IJsland, here I come AGAIN!


Ja hoor, ik heb er weken over mogen stuiten en het is dan eindelijk zo ver. Vandaag mag ik op het vliegtuig stappen naar IJsland. Aaaah! De zenuwen gieren door mijn lijf en ik heb er zo zo zo zo veel zin in. Hoewel de rest van mijn omgeving vrolijk hossend door de kroegen gaat dit weekend ga ik er vijf dagen op uit samen met een vriendin en stiekem vind ik dat nog zoveel leuker. 

Het is zo gek dat het al zó snel zo ver is! We hadden onze tickets geboekt op 31 december en nu is het al zo ver! Ons vliegtuig vertrekt laat in de ochtend en dus zullen we daar in het begin van de middag aankomen. IJsland is namelijk maar een paar uurtjes vliegen van Nederland!

Als je mijn blog al een tijdje volgt dan weet je dat ik in 2016 een half jaar in IJsland heb mogen wonen en studeren. Gedurende heel 2017 heb ik echt ontelbaar keren gekeken naar goedkope(re) vliegtickets naar IJsland en toen ik op black Friday besloot een gek voorstel te doen om met carnaval naar IJsland te gaan waren er zowaar mensen geïnteresseerd om mee te gaan. Uiteindelijk ga ik nu samen met een vriendin en kan ik niet wachten om haar het land te laten zien wat mijn hart al een hele tijd geleden gestolen heeft.

Omdat ik een half jaar in IJsland heb gestudeerd heb ik natuurlijk al enorm veel mogen zien van het prachtige land. Toch waren er nog een aantal dingen waar ik niet aan toe ben gekomen en daarom grijp ik nu deze kans om ook zelf nieuwe dingen te mogen ontdekken. Het onverwachte, avontuurlijke en niet georganiseerde van IJsland is juist waar ik zoveel van hou, maar waar ik in Nederland echt enorm slecht in ben. Nou kun je in IJsland niet helemaal alles last-minute beslissen en is een goede voorbereiding natuurlijk het halve werk. Maar toch heb ik wel het gevoel dat ik eindelijk weer wat los kan laten als ik daar ben, de control-freak in mij komt dan weer even in de vakantiemodus.

Maar zoals ik al zei hebben we natuurlijk wel de nodige voorbereidingen getroffen. De koffer is afgelopen zondag al ingepakt, want het feit dat ik daarna weer gewoon in Nijmegen ben vraagt een tactische planning van inpakken. Ook heb ik een nieuwe CD gemaakt omdat ik weet dat op sommige plekken zelfs de radio geen bereik meer heeft en soms niks fijner is dan gewoon genieten van de omgeving met een muziekje op de achtergrond. De camera’s zijn opgeladen en leeg, mijn nieuwe statief gaat mee én de nodige warmen sweaters hebben hun plek gevonden. Ik dacht dat het afgelopen week al koud was hier in Nederland, maar in IJsland zal dat nog véél erger zijn natuurlijk in hartje winter. Gelukkig gaat dat vast goed komen en hopen we dat we naast sneeuw ook nog af en toe en zonnetje mogen zien.

We gaan zien wat deze trip gaat worden. Vandaag is het gewoon al zo ver, en ik knijp ondertussen nog even in mijn arm of ik niet aan het dromen ben. Nu stiekem nog onze fingers crossed voor het noorderlicht. Dat zou wel een echt cadeautje zijn!

Tijd om te gaan naar mijn tweede thuis, Ég er kominn heim!

Takk fyrir,

Sophie

7 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge