Een overzicht van mijn 2016!


Mijn 2016, jeetje! Het jaar is voorbij gevlogen als je het mij vraagt maar als ik aan de eerste maanden terugdenk weet ik al bijna niet meer wat ik heb gedaan. IJsland heeft wel echt een stempel op dit jaar gedrukt maar dat is nog niet eens de helft van 2016! Ik neem je graag mee door het afgelopen jaar waarin ik van het ene vliegtuig naar het andere vliegtuig stapte. Kijk je mee?

Januari – In januari woonde ik nog in Amsterdam maar besloot ik nieuwjaar toch in mijn oude vertrouwde Brabant te vieren. Ik kwam weer veel bekende tegen en die avond vond ik onwijs gezellig! Daarna kwamen mijn vriendinnen mijn plekje in Amsterdam nog even bekijken en hebben we de hele dag in Amsterdam gespendeerd. Zo leuk dat ze even langskwamen! Daarnaast was januari ook de maand waarin mijn stage periode bij de HEMA ten einde kwam en ik mijn onderzoek af moest ronden. Om te vieren dat het onderzoek erop zat ben ik met mam naar De Vrienden van Amstel Live geweest. Dat was geweldig als je het mij vraagt!

Februari – In februari verraste ik eigenlijk iedereen met mijn eigen boek! Ik heb er zo hard aan gewerkt al die maanden daarvoor en ik ben er nog steeds zo trots op. Het is een fotoboek met al mijn blogteksten in de periode dat papa ziek werd tot één jaar na zijn overlijden. Daarnaast heb ik ook persoonlijke foto’s in het boek geplaatst en is mijn blog éindelijk iets tastbaars geworden! Ook was februari de maand van carnaval en daar heb ik ook goed gebruik van gemaakt. In de carnavalsvakantie ben ik ook nog naar het Beeld en Geluid museum geweest in Hilversum wat ik stiekem zo leuk vond. Ik vindt alle media gewoon zo interessant!

Maart – Maart begon weer zwaar. 6 maart. Dé dag die altijd vreemd zal blijven. Ook deze keer schreef ik weer openhartig over het verlies van mijn vader, zoals jullie inmiddels wel gewend zijn. Daarnaast was dit ook een maand met een enorm hoogtepunt. Toen kreeg ik namelijk te horen dat ik naar IJsland zou gaan in augustus! Ik heb het zo lang geheim gehouden voor jullie en dat was stiekem zoooo moeilijk! Ook begon mijn liefde voor eten te groeien en vooral om mijn creativiteit te gebruiken met eten. Het eerste tapas avondje was een feit! Voor andere heel normaal, voor ons een uitspatting die ik maar al te graag nog eens doe!

April – In april stapte ik voor het eerst in het vliegtuig dit jaar én wel naar Valencia. Ik ging naar Valencia om daar een marketing game te spelen en vertrok een paar dagen eerder om de stad te ontdekken! Ik maakte deze supertoffe foto vanuit het vliegtuig raam. De eerste keer alleen vliegen is een feit! Het weer was heerlijk en de game was een hele ervaring!

Mei – En van de ene trip naar de andere. School werd meer een tussendoor dingetje, want in de mei vakantie vertrok ik samen met mam en mijn zusje naar Sevilla. We zochten een stad uit waar het lekker weer was maar Sevilla heeft ons daarnaast ook echt verrast! Echt een prachtige stad om heen te gaan in de lente, dan staat alles zo mooi in bloei! Daarnaast werkte ik ontzettend hard aan een verrassing voor oma haar 75e verjaardag, een fotoboek van haar hele leven!

Juni – In juni zou papa 50 jaar zijn geworden, en dat zij tweelingbroer dit wel gewoon gevierd heeft viel enorm zwaar. Het was het vermoeiendste feest waar ik ooit ben geweest omdat je continu de pijn voelt dat er geen feest is voor papa. Ook drinken veel mensen en hebben ze plezier terwijl ik dat écht niet kon loslaten. Gelukkig zat de dag zelf wel vol liefde van iedereen om ons heen. Juni was een rare maand, want net als mijn humeur was ook het weer enorm wisselvallig. Zo kwamen er ineens liters water naar beneden en stonden de straten blank en een paar weken later kwamen de hagelstenen -zo groot als tennisballen- uit de hemel vallen. (Die schade is overigens nog steeds niet hersteld omdat iedereen hulp nodig heeft!)

Juli – In juli mocht ik weer het vliegtuig in, deze keer naar Tenerife samen met Martijn. We hebben daar een geweldige vakantie gehad en zijn helemaal opgeladen. Toevallig had een vriendin precies hetzelfde hotel geboekt met haar vriend en kwamen we daar pas een dag voor vertrek achter. De laatste dagen hebben we dus dubbel zoveel plezier beleefd! Juli was ook de maand waarin ik éindelijk een nieuwe bril had uitgekozen en met mijn eerste afscheidsfeest voor alle familie die op vakantie waren als ik jarig zou zijn. Een tafel vol lekkers opnieuw!

Augustus – En daar was dan Augustus, eerst nog eventjes genieten in Ibiza met mijn moeder en zusje en daarna mijn verjaardag vieren. Mijn verjaardag was enorm druk met zoveel mensen omdat ik ook tegelijkertijd mijn afscheidsfeest vierde. Dan merk je weer hoe erg je iemand mist. Nu moest ik zelf continu lopen op mijn eigen feest om iedereen te voorzien van drinken en eten waar normaal papa en mama dit samen zouden doen. Ook was het dan eindelijk tijd om naar IJsland te gaan, mijn droom werd werkelijkheid! In Augustus maakten we al meteen onze eerste trip naar het zuiden van IJsland!

September – In September maakten we een dagtrip naar het westen, een weekendtrip naar de westfjorden, een weekendtrip naar het noorden én een dagtrip naar het midden van IJsland. Zeg maar gerust dat ik elk weekend op pad was. Tussendoor genoot ik ook van de goudkleurende blaadjes die het landschap van IJsland overweldigend mooi maakten!

Oktober – In oktober had ik alweer mijn eerste tentamens in IJsland maar daarna was het feest! Een week vrij waarin Marion en ik naar Reykjavik liftten, uitgingen en waarin mijn vriend naar IJsland kwam. We maakten daar een geweldige reis door heel IJsland. Na een weekje school kwamen ook mam en mijn zusje naar IJsland. Helaas net in de week waarin het echt niet normaal veel en hard regende! Zeiknat waren we dus elke dag! In oktober had ik ook een international dinner en vierde ik voor de allereerste keer in mijn leven Halloween!

November – November was de maand van de sneeuw in IJsland. We hadden al wat sneeuw gehad in oktober, maar in november zaten we bijna ingevroren na een mega sneeuwstorm. Heel bijzonder om mee te maken! Daarnaast ging ik ook een weekend naar Reykjavik, stak ik een lichtje aan voor papa in de kerk daar en maakten we een dagtrip met alle exchange studenten. We maakten een wandeling om zes uur ’s ochtends waarbij we een prachtige zonsopgang zagen, ik organiseerde een Christmas party in ons huis met de buren en Martin waarin we zoveel lol hadden. Marion en ik bouwden een sneeuwman midden in de nacht en we maakten onze twee laatste dagtrips naar het westen en naar de omgeving Keflavik. Ook vierden we sinterklaas in IJsland wat heel apart was maar zeker geslaagd!

December – In December hadden we afscheidsfeestjes, laatste diner en was het tijd om al dit fantastische achter me te laten. Tijd om weer naar huis te gaan! Thuis deed ik echter niet zoveel bijzonders en was alleen mijn thuiskomst en kerst een hoogtepuntje in de maand. Mijn zusje en ik hadden geheel onverwachts bijna dezelfde outfit aan, maar met kerst kunnen we ons daar niet zo druk om maken natuurlijk ;-) Nu rest alleen nog nieuwjaarsavond, laten we daar dan ook maar een feestje van maken met vriendinnen!

Dit was mijn 2016 en jeetje, wat is er veel gebeurd en wat heb ik véél mogen reizen <3 Ik kan alleen maar met een gelukkig gevoel terugkijken, mede door mijn waanzinnige avontuur in IJsland!

Liefs, Sophie

12 comments

  1. Wat een mooi reisjaar heb je gehad, super leuk om dit overzicht te lezen want ik volgde je nog maar van in augustus. Wat lief trouwens, dat fotoboek voor je oma! Ze zal er ongetwijfeld enorm blij mee geweest zijn, wow :) Dat 2017 een heel mooi jaar voor je mag worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge