Help! Ik moet een nieuwe telefoon


Als ik ergens moeite mee heb, dan is dat het kopen van een vervangend iets met een relatief hoge prijs. Het vorige beviel goed, maar welke nieuwe keuze moet ik nu maken? Nou is keuzes maken sowieso niet makkelijk, maar het kiezen voor een mobiele telefoon valt voor mij toch wel onder het rijtje van dingen die ik het liefst zo lang mogelijk uitstel. Daar ben ik nu dan ook al aardig goed mee bezig, maar toch moet ik van mezelf nu al op zoek naar een nieuwe vervanger. 

Op dit moment heb ik (nog steeds) de Samsung S4. Die kocht ik alweer drie en een half jaar geleden. Op wat geheugenproblemen na, is het eigenlijk een prima telefoon. En zelfs aan dat geheugenprobleem heb ik wat weten te doen. Zo heb ik de app van Facebook al vanaf het begin niet op mijn telefoon gezet en surf ik al jaren naar de website. Daarnaast heb ik geaccepteerd dat ik niet elke app kan downloaden die ik wil en heb ik alleen de hoognodige apps op mijn telefoon. Dat bevalt me eerlijk gezegd meer dan prima.

Hoewel ik altijd en overal foto’s lijk te maken, is de camera op deze telefoon nou niet echt een succes te noemen. Ooit komen er verrassend scherpe foto’s uit, maar over het algemeen zijn ze wazig en is het niet aan te raden deze telefoon te gebruiken als er een groepsfoto gemaakt wordt of als ik content wil maken voor mijn blog. Als ik goede foto’s wil maken, dan gebruik ik mijn grote camera vaak en ook dat is helemaal prima.

Maar, waarom ben ik dan toe aan een nieuwe telefoon zal je vast denken. Nou, als iemand mij belt komt diegene standaard op de luidspreker te staan. Behoorlijk vervelend als iemand je belt in het openbaar. Daarbij heeft mijn telefoon het in IJsland een aantal keer spontaan begeven door (ik hoop) de kou en viel hij ineens uit. Reden om toch alvast te kijken naar wat ik zou willen als vervanger voor deze telefoon, voor het geval dat deze het dadelijk begeeft en er direct een nieuwe zou moeten komen. Want, laten we eerlijk zijn: wie kan er tegenwoordig nog zonder mobiele telefoon?

Laatst zag ik een artikel voorbij komen over de nieuwe Samsung S9. Uit nieuwsgierigheid ging ik even kijken naar de eerste reactie op deze telefoon. Dat zette mij weer aan het denken voor een nieuwe telefoon. Zou dit dan iets zijn? Nou kwam ik er al snel achter dat de Samsung S9 voor mij echt veel te veel functies heeft en veel meer is dan ik überhaupt nodig ga hebben. Al moet ik toegeven, de kwaliteit van de camera lijkt me wel echt top! Toen ik ging kijken naar een Samsung Galaxy S9 abonnement dat deze telefoon alleen verkrijgbaar is met een afgrond scherm, net als de S8 trouwens. Dat lijkt me nou niet echt handig. Dus eigenlijk weet ik het niet zo goed nu. Heeft iemand van jullie toevallig ervaring met zo’n scherm? Mam heeft laatst de Samsung A5 gekocht en die bevalt ook prima, dus misschien moet ik me maar niet zoveel laten leiden door die fancy dure telefoons en deze keer maar gewoon gaan voor een minder populair model? Kortom: ik weet het echt nog even niet. Zolang de nieuwe telefoon maar meer geheugen heeft als die ik nu heb én dat die toch altijd meer dan twee jaar mee kan, maar goed die garantie geeft niemand ;-)

Voor nu gaat de zoektocht dus nog even verder, dus aanraders of tips waar ik op kan letten zijn meer dan welkom!

Liefs, Sophie

Welke telefoon heb jij?

Dit artikel betreft een samenwerking

8 comments

  1. Ik heb de galaxy s8 en je went heel snel aan dat scherm hoor. Ik had hiervoor de S5 namelijk en ik vind deze telefoon echt veel fijner. En de foto’s zijn echt ge-wel-dig! Je kunt m ook helemaal zelf instellen, de iso etc. Ik moest laatst noodgedwongen even een oude S6 gebruiken en daar werd ik al gek van, van hoe traag en hoe slecht de kwaliteit was van de telefoon. De s8 kan ik zeer zeker aanraden! Krijg je hoe dan ook geen spijt van!

  2. Zowel mijn moeder als ik hebben een refurbished telefoon. Mijn moeder kocht hem bij leapp (die hebben alleen iPhones) en is daar al enige tijd heel blij mee. Ik kocht mijne 2 jaar geleden bij Forza Refurbished (ook Samsung), ik moest hem wel 3x terugsturen omdat de accu slecht was, maar sinds dat hij terug is heb ik er geen problemen mee en wellicht had ik gewoon ongeluk. Dus mocht je een telefoonabonnement te duur vinden: kijk eens naar een van deze 2 sites. Dan isie spontaan heel goedkoop en heb je alleen een Sim only abonnement nodig!

    1. Ja, daar heb ik ook al eens van gehoord! Kan ik ook zeker even naar kijken want het maakt mij niet zo heel veel uit waar die vandaan komt ;-) Dankje!

  3. Ik heb een Huawei Honor telefoon (het een na nieuwste model) en vind die heel fijn! Middenklasse qua prijs maar wel een heel goede camera :)

  4. I feel ya, het is altijd zoveel geld, maar ana de andere kant als je ‘m echt vaak gebruikt dan is het het wel waard toch. Daarom zou ik liever iets meer uitgeven voor een telefoon die ik echt fijn vind, dan eentje die ik iets minder vind maar wel iets goedkoper is. Ik zelf heb trouwens een iphone 7, maar als ik het zo lees denk ik niet dat jij snel zult overstappen naar Apple haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge