De tofste foto’s van IJsland #4


De rubriek  ‘Tofste foto’s in IJsland’ gaat nog even door, inmiddels zijn we al aardig in de overgang van herfst naar winter beland. Deze foto’s zijn allemaal gemaakt eind oktober, begin november. Tijd voor de eerste sneeuw én opnieuw bezoek in IJsland. Ik neem jullie weer mee door mijn tofste foto’s!


Hallgrímskirkja, een van de bezienswaardigheden in Reykjavik! Dit is de achterkant van de kerk.


De mooie oranje lucht, bergen op de achtergrond, de oceaan en de gekleurde huisjes maken Reykjavik een hele fijne stad.


In mijn eerste overzicht plaatste ik bijna precies dezelfde foto op de weg in het zuiden van IJsland. Hier zie je dus hoe laag de bewolking hing die dag!


We zagen dus bijna geen hand voor ogen bij de Ice beach. Het was zo mistig dat je amper voor je uit kon kijken op sommige plekken. Gelukkig blijft het een fijne plek om te zijn.


Zwart zand is normaal in IJsland, maar het wordt natuurlijk wel bijzonder als er ook nog ijsbrokken te vinden zijn!


Wat vinden jullie van deze bril? Ik wordt er weer vrolijk van als ik er naar kijk, maar JEETJE wat is dat ijs koud haha!


Dit was dus ook gewoon écht heel koud om vast te houden, maar toch wel iets wat je dan stiekem wil doen als je op zo’n strand staat!


Er lag deze keer enorm veel ijs op het strand! Dat verschilt echt per keer, de eerste keer was er bijna niets te vinden.


Ook bij Jökulsárlón was het mistig, wat het er allemaal heel mysterieus uit liet zien.


Wat een rust, alleen al als ik naar die foto kijk zou ik weer terug willen om van die rust en de natuur te genieten!


Zoals ik hier doe dus! Gewoon kijken naar de drijvende ijsschotsen. Helaas deze keer geen zeehonden kunnen spotten.


Dit is zo’n beetje heel Jökulsárlón, best wonderbaarlijk dat ik het er zo allemaal op de foto heb gekregen ondanks de mist.


Het ijs, het ijs, het blijft me fascineren! Dit deed me trouwens ook enorm aan ‘Frozen’ denken, wat jullie?


De kerk bij Vik, een klein stadje, gelegen op een geweldig mooie plek! Ik denk dat ik in deze omgeving het liefste heb rondgereden in al die maanden. Geen weg zo fijn, geen omgeving zo mooi als die rond Vik.


Reden we daar toch ineens de eerste sneeuwvlokken van het jaar tegemoet. Het werd zowaar een enorme pak sneeuw! Happy me dus!


De winter is begonnen hoor in IJsland. En dat halverwege in oktober!


De schapen in IJsland hebben echt een énorme vacht zoals je kunt zien. Stiekem vind ik dit plaatje zo leuk door de sneeuw en de boerderij spullen die je nog op de achtergrond kan zien. Ik wilde eigenlijk graag een foto van de voorkant maar…


… zodra ik naar ze toekwam keerden ze me allemaal de kont toe. Nouja zeg! Het is dus best lastig om een foto van voren te maken ;-) Dit was trouwens bij de Golden circle!


Dat het weer zo weer kan veranderen blijkt wel uit deze foto, sneeuw, zon, donkere wolkenvelden en gras maken deze foto toch wel heel bijzonder. Ik hou bovendien enorm van het meer bij þingvellir, je kan zo ver weg kijken.


Dit is de scheiding van de tektonische platen. Nou wil het zo dat ik aardrijkskunde best een interessant vak vond op de middelbare zo, dus ik was aardig gefascineerd door dit verschijnsel waar je dus jaren geleden over hebt geleerd.


Er is in al die jaren zo’n grote kloof ontstaan tussen de plaat van Noord-Amerika en Eurazië.


Hij blijft zelfs maar groeien, dus hebben ze er een loopbrug geplaatst zodat de scheur verder uit kan zetten. Dit is trouwens gewoon in þingvellir nationaal park.


En ook kan de Blue lagoon niet ontbreken in dit lijstje. Wat een heerlijke plek om te ontspannen. Je moet echter wel het weer mee hebben, want met een storm in zo’n bad krijgt je hoofd het toch behoorlijk koud moet ik zeggen!


Hraunfossar met sneeuw! Blijft een prachtige waterval!


En weer terug naar onze vertrouwde Glanni, op een zonnige dag besloten we weer eens te wandelen en genoot ik van het zonnetje op mijn lievelingsplek bij Glanni de waterval.


Door Flo hadden Marion, ik en Boris ons zo gek laten maken om zes uur ’s ochtends te vertrekken voor een hike. We wilden graag de bergen beklimmen maar na een uur lopen kwamen we erachter dat we de rivier niet konden oversteken zonder dat onze kleding nat zou worden. De rivieren waren aanzienlijk gestegen ten opzichte van de zomer. Toen iemand het toch wilde proberen en met een been in het water viel moesten we wel terug, het was immers veel te koud om nog een paar uur door te wandelen met natte kleren. Op de weg terug zagen we de zon langzaam opkomen. Ook een prachtig plaatje moet ik zeggen!


Glanni, de waterval in de buurt van waar ik woonde. Ik kan uren naar dat stromende water blijven kijken!


Een kaarsje voor papa, dat stond eigenlijk nog op mijn kleine to do list van IJsland. Ik heb zoveel meer gezien en gedaan dan ik dacht, dat ik het kaarsje misschien maar moest laten zitten. Bovendien was er een kleine kans dat ik nog in Reykjavik kwam en de kerk open was. Toch waren de andere zo lief om even te wachten, de dag na het stappen, zodat ik alsnog mijn kaarsje aan kon steken voor papa. Je begrijpt, mijn reis was completer dan ooit na dit.


Daar staat het lichtje te branden, speciaal voor papa. Want zonder zijn overlijden, had ik misschien nooit de gedachte gehad om naar IJsland te gaan. Ook wilde ik hem zo graag laten zien hoeveel ik wel niet aan het genieten ben in IJsland. Ik hoop dat hij heeft meegekeken.

Morgen de laatste foto’s! Zie ik je morgen weer?

Liefs, Sophie

Ook benieuwd naar de andere foto’s?
De tofste foto’s van IJsland #1
De tofste foto’s van IJsland #2
De tofste foto’s van IJsland #3
De tofste foto’s van IJsland #5

3 comments

  1. Die foto met die schapenkontjes is echt hilarisch, hoe grappig dat ze zich allemaal omdraaiden? Je hebt weer prachtige plaatjes gedeeld, wow! Ik had ook net in Aardrijkskunde geleerd over die aardscheur, dus kon aan mijn familie heel goed uitleggen wat dat was, haha! Wel gek hé, om zo in die scheur te wandelen? Echt iets raars! & Wat een mooie laatste foto’s + boodschap, je papa heeft het sowieso met een grote glimlach gevolgd :) Liefs!

  2. Ontzettend mooi, vooral ook dat je toch nog je kaarsje hebt gebrand.
    Ik was er precies deze tijd en het was zo mistig en grauw! Maar het levert wel hele mooie plaatjes op en wat was het vol op Ice Beach, fantastisch! Bedankt voor de heimwee weer ;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge