Doei vakantieritme

En toen was het alweer zaterdagavond terwijl ik ijverig achter mijn laptop ben gekropen om heel even snel toch wat van me te laten horen. Het is enorm rustig online omdat ik heel even moet wennen aan het nieuwe leven. Maar, nu wilde ik toch snel even een update geven over van alles. Lees je mee?

Allereerst, sorry! Het is maar liefst TWEE weken stil geweest op mijn blog. Dat is alweer een hele tijd geleden. Én dat terwijl ik juist had bedacht meer aandacht te gaan besteden aan mijn blog. Slechte zaak. Maar, stiekem heb ik wel een goed excuus.

Zoals de meeste trouwe lezers van mijn blog weten, ben ik begonnen met de pre-master communicatiewetenschap in Nijmegen. Inmiddels ben ik langzaamaan mijn plekje in Nijmegen aan het vinden en beginnen mijn weken een vast ritme te krijgen. Het is even wennen zeg, van helemaal niets naar ineens dit drukke leven. Van niets probeer ik nu mijn weken weer op te bouwen met naar school gaan, gezellige dingen doen, contact houden met thuis, mijn vriend, vriendinnen, sporten en werken. Nu ben ik er inmiddels wel achter dat dit alles vrij ambitieus is, maar dat het best gaat, mits je alles van school goed bijhoudt en je dagen effectief invult.

Hier ligt nou niet helemaal mijn talent. Ik heb een zwak voor een leuk of gezellig aanbod en mijn deur in Nijmegen staat altijd ‘open’ voor een praatje of een kop thee. Daarbij heb ik nooit een talent gehad voor vooruitwerken (voor een langere periode) en is mijn concentratieboog niet altijd om over naar huis te schrijven. Behalve als het moet, dan ga ik als een speer. Zo heb ik dinsdag tot half 1 ’s nachts nog artikelen zitten lezen omdat ik in het weekend natuurlijk een beetje te veel weekend heb gevierd.

Maar goed, het is dus vooral vallen en opstaan. De universiteit is wel even heel wat meer dan het HBO. Daar ben ik inmiddels wel achter gekomen. Ik moet er nu wel écht even voor gaan zitten en écht even goed nadenken voordat ik wat doe. Daarbij moest ik heel eerlijk toegeven dat ik het echt mis dat er niet duidelijk wordt verteld wat er van je verwacht wordt. Dat dit een enorme luxe is op het hbo, kom ik nu pas achter.

Er is gelukkig ook nog positief nieuws, want mijn sociale leven in Nijmegen gaat geweldig. Op maandagavond zit mijn kamer vol om Hollands Next Topmodel te kijken en op donderdag heb ik elke keer nog gezellig samen gegeten met klasgenootjes en ploffen we daarna op de bank voor Expeditie Robinson. Daarnaast heb ik ook enorm leuke huisgenootjes en kan ik maar niet blijven herhalen hoe fijn mijn kamer is in Nijmegen. Ik ben helemaal blij met mijn eigen plekje daar!

Maar, we zitten er natuurlijk niet alleen voor de gezelligheid en dat betekent dat ik in het weekend vaak concessies moet doen. Vandaar dat ik nu op zaterdagavond toch ook echt even moet knallen voor die deadline van maandag. Die ene zondagavond waarop ik altijd al mijn huiswerk kon doen is nu een beetje ambitieus.

Al met al gaat het dus echt enorm goed maar moet ik nog even mijn weg vinden om alles te blijven doen wat ik leuk vind, én de verplichtingen natuurlijk. Hopelijk kan ik gauw wat meer schrijven over Nijmegen, IJsland en nog ontelbaar veel dingen meer!

Geniet van je zondag!

Liefs, Sophie

Hoe gaat het met jou? Heb jij het ritme weer opgepakt na de vakantie?

4 comments

  1. Wat fijn dat je je plekje daar zo gevonden hebt. Ik wou dat ik ook lekker live ER kon kijken vanaf de bank, maar helaas moet ik het met de YT versie een dag later doen haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge