Hoe is het om weer thuis te zijn!?

img_20161208_115441.jpg
Ik denk dat dit toch wel de meest gestelde vraag is op dit moment. Iedereen die ik spreek is benieuwd hoe het is geweest in IJsland en hoe het nu is om weer thuis te zijn. Tijd om daar eens over na te denken en een goed antwoord te geven! Ben jij ook benieuwd hoe het is om weer thuis te zijn? Lees dan verder!

Ik ben inmiddels alweer een week thuis van IJsland. Ongelofelijk, dat de tijd zo snel voorbij is gevlogen. Ik knipperde één keer met mijn ogen en ik was alweer thuis van het geweldige avontuur in IJsland. Vanuit Bifröst vertrokken Stefan en ik rond 1.00 uur ’s nachts naar Keflavik met Karo en Flo. Geen slaap dus voor ons die nacht. Met onze neuzen tegen het raam gedrukt genoten Flo en ik achterin van de prachtige sterrenhemel en het noorderlicht. Wat een knaller van een afscheid! Op het vliegveld namen we afscheid van Karo en Flo wat vooral voor Karo heel emotioneel was. Nadat we echter richting de security check liepen keerde de Hollandse nuchterheid direct terug, ik weet niet wat dat is. We aten wat en bleven even ergens zitten, daarna vertrokken we naar de gate. Het vliegtuig vertrok om zes uur en ik heb amper meegekregen dat we opstegen. Ik was direct in een diepe slaap en werd gedurende de hele vlucht een keer of drie wakker. Het laatste halfuur maakte een stralend zonnetje mij wakker. Dat is nog eens thuiskomen, hallo Nederland!

Het wachten op de koffers duurde redelijk lang maar zodra de band begon te rollen zaten al onze koffers bij de eerste vijf. Helemaal top! Toen we dan eindelijk door de deuren heen waren zag ik mam, fleur en Martijn al staan. Een knuffel aan iedereen en daarna nog een vlugge knuffel met Stefan omdat hij snel naar huis wilde. Wij vertrokken daarna ook langzaam naar huis want ik had niet helemaal de behoefte om te eten op Schiphol, mijn ritme was in de war. Achteraf had ik daar natuurlijk weer gruwelijke spijt van, want mama had zich daar waarschijnlijk op verheugd. Sophie, Sophie, waarom verander je ook nooit.

In de auto moest ik enorm wennen aan het zonlicht. Jeetje mina, wat was het licht hier in Nederland! In IJsland werd het de laatste dagen nog maar amper licht en had ik in tijden niet zo felle zon gezien. Even wennen dus! Toen ik thuis kwam zetten we de koffers in de kamer en besloot ik eerst een douche te nemen. De rest ging lekkere broodjes halen. Na het douchen deed ik mijn kledingkast open en ook daar moest ik behoorlijk aan wennen. Alles lag anders, had een andere plek en natuurlijk lagen al mijn zomerkleren er nog in! Oeps! Ik besloot meteen dat ik eerst moest ‘ontspullen’ voordat ik mijn kleren vanuit mijn koffer terug in de kast zou leggen.

Na een nachtje slapen besloot ik maar eens mijn agenda er bij te pakken. Tijd om mijn leven in Nederland opnieuw in te plannen. Een paar dingen moesten gebeuren zoals het optuigen van de kerstboom thuis, naar de kapper én naar de stad voor nieuwe kleren. Kerst en oud op nieuw staan inmiddels voor de deur én ik ga stage lopen dus moesten er andere dingen te dragen zijn dan truien. Het was even wennen om zoveel afspraken in mijn agenda te hebben. Normaal gebruik ik de agenda niet eens voor vrijetijd afspraken en in IJsland gebeurde alles spontaan! De eerste keer op de fiets was ook weer een hele gewaarwording, verkeer van links en rechts, wegwerkzaamheden, dat was weer eventjes geleden.

Nu, na een week moet ik nog steeds een ritme zien te vinden, mijn dagen nuttiger besteden en beginnen aan een van de dingen die ik graag af wil hebben in de periode dat ik nu vrij ben. Dus ik moet nog steeds even wennen aan het feit van thuis zijn maar dat gaat helemaal goed komen. Het heeft alleen even wat tijd nodig. De kapper, de kerstboom en het shoppen kan ik in ieder geval van mijn lijstje afstrepen. Dat is allemaal al gelukt!

Zoals jullie maandag al hebben kunnen lezen ben ik met open armen hier ontvangen, dat helpt ook zeker mee! Voor nu hoop ik dat ik mijn enthousiasme en vrolijkheid van IJsland mee kan blijven nemen, net zo spontaan dingen kan plannen als in IJsland en dat ik hetzelfde uit mag stralen als wat ik al die tijd in IJsland heb gedaan. Lets’s do this!

Liefs, Sophie

p.s. Wat vinden jullie van mijn nieuwe lay-out?

5 comments

  1. Natuurlijk is het weer onwijs wennen om in Nederland te zijn! Fijn dat je de belangrijke dingen al kon afspreken en nu lekker rustig aan de andere dingen op kan pakken!

  2. Oooh, dat moment van thuiskomen. Daar ben ik nog wel een beetje bangig voor! 10 januari zal het voor mij zijn, kerst en oud&nieuw al voorbij en midden in de winter… Ik heb eigenlijk hetzelfde als jij, ik wil ook mijn vrolijkheid en spontaniteit (en minder stress) behouden die ik hier in Stellenbosch heb. Gaat ons gewoon lukken! Denk dat je in een paar maanden echt veel kan leren:) Maar heel leuk om een beetje te lezen hoe jij het ervaart. Liefs!

  3. Wat leuk dat je weer thuis bent. Het is normaal dat je even moet wennen, maar het is heel leuk dat je hierdoor spontaner bent geworden! Geniet van het ‘warme’ Nederland ;) PS De nieuwe lay-out is echt geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge