Je dromen achterna

wpid-2015-10-18-09.50.07-3.jpg.jpeg
Dromen, iedereen die heeft ze. Grote dromen, die nog heel ver weg lijken. Kleine dromen die stiekem misschien wel heel dichtbij zijn! Ook ik ben zo iemand met stille wensen en dromen. Sinds ik weer een beetje uit mijn diepe dal ben geklauterd durf ik weer wat te leven. Dingen in te plannen die verder weg zijn dan de volgende week. Dingen waar ik blij van wordt, dingen die ik graag wil. Je dromen achter na gaan, durf jij het?

Boeken, ze maken me stiekem gelukkiger dan ik dacht. Sinds afgelopen lente ben ik weer aan het lezen geslagen na een lange stop van een aantal jaar. Onverwachts voelde het zo ontspannend om even te vluchten in het verhaal van een ander. Ook is boeken lezen ontspannend omdat je dan eventjes niet continu achter elektronica te vinden bent.

In de zomervakantie verslond ik het ene boek na het andere, toen ik daarna elke week vier uur in de trein zat (2u naar Amsterdam, 2u naar huis) had ik ineens niets meer te doen. Ik miste het lezen enorm en ging op zoek naar manieren om toch nog niets te lezen te hebben. Toen zag ik enkele dagen daarna een oproep voorbij komen. Geheel toevallig, op mijn timeline. Via via via zeg maar. Ik klikte er op en scrolde even door de voorwaarden heen. Adorable books zochten een aantal mensen die het huidige team zouden kunnen versterken.

Allereerst dacht ik echt, oh ik ben helemaal geen booklover! Ik ken amper schrijvers, lees geen 100 boeken per jaar en heb niet eens een favoriete genre. Ik voelde me zeg maar typisch het gevalletje ‘hopeloos’. Bovendien moest je ook een of meerdere recensies sturen die je al eerder hebt geschreven om te kijken of je schrijfstijl past bij hun. Zoals je weet is dat op mijn blog ook minimaal gepubliceerd. Ik klikte het maar weer weg.

Toch werd ik getriggerd door papa in mijn hoofd; Als je het probeert weet je het nooit. Ik trok de stoute schoenen aan en stuurde mijn enige boekrecensie op die ik tot nu toe had geschreven, samen met wat andere dingen die gevraagd werden. Ik ging er helemaal niet vanuit dat ik zou worden uitgekozen maar je raad het al. Toen ik nietsvermoedend mijn mail aan het refreshen was op mijn telefoon had ik ineens een mailtje van Danique. Ik was geselecteerd!

Ik wist eerst helemaal niet meer waar het over ging. Ik was bijna alweer vergeten dat ik een aantal weken geleden de moed had om iets op te sturen. Gewoon omdat ik echt niet had gedacht dat ik überhaupt kans zou maken. Toen kwam het besef ineens dat het gewoon écht waar was en dat ik dus zou mogen helpen recenseren. Fantastisch!

Ondanks mijn blijheid was ik ook heel erg onzeker. Er kwam al snel een meeting aan met de Adorable bookclub en de andere die ook waren geselecteerd en ik was stiekem super zenuwachtig. Hallo, wat als er alleen maar over boektitels en schrijvers gepraat wordt? Dan kom ik wel heel lekker over met echt heel weinig boekenkennis. Dat ik vroeger de halve bieb heb gelezen was eventjes niets meer waard. Gelukkig was iedereen supergezellig en kwam ik er wel echt even achter dat ik met mijn neus in de boter was gevallen. Zo’n gezellige groep meiden én ik kon mijn gekoesterde liefde voor boeken ongegeneerd delen naast het kletsen over allerlei dagelijkse dingen.

Je begrijpt dat ik me echt super speciaal voelde. Vooral toen er werd verteld dat wij waren gekozen uit zoveel aanmeldingen! Nu staat er al een tweede meeting op de planning en ik kan nu al niet wachten! Het gaat vast weer zo gezellig worden!

Zo heb ik maar weer eens geleerd dat je, als je je dromen achterna wilt gaan, je uit je comfortzone moet stappen en je gewoon de gok moet wagen. Wie niet waagt, wie niet wint!

Dankjewel lieve meiden van Adorable books voor deze kans!

Liefs, Sophie

Naast boeken voor AB lees ik natuurlijk ook zelf boeken. Vinden jullie het leuk om eens een artikel te lezen met boeken die ik de afgelopen periode heb gelezen?  

18 comments

 1. Zo herkenbaar dit! Ik leende vroeger iedere week het maximum aan boeken in het bibliotheek, maar sinds die verschrikkelijke boekverslagen en het leesdossier van de middelbare heb ik geen boek meer aangeraakt..
  Na Dagmar’s boektober was ik helemaal enthousiast maar 2 boeken verder was deze al weer als sneeuw voor de zon verdwenen.
  Misschien toch maar opnieuw een poging doen om meer te gaan lezen? :)
  Rosanne schreef onlangs …Meet my lovely family!

 2. Super tof! Ik ben gek op lezen, maar doe dit sinds ik moeder ben wel een stuk minder. Toevallig heb ik gisteren Lieveling in 1 ruk uitgelezen. Heftig, maar wel aan te raden!

 3. Big jeej voor je dromen najagen en uit je comfortzone stappen. Ik weet dan ook zeker dat je met jouw instellingen nog heel veel mooie momenten en mooie ervaringen op gaat doen en dat het dus wel goed zit met die dromen <3

 4. Wat leuk! Ik schrijf sinds kort ook af en toe recensies voor een website, superleuk om te doen. en af en toe lees je ook wel eens boeken die je anders nooit of te nimmer zou proberen.
  benieuwd wat je allemaal gaat lezen!

 5. Aaah, zo gaaf dat je geselecteerd bent! Inderdaad, wie niet waagt, niet wint! Knap dat je ervoor gegaan bent en fijn dat het je zo goed bevalt tot nu toe :-) Ik heb zelf ook een ideetje waar ik graag voor wil gaan, ik moet alleen nog even de tijd vinden maar ga het ook gewoon voorstellen! Ik heb niets te verliezen!

 6. Ooooh wat geweldig gaaf, gefeliciteerd!!! Echt zo tof voor je! Zo zie je maar, je weet maar nooit waar je al niet terecht kan komen als je gewoon de stoute schoenen aantrekt en het probeert! Daar kom ik de laatste tijd ook steeds meer achter, en dat is zo leuk om te ervaren. Dus heel fijn dat jij dat nu ook hebt mogen meemaken, geeft ook weer moed voor de toekomst! Heel mooi vind ik het ook dat je vader je daar toch op de een of andere manier indirect bij heeft geholpen. Sowieso vind ik het echt prachtig hoe je op je blog over alle mooie en moeilijke dingen schrijft, echt heel knap. Dus ga zo door, en héél veel plezier met dat gezellige groepje bij Adorable Books! :D Veel liefs!

 7. Wat goed van je dat je gewoon het geprobeerd hebt! Daar komen vrijwel altijd goede dingen uit :) Zelf zou ik het heel leuk vinden als je vaker een artikel zou schrijven over boeken die je hebt gelezen!

 8. Erg mooi geschreven en zeker helemaal waar. Er bestaat ook zo’n quote: Life begins at the end of your comfort zone. Al is het soms gewoon lastig of moeilijk om uit je comfort zone te stappen.

 9. Aaaaaah wat ben je een poepie <3 Ik ben erg blij dat je in onze Adorable Bookclub zit, je bent echt een aanwinst :) Ook heel leuk dat we elkaar op die manier veel beter leren kennen. Tot gauw! XX

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge