s en besloot toen om naar wat muziekjes te zoeken voor de video’s die ik nog steeds moet bewerken. Dat was wat lastig want door de slechte internetverbinding van de laatste tijd deed spotify het niet. Via YouTube gaat dat stiekem toch allemaal wat moeilijker. Ook begon ik aan dit artikel zodat ik het niet zo druk zou hebben zo vlak voor vertrek op zaterdag. Bijna iedereen was mee winkelen omdat er een bus was georganiseerd, maar omdat ik dit weekend weer een auto huur was dat voor mij niet nodig. Ik kon dus rustig aan de lasagne beginnen als avondeten. Met een wijntje bij de lasagne zijn onze diners toch wel enorm verbeterd. Na het eten maakte ik me klaar voor de ’two month party’ en skypte ik daarna met twee vriendinnen tegelijkertijd. Een vanuit Nederland en een vanuit Scotland. Fijn dat dat zo kan via skype! Toen de internetverbinding een einde maakte aan het skypegesprek besloot ik naar het feestje te gaan waar we heerlijke cupcakes aten en lemon cake in combinatie met wat drankjes natuurlijk! Uiteindelijk lagen we pas diep in de nacht in ons bedje. Geslaagde avond!

wp-1477869835585.jpeg
Wijntje bij de lasagne, ge-niet-en! #vuldeglazen

wp-1477869835590.jpeg
Een tafel vol lekkers!

wp-1477869835586.jpeg
Deze muffins van Karo waren heerlijk!

Woensdag
Op woensdag stond er weer een les op het programma. Deze keer innovation and entrepreneurship. Dat voelt eigenlijk een beetje als de ABC studie die lijkt op mijn studie in Nederland. Eindelijk iets wat lijkt op wat ik studeer thuis ;-)  Het is erg creatief maar op zich wel oké zo ver. We hadden deze keer echt geen zin in crossfit omdat we best wel moe waren. Daarnaast waren er ook maar een paar mensen die zouden komen. Uiteindelijk zijn Marion en ik toch gegaan en was het enorm fijn om zo actief bezig te zijn. De jongens hadden al gegeten omdat er weer een ‘movienight’ was. Marion en ik aten na crossfit en na het eten leer ik Marion ‘Monopoly deal’ spelen. We spelen een aantal potjes en dan starten we met schrijven voor ons eerste assignment voor innovation and entrepreneurship, ook schreef ik het artikel voor vrijdag en keek ik de lessen van donderdag.

wp-1477870320927.jpeg
In de les met een kopje thee, heerlijk!

Processed with VSCO with a5 preset
Nederlandse monopoly deal met Marion, yay voor talen die op elkaar lijken :D

wp-1477870320924.jpeg
In bed, de lessen kijken van de volgende dag. Goede student!

Donderdag
De wekker ging om acht uur en het was gewoon pikke donker. Is het midden in de nacht?! Het is raar dat het hier zo snel donker wordt zonder dat ze hier de klok verzetten. Tijd voor de eerste les van Arctic politics. Ik had de lessen op woensdag al gekeken en uiteindelijk ging ze die precies herhalen. Niet zo interessant meer dus en ik was oprecht echt enorm moe. Ik gebruikte de twintig minuten pauze dan ook om even op bed te liggen en thee te halen in ons huis. Dat is een voordeel van zo dicht bij school wonen :) De les duurde enorm lang maar ondertussen heb ik nog wat andere dingen kunnen doen. Donderdagmiddag heb ik me proberen alvast wat voor te bereiden op deadlines van assignments. Als diner stonden er gevulde paprika’s met rijst op het menu. Enorm lekker maar helaas voelde ik me totaal niet lekker worden onder het eten. Ik besloot om even op bed te gaan liggen wat uiteindelijk resulteerde in een kort dutje. Ik voelde me nog steeds niet lekker dus geen kaartspelletjes voor mij die avond. Ik dook achter mijn laptop en zocht alvast wat bus tijden op om naar Reykjavik te gaan. Daarnaast boekte ik het laatste hostel voor de trip met mam en mijn zusje. Ik wilde op tijd gaan slapen maar ik kwam maar niet in slaap. Uiteindelijk heb ik het nog drie uur zien worden voordat ik in slaap viel.

Processed with VSCO with f2 preset
Met een theetje naar de les lopen, dat dit gewoon kan maakt school al een heel stuk beter!

wp-1477870977035.jpeg
Gevulde paprika met rijst, enorm lekker. Wat een geluk met Marion in huis :)

Vrijdag
Op vrijdag voelde ik me een beetje beter. Ik sliep wat langer dan de bedoeling en kwam daarna beneden waar Marion al in de keuken stond. Vanavond was het international dinner en aangezien we allemaal iets moeten maken was Marion al wat eerder opgestaan om haar dessert te maken. Ik probeerde in de middag het assignment van Innovation & Entrepreneurship af te maken en te beginnen aan het assignment van Arctic Politics, dat lukten niet helemaal. Marion had wat lekkers gemaakt van het eiwit dat ze over had van haar recept. We besloten het mee te nemen naar het huis van Martin en dronken daar een kop thee. Daarna kleedde ik me om en ging ik naar beneden waar Milan en Stefan aardappelen aan het schillen waren en wortels aan het snijden. Tijd om onze ‘nationale gerecht’ voor te bereiden. Het International Dinner zou beginnen om 19.oou dus wilde ik graag 18.00u alles in de pan hebben. Ik zou het kookgedeelte op me nemen en tijdens het koken besloten we er een moderne wortelstamp van te maken. Rode en gele paprika sierden de stamppot samen met worst en kerriepoeder zodat het wat meer smaak zou hebben. Uiteindelijk heb ik ook nog wat dropjes in een schaaltje gedaan. We liepen iets voor zeven aan zodat de stamppot nog warm zou zijn als we het zouden eten, bleken we een van de eerste. Tegen acht uur was pas iedereen aanwezig dus stiekem baalden we wel een beetje dat het nu zowat koud zou zijn. Maar goed, dat mocht de pret niet drukken. De avond was uiteindelijk super gezellig! We begonnen met de warme gerechten en ze waren allemaal echt lekker! Ik heb wel twee keer opgeschept en alles geprobeerd. Dat had ik echt niet verwacht dat ik alles lekker zou vinden. Tussen de hoofdgerechten en de desserts had Karl (de coördinator hier) goed nieuws. We zouden eindelijk weer een auto krijgen! (Geen auto is geen leven hier in IJsland) Goed nieuws om daarna nog even te genieten van alle heerlijke toetjes! Daarna zaten we echt allemaal zo vol dat Martin en ik gauw een plekje op de bank scoorden om even uit te buiken :) Steeds meer mensen kwamen rond de bank zitten en we speelden de ‘flipping cup’ game en dronken bier en shotjes. Kortom, een en al gezelligheid. We dansten, zongen, sprongen en om een uur verplaatste we de party naar een huis. We feestten door tot diep in de nacht. Zulke avonden zijn toch wel leuk!

Processed with VSCO with a5 preset
Het resultaat van Marion’s overgebleven producten van haar gerecht. Een soort van eierkoek met chocolade. In ieder geval : Lekker!

Processed with VSCO with a5 preset
Yay, de jongens helpen mee met het de wortelstamp :) #teamdutchies

14690975_1131646693581967_5415403066551978314_nx
Met zijn allen, klaar voor het diner :D

Zaterdag
De wekker ging vroeg want vandaag zouden mam en Fleur aankomen in IJsland en de bus zou 9.50 vertrekken in Borgarnes. Gisterenavond had ik een auto weten te regelen om daar te komen (godzijdank, want anders had ik er überhaupt niet kunnen komen) en dus kon ik naar de bus. Alleen was ik weer eens veel te sloom en die paar uur slaap waren volgens mij niet helemaal voldoende om alle alcohol te verwerken. Marion en Boris brachten me weg maar de bus bleek al vertrokken te zijn om 9.45. Er zat dus maar één ding op, liften. Daar stond ik dan weer langs de weg en binnen twintig minuten mocht ik instappen bij iemand. Uiteindelijk was ik zelfs nog voor de bus bij het busstation Mjodd. Ik besloot naar Kringlan te gaan om de tijd te doden. Ik werd namelijk pas om 14.00u opgehaald bij Harpa door de autoverhuur. Kringlan is een groot shoppingcentre waar ik een uurtje doorheen heb gestruind. Uiteindelijk besloot ik met de bus weer terug te gaan naar Harpa en daar zocht ik een plekje waar ik met Martijn belde en daarna nog wat las op mijn e-reader. Zodra ik de auto had reed ik naar het BSI en daar kwamen na een paar minuten wachten mam en Fleur aan. We reden naar het gasthuis waar we zouden verblijven en liepen daarna richting het centrum van Reykjavik in het avondzonnetje. Ik kwam trouwens Anja en haar zus ook nog spontaan tegen (ook een exchange student), wat kan IJsland toch klein zijn! We liepen langs de kerk, gingen binnen bij Harpa, dronken koffie, thee en een cola en aten daarna in een restaurant. Daarna wandelden we weer de hele weg terug en was het alweer tijd om te slapen.

p1120523
Kleurrijk Reykjavik, alles in IJsland is zo mooi! Zelfs de hoofdstad!

p1120545
Jammie! Uiteten in Reykjavik is absoluut geen straf. Zoveel leuke restaurants vindt je daar! Deze keer ging ik voor kip in een barbecue sausje met frietjes en salade.

Zondag
De wekker ging vroeg want vandaag zouden we naar de Icelagoon rijden. We reden via Selfoss, Vik en stopten een aantal keren langs de weg om al het moois wat beter te bekijken. We liepen in de stromende regen door een landschap vol mos en kwamen uiteindelijk aan bij een enorm mistige Icelagoon. Zo had ik het nog nooit gezien en dat was eigenlijk ook wel leuk. Het was zo mistig dat je amper 10 meter vooruit kon kijken. Het is echt geen straf om weer op deze plek te zijn. Het is er echt genieten en ik kan er helemaal tot rust komen door te kijken naar de drijvende ijsschotsen. In het donker reden we uiteindelijk weer terug naar Vik. Ik moet er nog steeds aan wennen dat het hier automatisch zo vroeg donker wordt zonder dat er een klok wordt verzet. We kwamen in het donker aan en kookten in het hostel een pasta. Rond 23.00u was het tijd om te slapen. Morgen weer een drukke dag!

p1130245
Een van mijn favoriete plekken in IJsland. De rust en de geweldige omgeving hier kan ik zo intens van genieten!

p1130014
Jongens, even eerlijk. Dit is gewoon VERSCHRIKKELIJK koud. Maar je moet ooit iets geks doen in je leven ;-) #zonderhandschoenen

Woensdag vertel ik je meer over vorige week (week 11) en over de trip met mam en Fleur.

Liefs, Sophie

Hoe was jullie weekend?

5 comments

  1. Waaauw, die gekleurde huisjes! Zo pretty <3. Hadden we dat hier maar meer, in plaats van al dat saaie baksteen. Hihi! En oeh, wat een lekker eten allemaal. Ziet eruit als een fijne week :).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge