Een eigen boek!

Processed with VSCO with hb2 preset

Tadaaa! Na uren werken in Amsterdam en thuis kan ik dan met vol trots zeggen dat het af is! Mijn soort van eigen boek ligt nu te pronken op de koffietafel in de kamer. Kijk je mee?

Toen ik tijdens mijn stage een event organiseerde voor HEMA had ik natuurlijk ook aan de goodiebags gedacht! Zo had ik alle goodiebags voorzien van superleuke spulletjes. Dat ik onverwachts er zelf ook een mee naar huis mocht nemen was natuurlijk een feestje! In de goodiebag zat ook een bon voor het maken van een album. Meteen kwam er iets in me op wat ik met die bon zou kunnen doen.

Ik dacht vrijwel direct aan mijn blog. Mijn blog is namelijk een online plekje waar echt heel veel waardevolle dingen staan. Zo schrijf ik veel over mijn gedachten tijdens papa’s ziekbed en dagen voor, op en na het overlijden van papa. Ontzettend bijzonder dat ik me nog zoveel kan herinneren van die dagen en dat ik deze heb kunnen beschrijven, zelfs een jaar na datum. Zonde als dat ooit eens zou verdwijnen! Zo bedacht ik ineens hoe tof het zou zijn als ik al deze verhalen over papa eens zou bundelen in één boek. Op mijn blog heb ik daarbij ook niet veel foto’s staan van deze periode. Die vind ik te privé en ik weet zeker dat papa het niet fijn zou vinden als die op het wereld wijde web zouden belanden. In dit fotoboek konden deze foto’s van herinneringen echter wel een plekje krijgen, wat het boek nog persoonlijker maakt.

Zo begon ik langzaamaan te brainstormen wat ik wél in mijn boek wilde en wat niet. Ik stelde lijstjes op en begon aan mijn miniprojectje waar niemand iets van af wist, zelfs mam, mijn zusje en mijn vriend waren verrast toen ik liet zien waar ik stiekem zoveel tijd aan had gespendeerd!

Maar goed, genoeg gekletst, op naar het album. Er zitten namelijk lekker veel foto’s in dit artikel!

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO

Ik heb gekozen om de kaft er uit te laten zien als een donkere sterrenhemel. Het staat heel sjiek en past goed bij de naam van mijn blog! De bladzijdes van het boek zijn lekker dik en dat maakt het boek nog mooier! Het album is gemaakt met gedrukt papier. Dit geeft meteen een vlakliggend effect wat wel zo handig als er veel tekst in staat.

Processed with VSCO with hb2 preset

Een kijkje in het boek! De eerste pagina bestaat uit een introductie waarom dit boek tot stand is gekomen. Zo vertel ik hoe ik mijn blog ben begonnen en dat dit boek alleen verhalen heeft die te maken hebben met het ziekbed van papa tot één jaar na het overlijden van papa.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Sommige bladzijdes met heel veel tekst en sommige met foto’s. Zo is het boek lekker wisselvallig en hoef je niet telkens naar lappen tekst te staren.

Processed with VSCO

Processed with VSCO with hb2 preset

Ik heb het boek afgesloten met de eerste sterfdag van papa. Dit omdat ik in het eerste jaar na papa toch wel het meeste heb beleefd en gevoeld. Het is zo speciaal dat ik sommige details heb weten te verwoorden en dat ik die met name voor mijn zusje, die pas 11 jaar was toen papa overleed, voor altijd kan bewaren. Mochten we ons ooit even niet meer herinneren hoe het ook alweer was dan kunnen we altijd nog eens terugkijken.

Processed with VSCO with hb2 preset

De achterkant van het boek heb ik afsloten met mooie woorden die ik wel heel toepasselijk vond. Kortom, ik ben enorm blij dat ik zoveel tijd heb gestoken in dit boek. Het voelt als een echt boek en het is heel speciaal om nu de teksten echt in mijn hand te hebben in plaats van op een beeldscherm.

Liefs, Sophie

Zou jij je blog ook willen bundelen in een boek?

31 comments

  1. Jeetje, súpergaaf dat je hier in het geheim aan hebt gewerkt. Je hebt er volgens mij echt een prachtig boek van gemaakt. Daar kun je trots op zijn. :)

  2. Wauw, wat prachtig! Heel fijn dat je nu zo alles bij elkaar hebt in een mooi boek, met alle persoonlijke foto’s er ook bij. Ik vind het een prachtig idee. En je hebt er ook echt iets heel moois van gemaakt zo te zien!

  3. Wat ontzettend mooi dat je dit gedaan hebt Sophie. Zo worden herinneringen tastbaar en kunnen jij en je zusje er altijd op terug grijpen. Prachtig!

  4. Wat ontzettend gaaf Sophie en het ziet er echt zo prachtig uit! Het gebaar vind ik trouwens ook prachtig en denk dat je geen groter geschenk dan dat kunt geven <3

  5. Wauw Sophie, wat een schitterend idee! Lijkt me inderdaad heel fijn om er echt een tastbaar boek van hebt waar je lekker door kan bladeren wanneer je wil. Echt superleuk gedaan! Ik ga dit zeker onthouden, wie weet doe ik ook ooit eens zoiets!

  6. Ah, jeetje! Ik wist van dit project af maar nu ik je hele artikel even aandachtig doorlees vind ik het zó speciaal! Ik zou ook wel graag mijn blog willen bundelen in zo’n boek, maar dan krijg ik niet zo’n prachtig verhaal als jou. Toch is mijn wens ooit om een keer een boek te schrijven
    Maaike schreef onlangs …Lunch – Wafels met vers fruit

  7. Wauw Sophie, wat ontzettend mooi! Geweldig mooi idee en wat een tof resultaat! Zo heb je altijd een tastbare herinnering, ook als je zou stoppen met bloggen of je blog zou crashen of wat dan ook. Prachtig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge