Groeien in de zomer!?

wpid-2015-07-31-02.41.32-1.jpg.jpeg

Als we het over inspirerende bloggers hebben dan mag Dagmar zeker niet ontbreken in dat rijtje. Zo ook deze zomer heeft ze weer een geweldig plan om anderen te helpen, inspireren en te leren. Deze zomer post ze elke maandag een artikel om iedereen die maar wil te helpen onder het mom van 10 weken, 10 uitdagingen, 10x gelukkiger. Aangezien dit me super interessant leek heb ik besloten mee te doen, zo begon ik de eerste maandag meteen razend enthousiast met de opdracht. Dat ik een open boek ben betreft mijn gevoelens en gedachtes mogen inmiddels wel duidelijk zijn. Vandaar dat ik jullie ook graag meeneem tijdens deze zomer. Lees je mee over mijn enorm persoonlijke bevindingen van de ‘groeifactor’?

Dagmar vertelde op haar eigen blog over ‘de groeifactor’:
Behoefte aan rust, ruimte en geluk? Zin in persoonlijke groei, bewustwording en sprongen vooruit? Doe deze zomer mee met Groeifactor! In 10 weken 10 keer gelukkiger? Ja, je leest het goed! Groeifactor is dé nieuwe rubriek waar ik de laatste tijd veel uurtjes in heb gestopt achter de schermen en nu is het zover!

Aangezien ik persoonlijke groei enorm goed bij mijn blog vind passen neem ik jullie mee! Vandaag deel 1 (week 1 t/m 5).

Uitdaging week 1 – Terug naar de basis – Balans, detox, fit en gezondheid:

– Deze activiteiten geven mij energie… – iemand vrolijk maken, iemand verassen, hardlopen zonder pijn, eten zonder pijn, naar het strand gaan, opruimen (en weggooien), iemand helpen.
– Creëer een nieuwe goede gewoonte: De wekker niet meer een uur eerder zetten om blogjes te lezen, slaap is belangrijk!

Het is me gelukt om in week één een hele hoop op te ruimen én weg te gooien, hard te lopen zonder pijn én te eten zonder pijn! Ohja, door op te ruimen hielp ik ook nog eens mijn moeder. Een nieuwe gewoonte creëren vond ik wel erg lastig! Uiteindelijk wil ik meer slapen aangezien ik heel vaak moe ben. Aangezien eerder naar bed gaan altijd al is mislukt ga ik nu voor langer doorslapen in de ochtend. Die blogjes kunnen eigenlijk best wel gewoon wachten tot het ontbijt of wat later op de dag. Ik geef mezelf nu nog maar 10 minuten om wakker te worden i.p.v. minimaal een halfuur!

Uitdaging week 2 – Verbinding – Van jezelf houden en luisteren naar je gevoel:

Ik ben trots op mijzelf omdat… –
Maandag: ik vandaag met hulp van Anne en Ines mijn nieuwe lay-out online kunnen zetten en ik ben er enorm blij mee.
Dinsdag:  ik ben opgestaan. Het was een enorm zware nacht met weinig slaap en veel verdriet om papa.
Woensdag: ik na het uitelkaar vallen van een overvolle map toch de map heb opgeruimd
Donderdag: ik een rondje heb hardgelopen
Vrijdag: ik mijn oom tante en nichtjes heb uitgenodigd voor een drankje
Zaterdag: ik koel ben gebleven na een voorval op het werk.
Zondag: ik de wekker eerder heb gezet om op maandagochtend mn zusjes iPod vol muziek te zetten.

Uitdaging week 3 – Talent ontdekken en laten groeien:

– Waar ben jij goed in? Waar beleef je plezier door?
Kletsen, contact maken met anderen, overtuigen, enthousiast reageren, mensen verrassen.

– Welke complimenten krijg je vaak van je omgeving?
Mensen zeggen wel eens dat ik goed kan schrijven en dat ik altijd makkelijk mensen aanspreek. (Goh dit is wel best eng om zo te zeggen haha).

– Focus jij je in het dagelijkse op jouw talent of op wat jij minder goed kunt?
Absoluut op wat ik niet kan. Ik ben een geboren negatieveling wat ik nu probeer om te zetten in iets positiefs. Het mag wel wat genuanceerder in plaats van zo negatief!

– Hoe vaak kan je jouw talent in het dagelijkse leven inzetten? Zou je dit vaker willen doen? Zo ja, waarom doe je dit (nog) niet?
Zodra ik alleen in een nieuwe omgeving kom ben ik een van de eerste die tegen een willekeurig persoon aan klets. Ik vind het altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten dus natuurlijk zou ik het vaker willen doen! :) Helaas komt het niet heel vaak voor al zijn er nog heel veel mensen die ik vast ga ontmoeten in mijn leven.

– Als je bezig bent met het inzetten van jouw talent, wat voor gevoel krijg je dan?
Gevoel van zelfvertrouwen, al heb ik niet echt door dat het echt een talent is. Het voelt voor mij zo ‘gewoon’.

– Wat heb je nodig om jouw talent te laten groeien (naar een nog hoger niveau)?
Ik vind het nog wel wat lastig om met mensen ‘boven de rivieren’ om te gaan. Het is toch weer even een verschil van omgang! Hier in het zonnige zuiden spreek je iedereen zo maar willekeurig aan met een goedemorgen. Toen ik dat in Amsterdam deed werd ik meer aangekeken of ik wel spoorde. OEPS. Dat ik nu stage ga lopen en ga wonen ‘boven de rivieren’ zal mijn ’talent’ zeker naar een hoger niveau brengen! ;-)

Uitdaging week 4 – Durf jij uit je comfortzone te stappen?
– Erken je angst(en)
– Doe iets wat je nog nooit gedaan hebt

Ik ben niet echt snel bang voor dingen. Behalve dan voor dingen voor het eerst doen zonder papa. Ik heb deze week dan ook meteen iets gedaan wat ik van te voren niet eerder heb gedaan. Ik ben namelijk voor het eerst op vakantie geweest met mam en mijn zusje zonder papa.

Uitdaging week 5 – Bewust worden van je denkpatroon

Op dit moment ben ik me bewust van mijn denkpatroon. Ik weet dat ik vaak negatieve gedachtes heb en een minuscuul dingetje kan mijn hele humeur verpesten.  Iets om aan te werken deze week aangezien ik tegen mijn zusje vaak genoeg roep dat ze positiever moet zijn mag ik dat zelf zeker ook zijn. Werk aan de winkel dus!

Dit waren de eerste vijf uitdagingen, ik ben benieuwd naar wat er nog meer komen gaat!

Liefs, Sophie

Waar ben jij goed in?

 

18 comments

    1. Ja zeker! Ik bewonder het ook heel erg, al heeft natuurlijk ieder zijn eigen manier van leven en is er geen goed of fout, ze blijft een inspiratiebron voor je eigen levensstijl!

  1. Wat een mooi en inspirerend artikel! Dagmar inspireert mij ook met haar mooie artikelen en ik heb ook al goed naar mijzelf gekeken en mijn eigen angsten, maar ook wat voor talentnen heb ik eigenlijk? :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge